Kebetova 9a, 4000 Kranj

1.starostno obdobje

tel.: 04 20 19 222

2.starostno obdobje

tel.: 04 20 19 221,  031 768 417

janina@kranjski-vrtci.si

3 oddelki I. starostnega obdobja
6 oddelkov II. starostnega obdobja

 

Vrtec je odprt od 6.00 do 17.00 ure.

Vrtec JANINA ima že veliko let, a na videz je še vedno mladosten, razigran… Naš vrtec je hiša veselja smeha, petja, raziskovanja in tudi joka, a vse to in še veliko več je življenje v njem od jutra, pa do poznega popoldneva. Samozavestno stoji na vogalu Oldhamske in Zoisove ulice, »oblečen« v oranžno opeko in hkrati tako ponosen, da je sosed Vodovodnega stolpa, ki je znamenitost našega mesta Kranj.
Sama stavba je bila namensko grajena, pritlična, tloris v obliki črke L, z devetimi prostornimi igralnicami in sanitarijami, dolgim hodnikom in garderobami. V preteklem letu je notranjost dobila novo podobo s popolno adaptacijo vseh prostorov. Igralnice so postale pravi raj za nenehne izzive, ki jih jim prijazno osebje vsakodnevno nudi. So velike, svetle in opremljene s pohištvom po meri otrok. Veliko se dogaja tudi na hodniku, kjer kotički nudijo raziskovanje, gibanje, sprostitev…in druženje otrok vseh skupin. Prijazne kuharice v centralni kuhinji poskrbijo za naše lačne želodčke.
Obdajata ga dve popolnoma obnovljeni igrišči z naravno senco, z delno pokrito, tlakovano teraso, s hribom, ki v vseh letnih časih otrokom nudi nešteto gibalnih izzivov. Na njih otroci razvijajo, preizkušajo gibalne sposobnosti, premagujejo ovire na njim lasten način in si s tem pridobivajo samozaupanje in samozavest. V peskovnikih bodoči gradbeniki neutrudno gradijo, ceste, mostove, viadukte.

In že kar nekaj let pri nas domuje MAČEK MURI, tisti črni maček, ki s polno torbico knjig odhaja k otrokom domov. Ko se na nebu prižgejo prve zvezde in teta luna, otroci skupaj s starši in mačkom Murijem potujejo v pravljični svet, dokler ne utonijo v globok sen.

Kako očistimo vodo, kdo in zakaj plava na vodi, kako naredimo milne mehurčki, mavrico in še in še radovednosti potešimo v otrocih skozi preproste EKSPERIMENTE. Z aktiviranjem vseh naših čutil postanemo pravi raziskovalci, znanstveniki z belimi haljami in poskusi, ki nam ne dajo spati.

V jeseni se skupaj s starši posladkamo z jesenskimi dobrotami na KOSTANJEVEM PIKNIKU in na GREGORJEVO S SPUŠČANJEM LADIJC skupaj pozdravimo sonce in pomlad.

janina

Novičke

Zabava na napihljivem gradu

V ponedeljek, 10. 6. 2019, smo se zabavali v igri na napihljivem gradu. Vizualno privlačna, atraktivna gradova sta otroke navduševala z možnostjo skakanja, odbijanja se od tal in sten, iskanjem ravnotežja …

Na kmetiji

Uživali smo na 3-dnevnem letovanju na kmetiji…

                     

Skupini 5 in 6

Kekčeva dežela

Otroci starejših skupin, skupine 5 in 6, smo se odpravili na “zaključni” izlet v Kekčevo deželo. Srečali smo se z junaki iz filma Kekec.

Komaj smo čakali, da srečamo Bedanca, da vidimo, če se res boji sove….

Pri teti Pehti smo se okrepčali in popili zeliščni čaj.

Bilo nam je zelo lepo.

Vsi smo zelo uživali, tako otroci kot vzgojiteljice!

         

prometno-varnostni dan

V ponedeljek, 3.6.2019, smo se starejši skupini udeležili Prometno varnostnega dne pred Mercator centrom na Primskovem. Spoznali smo poklic redarja, policista, gasilca, reševalca,…Razveselil nas je tudi čarovnik Grega.

Vsi smo zelo uživali in se veliko novega naučili.

            

Skupini 5 in 6

Dan zdravja

Letošnji dan zdravja ( 7. 4.) smo ovekovečili z gibalnimi dejavnostmi. Tako smo imeli ob slabem vremenu razgiban gibalni poligon vzdolž hodnika, naslednji dan pa smo izvedli tek na 100 m pred stadionom.

            

kolektiv vrtca Janina
Obisk vojakov
V četrtek, 18.4., sta nas obiskala vojaka iz vojašnice Kranj. Predstavila sta nam svoje delo ter opremo. Mi pa smo uživali ob predstavitvi. še posebej nam je bilo všeč oklepno vozilo, kljub temu, da ni bilo čisto “prave” vojaške barve.

            
Kolektiv vrtca Janina
NOVIČKE

V mesecu marcu smo s pustom in maškarami pregnali zimo.

    

Posijalo je toplo sonce, ki je prebudilo znanilce pomladi, drevesa ter živali. Tudi mi smo praznovali njen prihod.

    

Starejša oddelka sta skupaj z jamarjem Poldetom raziskovala skrivnosti Kranjskih rovo, ki se skrivajo pod skalami Kranja.

        

Ogledali so si tudi Prešernovo gledališče v Kranju

    

Gospod Steve ji otroke skozi igro popeljal v svet angleških besed.

 

Sredinčki pa so si pogledali abonmajsko predstavo Zbudi se, ribica.

                                                                                                                                                Kolektiv vrtca Janina

Otroško telovadno igralo

V mesecu februarju smo s strani gospe Eve Prezelj dobili na izposojo otroško telovadno igralo – OTI. Gospa Prezelj nam je pomagala pri prvem sestavljanju. Pokazala nam je več različnih možnosti sestave telovadnega sklopa, otroci z vseh skupin so telovadili, preizkušali različne načine gibanja  in krepili svoja telesa. Najbolj pomembna pa sta bila volja in užitek v gibanju.

          

Kolektiv Janina

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri