C. Kokrškega odreda 9, 4000 Kranj
tel.: 04 20 19 224

030 463 790

kekec@kranjski-vrtci.si

1 kombiniran oddelek
2 oddelka II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.15 do 16.15 ure.

Sreča ni v glavi in ne v daljavi, ne v žepu
ali pod palcem zaklad.
Sreča je, če se delo dobro opravi
in če imaš nekoga rad.

Tone Pavček

 

Vrtec Kekec je rumene barve kot sonce. Nahaja se v mirnem okolju blizu travnikov, gozdov in reke Kokre. Do njega pripelje cesta Kokrškega odreda. Obdan je z lepo urejenim igriščem.
Za naš simbol smo si izbrali Kekca, ki je živahen, vesel, razigran, vedno v gibanju sredi prelepe narave, v sožitju z ljudmi, živalmi in rastlinami. Prav taki smo tudi mi.

 

Ker je naš cilj ” ŽIVIMO ZDRAVO Z NARAVO” vsak dan odhajamo na sprehode v bljižno okolico, kjer opazujemo kaj je novega. V naravo povabimo tudi starše in stare starše, da se nam pridružijo. Ker je Kekec živel v času, ki je našim malčkom manj znan, vsako leto skupaj spoznamo delček SLOVENSKEGA LJUDSKEGA IZROČILA: preko otroških ljudskih pesmi, plesov, glasbe, literature in likovne umetnosti.
Poleg vsakodnevnih srečanj se s starši srečujemo še večkrat na leto na sestankih, predavanjih in bolj zabavnih srečanjih kot so, tržnica, novoletno srečanje, Kekčev dan, pohod in kolesarjenje.

Vsi, ki boste obiskali naš vrtec boste spoznali kako zabavno, prijetno in lepo je živeti “zdravo z naravo”.

Novičke

Dan zemlje

22. aprila je svetovni dan Zemlje. V vrtcu smo večino dejavnosti v mesecu aprilu posvetili tej temi. Zemlja je naš planet, planet, na katerem živimo. Vsi potrebujemo zdravo Zemljo, ki bo podpirala preživetje, zdravje in srečo, zato smo strokovne delavke vrtca za otroke pripravile naslednje dejavnosti:

– Zbiranje starega papirja: otroci najstarejšega oddelka so izdelali plakat za zbiralno akcijo, ki nas je hkrati tudi spomnil, zakaj sploh zbiramo star papir. Otroci in starši so bili zelo pridni pri prinašanju starega odpadnega papirja, saj smo kontejner skoraj napolnili. Zemlji smo tako pomagali ohraniti drevesa, ki nam pomagajo, da dihamo bolj čist zrak.

– Tek= zdravje = življenje: vsi trije oddelki vrtca smo šli skupaj na poljsko pot proti Rupi, kjer smo se na bližnjem travniku najprej ogreli z vajami razgibavanja celega telesa, potem pa tekli po skupinah. Otroci so športno navijali drug za drugega. Vsi smo uspešno pritekli na cilj in spoznali, da nam gibanje v naravi pomaga ohranjati zdravje in dobro počutje.

– Plakat Dan Zemlje: v oddelku malčkov so izdelali plakat za kotiček za starše, kjer so otroci ob odhodu domov lahko tudi starše spomnili na pomen ohranjanja našega planeta Zemlje. Malčki so raziskovali gozd in z naravnimi materiali izdelovali barvne palete ter hiške za škratke.

– Čistilna akcija: očistili smo naše igrišče. Otroci so pometali, grabili, pobirali in nalagali smeti na samokolnico, smeti odlagali v smetnjake. Z otroki smo v korita sadili okrasne cvetlice, zelišča in dišavnice. Zelišča in dišavnice bomo poleti tudi uporabili za pripravo napitkov in izdelavo dišečih šopkov, okrasne cvetlice in čisto igrišče pa bodo polepšali okolico našega vrtca.

– Obisk kmetije Strupi na Rupi: s skupino sredinčkov smo si ogledali race in kokoši. Otroci so opazovali in božali kokoši, pobirali jajca, jih primerjali  med seboj po barvi in velikosti. Otroci so spoznavali, od kje pridejo jajca na našo mizo, kaj kokoši potrebujejo za življenje ter soodvisnost človeka in narave.

– Obisk trenerja smučarskih skokov Gašperja Berlota: v vrtcu nas je obiskal očka našega Marka in nam predstavil rekvizite in opremo, ki je potrebna za smučarske skoke. Otroci malčkov in sredinčkov so sodelovali na predstavitvi, preizkusili opremo, nataknili smuči, čelado, kombinezon. Najbolj všeč pa jim je bilo razgibavanje  in kasneje skok iz počepa v zrak s pomočjo trenerja.

Strokovne delavke vrtca

Pomladni vrtiljak

V pustnem času so otroci spoznali pomen pusta, izdelali pustne maske in prepevali pesmi.

Na pustni torek so se maškare zbrale v igralnici starejše skupine, kjer so se predstavile. Nato je sledilo pustno rajanje, ki je bilo prežeto z razigranostjo in veseljem. Maškare so dosegle svoj namen in k nam priklicale pomlad.

V mesecu marcu smo izkoristili lep sončen dan in se odpravili na skupni pomladanski izlet. Otroci so se med seboj družili, se pogovarjali in si pomagali. Odpravili smo se do Kosorepa, kjer so se v gozdu igrali z naravnim materialom in premagovali različne ovire. Na travniku so se spočili in okrepčali.

V ponedeljek, 21.3. so se vsi otroci zbrali na igrišču vrtca, kjer so pričakali prihod pomladi. Polona je otroke motivirala s košaro pisanih cvetlic in pesmijo. Sledili so ji in odgovarjali na zastavljena vprašanja. Druženje je potekalo v sproščenem in prijetnem vzdušju.

V petek, 25.3. so imele mamice praznik. Otroci so jih počastili z majhno pozornostjo in objemom.

 

Strokovne delavke vrtca

AKTIVNOSTI OTROK V DNEVU BREZ MULTIMEDIJE

 

Otroci in strokovni delavci smo prehajali iz oddelka v oddelek. Naše prehajanje poimenujemo »korak čez sosedov prag«. Tri vrtčevske skupine predstavljamo en mehurček.

Strokovni delavci smo za dan brez multimedije, pripravili različne matematično gibalne, jezikovne in umetniške aktivnosti : gibalni poligon, ples s štetjem plesnih motivov, nizanje slamic na vrvico, razvrščanje vozil po barvi, izdelovanje skulptur iz plastelina in lesenih palčk, štetje in prirejanje, konstruktorje geometrijskih oblik za sestavljanje, žoge in pike za štetje in oblikovanje zmajev s pomočjo geometrijskih likov.

Otroci so aktivno sodelovali v izbranih dejavnostih in pridobivali najrazličnejše spretnosti. Krepili so socialne vezi v medsebojnem sodelovanju in prijateljskih odnosih. Naj še fotografije obogatijo naša sporočila, kako lepo je preživeti dan brez računalnika, tablice, televizije….

               

Vzgojiteljica : Nada Faganel

VESELI DECEMBER

 

V mesecu decembru smo vrtec okrasili z dekoracijami. Otroci so ustvarjali po prazničnih vsebinah, z različnimi materiali. Tako so risali, slikali, barvali, gubali, izrezovali, rezali, lepili in gnetli. Oblikovali so cvetlične lončke iz odpadne embalaže in posejali božično žito, ga zalivali in opazovali rast.

V vrtcu nas je obiskal dedek Mraz. Za otroke je bil star, vesel, navihan, smešen, prijazen in dober.

Vsi otroci vrtca so odšli na izlet do starega mestnega jedra in si ogledali praznično okrasitev. Otroci so z navdušenjem sprejeli tudi Božičkovo vas, v kateri so se igrali in jo raziskovali.

Organizirali smo praznično čajanko in ob svečkah pili zeliščni in božični čaj. Izdelali smo vstopnice in obiskali kino Kekec, kjer smo si ogledali novoletni film in jedli kokice( kino in kokice sta pripravili vzgojiteljici Zdenka in Marjana). Zadnji dan smo zaplesali v čarobnem okolju lučk in svečk. Vzgojiteljica Ana je poskrbela za veselo vzdušje in odličen izbor plesne glasbe.

                             

Vzgojiteljica : Nada Faganel

PRAVLJICE V KEKCU

 

Mesec december nam prinese veliko čarobnosti tudi v zimskih in prazničnih pravljicah. Pravljice otrokom polepšajo trenutke. Knjižni junaki jih s svojimi značilnostmi, domislicami, humorjem in toplino, navdušujejo in vzgajajo.

Strokovne delavke vrtca smo pripravile tri pravljice. V tandemu se dogovorimo o načinu izvedbe. V oddelku najmlajših, sta Nada in Katja predstavili pravljico »ROKAVIČKA«, v gledališču kamišibaj. V skupini sredincev, sta Zdenka in Marjana naučili otroke dramatizacijo zgodbe »KRUHEK JE ŠEL PO SVETU«. Izdelali sta kulise in naslikali kruhek in vse živali, ki so nastopale v pravljici. V skupini starejših sredincev, sta Ana in Alja naučili otroke dramatizacijo zgodbe »SMREČICA ZA MEDVEDA«. Izdelali sta bele kapice, ušesa in sceno za pravljico. Vsi otroci so odločno in pogumno odigravali vloge, v katerih so tudi prepevali in plesali. Bilo je čarobno.

           

Vzgojiteljica : Nada Faganel

kekec
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri