Kebetova 9a, 4000 Kranj

1.starostno obdobje

tel.: 04 20 19 222

2.starostno obdobje

tel.: 04 20 19 221,  031 768 417

janina@kranjski-vrtci.si

3 oddelki I. starostnega obdobja
6 oddelkov II. starostnega obdobja

 

Vrtec je odprt od 6.00 do 16.45 ure.

Vrtec JANINA ima že veliko let, a na videz je še vedno mladosten, razigran… Naš vrtec je hiša veselja smeha, petja, raziskovanja in tudi joka, a vse to in še veliko več je življenje v njem od jutra, pa do poznega popoldneva. Samozavestno stoji na vogalu Oldhamske in Zoisove ulice, »oblečen« v oranžno opeko in hkrati tako ponosen, da je sosed Vodovodnega stolpa, ki je znamenitost našega mesta Kranj.
Sama stavba je bila namensko grajena, pritlična, tloris v obliki črke L, z devetimi prostornimi igralnicami in sanitarijami, dolgim hodnikom in garderobami. V preteklem letu je notranjost dobila novo podobo s popolno adaptacijo vseh prostorov. Igralnice so postale pravi raj za nenehne izzive, ki jih jim prijazno osebje vsakodnevno nudi. So velike, svetle in opremljene s pohištvom po meri otrok. Veliko se dogaja tudi na hodniku, kjer kotički nudijo raziskovanje, gibanje, sprostitev…in druženje otrok vseh skupin. Prijazne kuharice v centralni kuhinji poskrbijo za naše lačne želodčke.
Obdajata ga dve popolnoma obnovljeni igrišči z naravno senco, z delno pokrito, tlakovano teraso, s hribom, ki v vseh letnih časih otrokom nudi nešteto gibalnih izzivov. Na njih otroci razvijajo, preizkušajo gibalne sposobnosti, premagujejo ovire na njim lasten način in si s tem pridobivajo samozaupanje in samozavest. V peskovnikih bodoči gradbeniki neutrudno gradijo, ceste, mostove, viadukte.

In že kar nekaj let pri nas domuje MAČEK MURI, tisti črni maček, ki s polno torbico knjig odhaja k otrokom domov. Ko se na nebu prižgejo prve zvezde in teta luna, otroci skupaj s starši in mačkom Murijem potujejo v pravljični svet, dokler ne utonijo v globok sen.

Kako očistimo vodo, kdo in zakaj plava na vodi, kako naredimo milne mehurčki, mavrico in še in še radovednosti potešimo v otrocih skozi preproste EKSPERIMENTE. Z aktiviranjem vseh naših čutil postanemo pravi raziskovalci, znanstveniki z belimi haljami in poskusi, ki nam ne dajo spati.

V jeseni se skupaj s starši posladkamo z jesenskimi dobrotami na KOSTANJEVEM PIKNIKU in na GREGORJEVO S SPUŠČANJEM LADIJC skupaj pozdravimo sonce in pomlad.

janina

Novičke

Nastop janinskih otrok

Pripravili sva nastop z otroki vrtca Janina, ob otvoritvi OŠ in Vrtca Simona Jenka 27. 8 .2020.

ob-kranjskem-gaju-genijev-tudi-vrtec-in-sola-za-nove-genije.html

 

   

Maja in Mateja

Dan športa
Ob prazniku SLOVENSKEGA ŠPORTA, smo pred Stadionom izvedli množični tek.
Otroci so v tekmovalnem duhu neizmerno uživali.
   
Kolektiv vrtca Janina
Prvi jesenski dan
V ponedeljek, 21.9.2020, na prvi jesenski dan, nas je v našem vrtcu obiskala BOTRA JESEN. Prinesla nam je plodove iz svojega vrta (jabolka, hruške, grozdje, paradižnik, papriko,…), s katerimi smo skupaj z otroki pripravili sadno-zelenjavna nabodala. Obljubila nam je, da nas naslednje leto zopet obišče…
               
Kolektiv vrtca Janina
PRAZNIČNI BAZAR V VRTCU JANINA

 

Z bazarjem smo vstopili v decembrski čas. Praznično popoldne nam je popestrila zimska igra strokovnih delavk vrtca Janina z naslovom Dobri snežak. Na jaslični strani vrtca so se sprehodili med izdelki, katere so izdelali otroci ob pomoči vzgojiteljic.

Otroški iskreni nasmehi ter zadovoljstvo staršev so nam prinesli pozitivne odzive druženja.

                                           

Kolektiv vrtca Janina

OBISK VOJAŠKE BAZE NA LETALIŠČU JOŽETA PUČNIKA

 

V novembru so otroci iz skupine 5 in 6 obiskali vojaško bazo na letališču. Ogledali so si vojaške helikopterje, reševalno opremo, vojaška letala in prostore, kjer popravljajo letala. Otrokom je bil predstavljen tudi poklic reševalca iz gore. Otroci so najbolj uživali, ko so se preskusili kot piloti vojaki na vojaškem helikopterju.

             

PETKARJI IN ŠESTKARJI

VRTEC JANINA JE PRAZNOVALA 50. ROJSTNI DAN

 

Hiša polna otrok, smeha, igrivosti in znanja je bila 05.11.2019 še posebej slavnostna, saj so praznovali rojstni dan enote. Prireditev je potekala v prostorih vrtca, slavnostni govorniki so bili kranjski župan Matjaž Rakovec, ravnateljica Kranjskih vrtcev Tea Dolinar ter soseda Zvonka Zupanič Slavec. Otroci starejših dveh skupin so nam zapeli Himno vrtca Janina. Po proslavi so se gostje odpravili na ogled razstave otroških risbic na temo Moj vrtec praznuje rojstni dan.

V imenu kolektiva in otrok enote Kranjskih vrtcev – Janine bi se radi iskreno zahvalili vsem donatorjem ob našem jubileju:

· Studio Anima za donacijo gledališko – glasbeno – animacijske predstave za otroke KO BOM VELIK BOM…

· Krajevni skupnosti Vodovodni stolp za otroško literaturo,

· Domplan d.d. za donacijo,

· Flori za donacijo drevesa lipe.

Hvala vsem povabljenim, da ste pomagali tkati vezi odnosov, prijateljstev, predvsem pa širili ljubezen do otrok. S strani otrok in zaposlenih je bil odziv neverjeten in veseli smo, da smo z vašo pomočjo otrokom pričarali nepozaben 50. rojstni dan naše enote.

Darovati, ne pomeni zgolj podariti popolno darilo materialne narave, temveč pomeni dati del sebe!

                       

Otroci in kolektiv enote Janina

KOSTANJEV PIKNIK

 

V četrtek, 25. 10. 2019, smo se na prečudovito jesensko popoldne družili na kostanjevem pikniku.

Poleg slastnega kostanja in pokovke smo se ob zabavali ob skupnih športnih igrah s starši.

Ustvarjale delavnice pa so pritegnile naše male ustvarjalce.

                                                                                                                                                                                                                                                                                    kolektiv vrtca Janina

TEDEN OTROKA V JASLIH

 

V tednu otroka (7.10.-11.10. 2019) smo z jasličnimi otroci uživali na aktivnem igrišču, z vnaprej pripravljenimi poligoni in različnimi rekviziti, odšli smo s košarico na sprehod in v bližnji okolici vrtca nabrali divji kostanj in želode. S pomočjo jesenskih plodov smo kasneje izdelali ježke. Prav tako smo uživali v plesni ustvarjalnici in si ogledali lutkovno predstavo »Medved in hruška«.

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri