C. Kokrškega odreda 9, 4000 Kranj
tel.: 04 20 19 224

kekec@kranjski-vrtci.si

1 kombiniran oddelek
2 oddelka II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.15 do 16.15 ure.

Sreča ni v glavi in ne v daljavi, ne v žepu
ali pod palcem zaklad.
Sreča je, če se delo dobro opravi
in če imaš nekoga rad.

Tone Pavček

 

Vrtec Kekec je rumene barve kot sonce. Nahaja se v mirnem okolju blizu travnikov, gozdov in reke Kokre. Do njega pripelje cesta Kokrškega odreda. Obdan je z lepo urejenim igriščem.
Za naš simbol smo si izbrali Kekca, ki je živahen, vesel, razigran, vedno v gibanju sredi prelepe narave, v sožitju z ljudmi, živalmi in rastlinami. Prav taki smo tudi mi.

 

Ker je naš cilj ” ŽIVIMO ZDRAVO Z NARAVO” vsak dan odhajamo na sprehode v bljižno okolico, kjer opazujemo kaj je novega. V naravo povabimo tudi starše in stare starše, da se nam pridružijo. Ker je Kekec živel v času, ki je našim malčkom manj znan, vsako leto skupaj spoznamo delček SLOVENSKEGA LJUDSKEGA IZROČILA: preko otroških ljudskih pesmi, plesov, glasbe, literature in likovne umetnosti.
Poleg vsakodnevnih srečanj se s starši srečujemo še večkrat na leto na sestankih, predavanjih in bolj zabavnih srečanjih kot so, tržnica, novoletno srečanje, Kekčev dan, pohod in kolesarjenje.

Vsi, ki boste obiskali naš vrtec boste spoznali kako zabavno, prijetno in lepo je živeti “zdravo z naravo”.

kekec

Novičke

MALČKI,ZAKLJUČNO POPOLDANSKO SREČANJE S STARŠI

 

S starši otrok smo se na pomladnem srečanju in roditeljskem sestanku dogovorili, da zaključimo sodelovanje s skupnim izletom v park Brdo in z obiskom otroškega igrišča v Predosljah. Starši so pri organizaciji in izvedbi izleta aktivno sodelovali.

Park Brdo smo obiskali 20.6. 2018, popoldne. Sprehodili smo se skozi park in uživali v lepotah narave. Navdušila so nas različna drevesa, drevoredi, prostrane in urejene zelenice, vode in mostovi, cvetje na vodi, družina labodov, čebelnjak, konji, stara kočija in še marsikaj.

Po ogledu parka smo se odpravili na otroško igrišče v Predoslje. Drugačna in zanimiva igrala so otrokom omogočala nove načine gibanja in zabave. Starši so se povezali z gasilci in pripravili klopi, mize, organizirali malico in priboljške. V veselem in sproščenem vzdušju smo poklepetali in se družili do večera.

Za čudovite fotografije s srečanja, je poskrbel gospod Sašo Mesec, očka dečka Erazma. Nekaj jih prilagam. Naj vas popeljejo v čarobno poletje in lepe počitnice.

                                                                                              Strokovni delavki : Nada Faganel in Sara Pavlovič

Znahrbtnikom v naravo

Z NAHRBTNIKOM V NARAVO 

V mlajšem oddelku smo se odpravili na izlet z nahrbtnikom. Cilj našega izleta sta bila travnik in gozd. Otroci so v nahrbtniku prinesli tekočino in zdrav priboljšek.  

V okviru tematskega sklopa » ta čudovit travnik », so otroci raziskovali travnik. Opazovali so cvetlice, trave in iskali travniške živali. Pri opazovanju so uporabili povečevalo. V travi ob robu gozda, so se igrali skrivalnice, se lovili, pihali regratove lučke, natrgali šopek različnih cvetlic , našli nekaj pridnih mravelj in opazovali čebele. Otroke je razveselil tudi bel metulj. 

Prehodili smo še nekaj poti, ki nas je pripeljala v gozd. Pod visokimi drevesi smo se ustavili, poiskali sedeže na hlodih in pojedli malico. Za vse je veljalo enako eko pravilo : vse odpadke iz nahrbtnika odnesemo nazaj domov in jih vržemo v zabojnike. Zaživela je tudi prosta igra otrok v gozdu. V igri  so sproščeno uživali in poiskali različne možnosti in sredstva, ki jih gozd ponuja. 

Vzgojiteljica : Nada Faganel

 

Babice

Ko so nas obiskale babice se nam je čas kar ustavil. Druženje z njimi je bilo predvsem srčno, toplo in polno smeha.

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri