C. Kokrškega odreda 9, 4000 Kranj
tel.: 04 20 19 224

030 463 790

kekec@kranjski-vrtci.si

1 kombiniran oddelek
2 oddelka II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.15 do 16.15 ure.

Sreča ni v glavi in ne v daljavi, ne v žepu
ali pod palcem zaklad.
Sreča je, če se delo dobro opravi
in če imaš nekoga rad.

Tone Pavček

 

Vrtec Kekec je rumene barve kot sonce. Nahaja se v mirnem okolju blizu travnikov, gozdov in reke Kokre. Do njega pripelje cesta Kokrškega odreda. Obdan je z lepo urejenim igriščem.
Za naš simbol smo si izbrali Kekca, ki je živahen, vesel, razigran, vedno v gibanju sredi prelepe narave, v sožitju z ljudmi, živalmi in rastlinami. Prav taki smo tudi mi.

 

Ker je naš cilj ” ŽIVIMO ZDRAVO Z NARAVO” vsak dan odhajamo na sprehode v bljižno okolico, kjer opazujemo kaj je novega. V naravo povabimo tudi starše in stare starše, da se nam pridružijo. Ker je Kekec živel v času, ki je našim malčkom manj znan, vsako leto skupaj spoznamo delček SLOVENSKEGA LJUDSKEGA IZROČILA: preko otroških ljudskih pesmi, plesov, glasbe, literature in likovne umetnosti.
Poleg vsakodnevnih srečanj se s starši srečujemo še večkrat na leto na sestankih, predavanjih in bolj zabavnih srečanjih kot so, tržnica, novoletno srečanje, Kekčev dan, pohod in kolesarjenje.

Vsi, ki boste obiskali naš vrtec boste spoznali kako zabavno, prijetno in lepo je živeti “zdravo z naravo”.

kekec

Novičke

SEPTEMBRSKE AKTIVNOSTI V KEKCU

 

V mesecu septembru smo oblikovali programa za teden mobilnosti in prihod jeseni.

V tednu mobilnosti, pod sloganom » ŽIVI ZDRAVO, POTUJ TRAJNOSTNO«, so starejši otroci odpeljali na prvi izlet v okolico vrtca mlajše otroke in poskrbeli za njihovo varnost na cesti in pločniku. Otroci so v vrtec pripeljali svoja vozila in se vozili po igrišču. Pri vožnji so spretno premagovali tudi gibalni poligon. V igralnicah smo organizirali prometne kotičke, dejavnosti pa povezali s področjem matematike. Otroci obeh starejših oddelkov, so vztrajno hodili na daljšem izletu. V starejšem oddelku so oblikovali tudi pano za starše z aktualno vsebino: hodi, kolesari, uporabi javna prevozna sredstva.

Razveselili smo se prihoda jeseni. Strokovne delavke ( Ana, Zdenka, Tjaša, Marjana), so zaigrale lutkovno predstavo na igrišču vrtca : Veliki in mali zajec. Naslednji dan smo organizirali umetniške delavnice in postavili gibalni poligon. Delavnice in poligon smo vsebinsko povezali s področji dejavnosti, matematiko in naravo. Pano za starše so pripravili v oddelku malčkov.

               

Vzgojiteljica : Nada Faganel

DAN ČEŠENJ V KEKCU

 

V mesecu juniju v vrtcu Kekec že tradicionalno obeležujemo dan češenj. Letos smo v sklopu celoletnega projekta s Kekcem v Kekcu prav tako pripravili pester nabor dejavnosti povezanih s tem rdečim, sočnim in sladkim sadežem. Naše druženje smo pričeli z rajalno igro »Rdeče češnje rada jem«. Na mizah so nas čakale vabljive češnje, katere so otroci z veseljem jedli, nato pa so svojo natančnost lahko preizkusili v dveh igrah in sicer v igri »pljuni peško« in v igri »zadeni češnjo«. Za vse male ustvarjalce smo vzgojiteljice pripravile tudi nekaj likovnih delavnic. Otroci so češnje odtisovali z zamaški, lahko pa so jih tudi izrezovali in lepili na list. Rdeča usta, polni želodčki in nasmejana lička so nam dala vedeti, da je dan češenj uspel kot smo pričakovali.

       

Anja Grošelj

KEKČEVA DEŽELA

 

Starejši sredinci smo v okviru teme Kekec v Kekcu, obiskali Kekčevo deželo v Kranjski gori. V lepem sončnem vremenu smo podoživljali pravljične vsebine pisatelja Josipa Vandota. Družili smo se s pravljičnimi junaki, s Kekcem, Pehto, Mojco, Bedancem in Brincljem. Junaki so bili hudomušno navihani in so nas od srca nasmejali, no, Bedanec pa nas je čisto malo prestrašil. Ker znamo oponašati sovo, smo ga hitro pregnali.

V čudovitem planinsko gorskem svetu, so se lepota, mir, veselje in zadovoljstvo, razširili globoko v nas in vse okoli nas.

             

Vzgojiteljica : Nada Faganel

POLJANSKA DOLINA IN LETOVANJE NA KMETIJI

 

Starejši sredinci so se v začetku meseca maja, udeležili letovanja na kmetiji. Na kmetiji so bivali tri dni in prvič odšli od doma brez staršev. Otroci so premagali strah, bili so pogumni, veseli in sproščeni. Spodbudno in prijazno učno okolje, je otrokom in odraslim ponujalo veliko pestrih in zanimivih aktivnosti.

Po predhodno izdelanem programu, so se otroci učili, opazovali, igrali in aktivno vključevali v različne dejavnosti na kmetiji : spoznali so domače živali in jih hranili, molzli kravo v hlevu, opazovali matico in čebele delavke in spoznali veliko koristnega o življenju čebel, z lovcem so v lovski sobi opazovali divje živali in prisluhnili njihovim značilnostim, jahali konja, sekli in grabili travo, spoznali vrste žit in aktivno sodelovali pri peki domačega kruha v krušni peči, kurili večerni kres, spoznali staro hišo in različne stare predmete, se odpravili na izlet na STARI VRH, kjer so na poti odkrivali skrite gozdne živali in ptice, si ogledali smučišče in adrenalinski park, opazovali lastnika kmetije pri izdelovanju piščali, na katere so piskali in pripravili pravi mali koncert.

Otroci so večkrat narisali svoja doživetja v velike brezčrtne zvezke. Reševali so naloge v knjižici Mali planinec, praznovali dva rojstna dneva prijateljev in se zabavali ob glasbi, na večernem plesu v pižamah. Vsak dan so prisluhnili novim pravljicam, se igrali med počitkom in se obiskovali v sobah kjer so razvijali medsebojno komunikacijo in poglabljali prijateljstva. Pridobivali so spoznanja, kako skrbeti za svoje stvari, da se ne izgubijo. Pridobivali so delovne navade in se učili samostojnosti.

                 

Vzgojiteljica : Nada Faganel

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri