Kebetova 9a, 4000 Kranj

1.starostno obdobje

tel.: 04 20 19 222

2.starostno obdobje

tel.: 04 20 19 221,  031 768 417

janina@kranjski-vrtci.si

3 oddelki I. starostnega obdobja
6 oddelkov II. starostnega obdobja

 

Vrtec je odprt od 6.00 do 17.00 ure.

Vrtec JANINA ima že veliko let, a na videz je še vedno mladosten, razigran… Naš vrtec je hiša veselja smeha, petja, raziskovanja in tudi joka, a vse to in še veliko več je življenje v njem od jutra, pa do poznega popoldneva. Samozavestno stoji na vogalu Oldhamske in Zoisove ulice, »oblečen« v oranžno opeko in hkrati tako ponosen, da je sosed Vodovodnega stolpa, ki je znamenitost našega mesta Kranj.
Sama stavba je bila namensko grajena, pritlična, tloris v obliki črke L, z devetimi prostornimi igralnicami in sanitarijami, dolgim hodnikom in garderobami. V preteklem letu je notranjost dobila novo podobo s popolno adaptacijo vseh prostorov. Igralnice so postale pravi raj za nenehne izzive, ki jih jim prijazno osebje vsakodnevno nudi. So velike, svetle in opremljene s pohištvom po meri otrok. Veliko se dogaja tudi na hodniku, kjer kotički nudijo raziskovanje, gibanje, sprostitev…in druženje otrok vseh skupin. Prijazne kuharice v centralni kuhinji poskrbijo za naše lačne želodčke.
Obdajata ga dve popolnoma obnovljeni igrišči z naravno senco, z delno pokrito, tlakovano teraso, s hribom, ki v vseh letnih časih otrokom nudi nešteto gibalnih izzivov. Na njih otroci razvijajo, preizkušajo gibalne sposobnosti, premagujejo ovire na njim lasten način in si s tem pridobivajo samozaupanje in samozavest. V peskovnikih bodoči gradbeniki neutrudno gradijo, ceste, mostove, viadukte.

In že kar nekaj let pri nas domuje MAČEK MURI, tisti črni maček, ki s polno torbico knjig odhaja k otrokom domov. Ko se na nebu prižgejo prve zvezde in teta luna, otroci skupaj s starši in mačkom Murijem potujejo v pravljični svet, dokler ne utonijo v globok sen.

Kako očistimo vodo, kdo in zakaj plava na vodi, kako naredimo milne mehurčki, mavrico in še in še radovednosti potešimo v otrocih skozi preproste EKSPERIMENTE. Z aktiviranjem vseh naših čutil postanemo pravi raziskovalci, znanstveniki z belimi haljami in poskusi, ki nam ne dajo spati.

V jeseni se skupaj s starši posladkamo z jesenskimi dobrotami na KOSTANJEVEM PIKNIKU in na GREGORJEVO S SPUŠČANJEM LADIJC skupaj pozdravimo sonce in pomlad.

janina

Novičke

KOSTANJEV PIKNIK

Tradicionalno smo se zbrali na kostanjevem pikniku. Otroci so ustvarjali iz naravnih materialov.   Posladkali smo se z jesenskimi dobrotami: pečenimi kostanji, kokicami in pogreli s toplim čajem.

                                                                                      JERA BALDERMAN

Teden otroka v vrtcu Janina

Teden otroka v vrtcu Janina

( 1. do 5. oktober 2018)

Letos je teden otroka potekal na temo prostega časa, zato smo otrokom v vrtcu Janina pripravili dejavnosti, ki jih otroci povezujejo s prostim časom.

Ponedeljek, 1. 10. – Juhu!Šport!

Otrokom smo pripravile športno igrišče, kar je vključevalo različne gibalne dejavnosti s padalom, veliko napihljivo žogo, kolebnico, vrvjo, pajkovo mrežo in gibalni poligon.

Torek, 2. 10.- jesenski kino!

Otrokom smo pripravile projekcijo daljše risanke, ki so si jo z zanimanjem ogledali.

Sreda, 3. 10. – Prisluhnimo pravljici!

Da je bilo poslušanje pravljic še bolj zanimivo, smo pripovedovali pravljice ob sveči.

Četrtek 3. 10. – Narava vabi!

Raziskovanje in doživljanje jesenskega gozda…

Petek, 5. 10. – Igramo se!

Odprta vrata igralnic, otroci se igrajo v različnih kotičkih…

Modri kotiček: »kotiček za sprostitev«-sproščanje ob plišastih igračah.

Otroci so uživali v vseh dejavnostih tedna in razmišljali, kako oni preživljajo svoj prosti čas.

          

Kolektiv vrtca Janina

KEKČEVA DEŽELA

KEKČEVA DEŽELA

Otroci starejših oddelkov vrtca Janina smo obiskali pravljične junake na Kekčevi planoti. Dopoldne smo preživeli v neokrnjeni gorski naravi ob druženju s Kekcem, Mojco, Bedancem , Pehto in Brincelnom. Bilo je pravljično kot v filmu in še lepše…

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri