C. Kokrškega odreda 9, 4000 Kranj
tel.: 04 20 19 224

kekec@kranjski-vrtci.si

1 kombiniran oddelek
2 oddelka II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.15 do 16.15 ure.

Sreča ni v glavi in ne v daljavi, ne v žepu
ali pod palcem zaklad.
Sreča je, če se delo dobro opravi
in če imaš nekoga rad.

Tone Pavček

 

Vrtec Kekec je rumene barve kot sonce. Nahaja se v mirnem okolju blizu travnikov, gozdov in reke Kokre. Do njega pripelje cesta Kokrškega odreda. Obdan je z lepo urejenim igriščem.
Za naš simbol smo si izbrali Kekca, ki je živahen, vesel, razigran, vedno v gibanju sredi prelepe narave, v sožitju z ljudmi, živalmi in rastlinami. Prav taki smo tudi mi.

 

Ker je naš cilj ” ŽIVIMO ZDRAVO Z NARAVO” vsak dan odhajamo na sprehode v bljižno okolico, kjer opazujemo kaj je novega. V naravo povabimo tudi starše in stare starše, da se nam pridružijo. Ker je Kekec živel v času, ki je našim malčkom manj znan, vsako leto skupaj spoznamo delček SLOVENSKEGA LJUDSKEGA IZROČILA: preko otroških ljudskih pesmi, plesov, glasbe, literature in likovne umetnosti.
Poleg vsakodnevnih srečanj se s starši srečujemo še večkrat na leto na sestankih, predavanjih in bolj zabavnih srečanjih kot so, tržnica, novoletno srečanje, Kekčev dan, pohod in kolesarjenje.

Vsi, ki boste obiskali naš vrtec boste spoznali kako zabavno, prijetno in lepo je živeti “zdravo z naravo”.

kekec

Novičke

Obisk sadovnjaka

Obisk sadovnjaka je otrokom in odraslim omogočil bogato doživetje in izhodišče za skupno oblikovanje novega tematskega sklopa » jabolko ».

Na kmetiji v vasi Rupa, nas je zopet veselo in prijazno sprejela kmetica, gospa Damjana. Pokazala nam je poljske pridelke, lepo zložene na dvorišču kmetije in živali. Otroci so imeli možnost sami nahraniti živali s pridelki. Na vrtu smo opazovali bučo velikanko, ki še kar raste.

V sadovnjaku smo skupaj ugotavljali, katerim drevesom pripadajo sadeži, ki smo jih pobirali v košare. Košare smo napolnili z orehi, hruškami in jabolki. Otroci so aktivno sodelovali. Pri pobiranju hrušk so morali biti zelo pazljivi pred piki čebel.

Damjana je otrokom pokazala, kako predelajo jabolka in hruške v mošt in jabolka v jabolčni kis. Poklonila nam je košaro domačih jabolk, da iz njih nekaj spečemo ali skuhamo, lahko tudi posušimo. Otroci so se v vrtcu odločili, da skuhamo marmelado in naredimo posušene krhlje, ker imajo to radi.

       

Nada Faganel

Pozdrav novemu letnemu času

Pozdrav novemu letnemu času

Novo šolsko leto, novi obrazi in nov letni čas – prišla je jesen.

V vrtcu Kekec smo jo sprejeli vsi otroci in jo s pesmijo in veseljem povabili v našo sredino. Predstavila se nam je z uganko;

ČISTO TIHO IN SKRIVAJ

JE PRIŠLA V NAŠ KRAJ.

BARVIC BREZ ŠTEVILA NOSI

IN NA LISTIČE JIH TROSI.

In nas povabila v ustvarjalne aktivnosti:

* Poimenovanja vsebine košare(sadje, zelenjava, poljščine)

* Razvrščanje glede na rastišče

* Doživljanje z vsemi čuti (vonj, otip, okus)

* Slikanje z akvarel in tempera barvami

Še kar nekaj časa se bo družila z nami in nas razvajala s svojimi dobrotami in lepoto, mi pa jo bomo polno užili vsak njen dan.

      

Zapisala:Milena Babnik

TEDEN MOBILNOSTI

 

Teden mobilnosti je potekal od 16.09. – 22.09.2018, pod geslom » Multimodalnost potovanj ». Na hišnem aktivu enote, smo se dogovorili o programu, ki ga bomo v tem tednu izvajali skupaj z otroki. Starejši sredinci so oblikovali izviren plakat za starše.

Od ponedeljka do četrtka, so otroci prihajali v vrtec s svojimi vozili. Imeli so tudi nalogo, da vozilo doma očistijo. Na poganjalcih, na trikolesnikih in štirikolesnikih, na skirojih in na kolesih, so se vozili po igrišču, vsak dan ena skupina otrok.

V petek so starejši otroci odpeljali mlajše otroke na daljši izlet do stadiona, kjer smo se vsi ob vodenju vzgojiteljice Milene, razgibali pod drevesom lipe, zapeli in s kamni ustvarjali različne zvoke. V oddelkih smo na sprehode v bližnjo okolico odhajali večkrat v tednu.

V igralnicah smo v igrah potovali na izlete z avtobusi, vlaki in letali. Didaktične igre so otrokom omogočale prepoznavanje in poimenovanje različnih prometnih poti. Otroci so sestavljali vozila iz geometrijskih likov v obroče, oblikovali vozila s sestavljanjem in lepljenjem papirja na podlago, ustvarjali kolesa z lepljenjem in risanjem in se aktivno igrali v prometnih kotičkih.

        

                                                                                                                                                                                                                                     Nada Faganel

IGRAJMO SE Z OBROČI

 

V skupini sredincev smo se v okviru tematskega sklopa »IGRAJMO SE Z OBROČI », navajali na vrtčevsko življenje, na nove prostore, na stare in nove prijatelje.

Obroči so otrokom in odraslim preko različnih iger, omogočali tkanje prijateljskih vezi. Pri vadbi z obročem, so otroci razvijali gibalne sposobnosti. Različni obroči so omogočali doseganje ciljev s področja matematike, od poimenovanja barv, velikosti, namembnosti, obroče so preštevali in ob aktivnostih razvijali jezikovne zmožnosti. Deklamacija » 10 obročev » in gibalno ponazarjanje vsebine z obročem, je otrokom ponudila pravo zabavo, kot tudi jutranja prebujanja in umivanja z uporabo obroča.

Različna glasba je otroke spodbujala k ritmično gibalnem izražanju z obročem. Otroci so oblikovali obroče z mečkanjem in gubanjem papirja in jih prepletali s trakovi, obroče so risali, jih izrezovali iz reklamnih sporočil in ustvarjali svojo ponudbo obročev. S tempera barvami in odpadnim materialom so tiskali na podlago in ustvarjali sliko barvnih obročev.

      

Nada Faganel

MALČKI,ZAKLJUČNO POPOLDANSKO SREČANJE S STARŠI

 

S starši otrok smo se na pomladnem srečanju in roditeljskem sestanku dogovorili, da zaključimo sodelovanje s skupnim izletom v park Brdo in z obiskom otroškega igrišča v Predosljah. Starši so pri organizaciji in izvedbi izleta aktivno sodelovali.

Park Brdo smo obiskali 20.6. 2018, popoldne. Sprehodili smo se skozi park in uživali v lepotah narave. Navdušila so nas različna drevesa, drevoredi, prostrane in urejene zelenice, vode in mostovi, cvetje na vodi, družina labodov, čebelnjak, konji, stara kočija in še marsikaj.

Po ogledu parka smo se odpravili na otroško igrišče v Predoslje. Drugačna in zanimiva igrala so otrokom omogočala nove načine gibanja in zabave. Starši so se povezali z gasilci in pripravili klopi, mize, organizirali malico in priboljške. V veselem in sproščenem vzdušju smo poklepetali in se družili do večera.

Za čudovite fotografije s srečanja, je poskrbel gospod Sašo Mesec, očka dečka Erazma. Nekaj jih prilagam. Naj vas popeljejo v čarobno poletje in lepe počitnice.

                                                                                              Strokovni delavki : Nada Faganel in Sara Pavlovič

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri