Ulica Nikole Tesle 2 , 4000 Kranj

1. starostno obdobje:
tel.: 04 20 19 215, 031 374 346
mojca-jasli@kranjski-vrtci.si

2. starostno obdobje:
tel.:04 20 19 226, 031 768 416
mojca@kranjski-vrtci.si

RO Mojca:
tel.: 04 20 19 227, 051 611 087
ro-mojca@kranjski-vrtci.si

4 oddelki 1. starostnega obdobja
7 oddelkov II. starostnega obdobja
5 oddelkov RO

Vrtec         od  5.45 do 17.00

RO Mojca   od 6.00 do 16.00

Vrtec MOJCA je prijazna hiša, v kateri najdejo varen dom radovedni in igrivi otroci.
Naša temeljna naloga je kakovostno izvajanje vzgoje, izobraževanja, varstva, nege in prehrane otrok.
V vrtcu boste našli tudi čisto pravo telovadnico, katero otroci s pridom uporabljajo.
Sliko vrtca dopolnjuje še veliko igrišče na katerem ne manjka igral, tako da lahko vsak otrok poišče nekaj zase.
Bili smo prvi vključeni  v EKO projekt vrtcev in šol Slovenije in vse to smo širili po drugih enotah Kranjskih vrtcev.
Zelo težko je na kratko prestaviti vse, kar se pri nas dogaja. Lahko rečemo, da vsak dan posebej poskrbimo, da imajo otroci dovolj možnosti za igro in učenje, za pridobivanje novih izkušenj, za medsebojno druženje in ustvarjanje.
Prav vse strokovne delavke vrtca smo jim na voljo za igro, vprašanja, za pomoč in če je potrebno tudi za tolažbo.
Otroci s posebnimi potrebami v našem vrtcu nas še dodatno bogatijo z izkušnjami, ki jih pridobivamo v vsakdanjih stikih z njimi. Integracija otrok je zato v vrtcu Mojca nekaj vsakdanjega in popolnoma naravnega.

Pri nas se nahaja tudi RAZVOJNI ODDELEK. Za otroke skrbi ekipa specialnih in rehabilitacijskih pedagogov, fizioterapevtka in logopedinja, ki načrtujejo vzgojno in terapevtsko delo za vsakega otroka posebej.
Otroci, ki so vključeni v naše oddelke potrebujejo za optimalni razvoj več spodbud in pomoči. Poudarjen je interdisciplinarni pristop, prepletanje dela vseh članov tima za dosego istega cilja in nadgradnja individualnih terapij v dnevnih dejavnostih otrok (hranjenje, nega, igra, gibanje). Samo s takim pristopom lahko zagotovimo celovitost in kompleksnost vzgoje in izobraževanja.

Vse aktivnosti izvajamo z namenom, da bi čim bolje izkoristili in razvili gibalne in intelektualne sposobnosti otroka.

mojca

Novičke

PUST

 

Pustni čas je za nami. Otroci so se tega dne veselili, saj so takrat lahko ostali doma, namesto njih pa so prišli v vrtec norčavi klovni, lepe princeske, policaji, ki so naredili red, zmajčki in še mnoge druge šeme. Skupaj smo se družili, plesali in veselimo se prihoda pomladi.

     

Metka Pečnik

PUSTNI SPREVOD 2020

Na pustno soboto, 22. 02. 2020 smo se predšolska skupina iz enote Mojca, udeležili pustnega sprevoda skozi mesto Kranj.

Ker smo prava predšolska skupina, in ker se jeseni odpravljamo v prvi razred, smo se določili za masko »Prvošolčki«.
Vsak otrok si je izdelal šolsko torbo, ki jo je nosil na rami, v rokah so nosili vse najpomembnejše črke, številke in matematične znake, ki jih bodo potrebovali v prvem razredu, »učiteljici« Monika in Nataša, pa sva poskrbeli za opremo – šolsko tablo, zemljevid sveta in velika ravnila.

Na koncu sprevoda, pred Prešernovim gledališčem, smo se posladkali s krofi in se s starši odpravili domov, nekateri pa so nadaljevali pustno rajanje v lastnih kostumih.

 

Čajanka

 

V torek pred prazniki je bilo tudi v našem oddelku s prilagojenim programom praznično in veselo. Pripravili smo čajanko in vsi skupaj posedli okrog krožnika s slastnimi piškoti. Poslušali smo glasbo, primerno za ta čas in se zabavali ob prižiganju kresničk.

 

OBISK ČEBELARJA

Nekaj dni po slovenskem tradicionalnem zajtrku nas je obiskal čebelar, gospod Janez Kompare.
Skupaj z otroki smo ga sprejeli v telovadnici našega vrtca, kjer nam je razložil vse o čebelah in o delu, ki ga čebelarji opravljajo. Čebelar nam je najprej pokazal pripomočke, ki jih uporablja, svojo obleko in povedal, čemu služi. Na vprašanje, zakaj ima čebelarjev klobuk mrežico, so otroci znali odgovoriti, da zaradi zaščite pred piki
čebel. Izvedeli smo, da ima prav vsaka od čebel svojo vlogo; poznamo čebelo matico, čebele čistilke, stražarke in nabiralke ter trote, ki pomagajo tudi pri gretju čebelje zalege. Čebelar je opisal, kakšna je pot od cvetlice do medu, kako čebele nabirajo nektar s cvetlic in mano z dreves. Nabrano v svojih želodčkih nosijo v panj, kjer to predelajo v med in skladiščijo v satje.
Po ogledu izseka iz otroške oddaje Ribič Pepe in čebelar nam je gospod Kompare pokazal panjsko končnico in izdelke, ki jih pridobiva – različne vrste medu (cvetlični, gozdni, kostanjev …) in vosek, iz katerega izdelujejo satnice in sveče.
Ob koncu obiska smo zapeli pesmico o čebelah in se od gospoda čebelarja poslovili. Veliko novega smo izvedeli, predvsem pa to, da so čebele za nas res zelo pomembne.

     

Saša Pogačar

Pekli smo kruh

 

V sredo je naše oddelke s prilagojenim programom obiskala gospa Damjana. S seboj je prinesla piro, moko, sol, kvas in prav velike sklede. Rekla je, da ji bomo pomagali zamesiti kruh. V eni skledi je prinesla že narejeno testo, oblikovala je hlebce in jih dala peči v kuhinjo. Z drugimi sestavinami pa smo ga pomagali zamesiti tudi mi. Vsak je lahko poskusil gnesti testo, iz katerega smo potem oblikovali majhne hlebčke. Tudi ti so šli v pečico. Seveda smo kruh tudi poskusili. Zelo slasten je bil. Tako smo spet spoznali nekaj novega.

     

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri