Ulica Nikole Tesle 2 , 4000 Kranj

1. starostno obdobje:
tel.: 04 20 19 215, 031 374 346
mojca-jasli@kranjski-vrtci.si

2. starostno obdobje:
tel.:04 20 19 226, 031 768 416
mojca@kranjski-vrtci.si

RO Mojca:
tel.: 04 20 19 227, 051 611 087
ro-mojca@kranjski-vrtci.si

4 oddelki 1. starostnega obdobja
7 oddelkov II. starostnega obdobja
5 oddelkov RO

Vrtec         od  5.45 do 17.00

RO Mojca   od 6.00 do 16.00

Vrtec MOJCA je prijazna hiša, v kateri najdejo varen dom radovedni in igrivi otroci.
Naša temeljna naloga je kakovostno izvajanje vzgoje, izobraževanja, varstva, nege in prehrane otrok.
V vrtcu boste našli tudi čisto pravo telovadnico, katero otroci s pridom uporabljajo.
Sliko vrtca dopolnjuje še veliko igrišče na katerem ne manjka igral, tako da lahko vsak otrok poišče nekaj zase.
Bili smo prvi vključeni  v EKO projekt vrtcev in šol Slovenije in vse to smo širili po drugih enotah Kranjskih vrtcev.
Zelo težko je na kratko prestaviti vse, kar se pri nas dogaja. Lahko rečemo, da vsak dan posebej poskrbimo, da imajo otroci dovolj možnosti za igro in učenje, za pridobivanje novih izkušenj, za medsebojno druženje in ustvarjanje.
Prav vse strokovne delavke vrtca smo jim na voljo za igro, vprašanja, za pomoč in če je potrebno tudi za tolažbo.
Otroci s posebnimi potrebami v našem vrtcu nas še dodatno bogatijo z izkušnjami, ki jih pridobivamo v vsakdanjih stikih z njimi. Integracija otrok je zato v vrtcu Mojca nekaj vsakdanjega in popolnoma naravnega.

Pri nas se nahaja tudi RAZVOJNI ODDELEK. Za otroke skrbi ekipa specialnih in rehabilitacijskih pedagogov, fizioterapevtka in logopedinja, ki načrtujejo vzgojno in terapevtsko delo za vsakega otroka posebej.
Otroci, ki so vključeni v naše oddelke potrebujejo za optimalni razvoj več spodbud in pomoči. Poudarjen je interdisciplinarni pristop, prepletanje dela vseh članov tima za dosego istega cilja in nadgradnja individualnih terapij v dnevnih dejavnostih otrok (hranjenje, nega, igra, gibanje). Samo s takim pristopom lahko zagotovimo celovitost in kompleksnost vzgoje in izobraževanja.

Vse aktivnosti izvajamo z namenom, da bi čim bolje izkoristili in razvili gibalne in intelektualne sposobnosti otroka.

mojca

Novičke

Čajanka

 

V torek pred prazniki je bilo tudi v našem oddelku s prilagojenim programom praznično in veselo. Pripravili smo čajanko in vsi skupaj posedli okrog krožnika s slastnimi piškoti. Poslušali smo glasbo, primerno za ta čas in se zabavali ob prižiganju kresničk.

 

OBISK ČEBELARJA

Nekaj dni po slovenskem tradicionalnem zajtrku nas je obiskal čebelar, gospod Janez Kompare.
Skupaj z otroki smo ga sprejeli v telovadnici našega vrtca, kjer nam je razložil vse o čebelah in o delu, ki ga čebelarji opravljajo. Čebelar nam je najprej pokazal pripomočke, ki jih uporablja, svojo obleko in povedal, čemu služi. Na vprašanje, zakaj ima čebelarjev klobuk mrežico, so otroci znali odgovoriti, da zaradi zaščite pred piki
čebel. Izvedeli smo, da ima prav vsaka od čebel svojo vlogo; poznamo čebelo matico, čebele čistilke, stražarke in nabiralke ter trote, ki pomagajo tudi pri gretju čebelje zalege. Čebelar je opisal, kakšna je pot od cvetlice do medu, kako čebele nabirajo nektar s cvetlic in mano z dreves. Nabrano v svojih želodčkih nosijo v panj, kjer to predelajo v med in skladiščijo v satje.
Po ogledu izseka iz otroške oddaje Ribič Pepe in čebelar nam je gospod Kompare pokazal panjsko končnico in izdelke, ki jih pridobiva – različne vrste medu (cvetlični, gozdni, kostanjev …) in vosek, iz katerega izdelujejo satnice in sveče.
Ob koncu obiska smo zapeli pesmico o čebelah in se od gospoda čebelarja poslovili. Veliko novega smo izvedeli, predvsem pa to, da so čebele za nas res zelo pomembne.

     

Saša Pogačar

Pekli smo kruh

 

V sredo je naše oddelke s prilagojenim programom obiskala gospa Damjana. S seboj je prinesla piro, moko, sol, kvas in prav velike sklede. Rekla je, da ji bomo pomagali zamesiti kruh. V eni skledi je prinesla že narejeno testo, oblikovala je hlebce in jih dala peči v kuhinjo. Z drugimi sestavinami pa smo ga pomagali zamesiti tudi mi. Vsak je lahko poskusil gnesti testo, iz katerega smo potem oblikovali majhne hlebčke. Tudi ti so šli v pečico. Seveda smo kruh tudi poskusili. Zelo slasten je bil. Tako smo spet spoznali nekaj novega.

     

Teden otroka je v vrtcu vedno nekaj posebnega

Letošnji teden otroka je nosil naslov »Naše pravice », potekal pa je od 07.10 do 11.10 2019. V našem vrtcu smo pripravili različne dejavnosti za otroke. In sicer od ustvarjalnih delavnic, kjer so otroci imeli možnost samostojnega ustvarjanja,ter veliko gibalnih dejavnosti na prostem.

Začeli smo ga v bližnjem gozdičku,kjer smo iskali jesen. Ogledali smo si gozd v jesenskem letnem času, vse njegove spremembe,barve, nabrali jesenske plodove ( želod, listje, storže, veje..),ter tekli po gozdičku. Prisluhnili smo zgodbi o domišljavem želodu, ustvarjali iz naravnega materiala, se igrali z naravnim materialom. Pripravili smo tudi športno dopoldne na igrišču, kjer smo skupaj z otroki sestavili poligone. Igrali smo se tudi male kuharje pekli smo buče in jabolka,ter se na igrišču vsi skupaj posladkali.

Pred » krompirjevimi počitnicami » pa smo se še posladkali s pečenim kostanjem.

Nekaj utrinkov iz posameznih dejavnostih.

                                                                                                                                                                                                      Cveta Karoly

Teden otroka v vrtcu s prilagojenim programom

 

V tednu od 7. do 11. 10. smo vsak dan popestrili s kupnimi dejavnostmi. V ponedeljek smo se igrali rajalne in gibalne igre, v torek smo izkoristili lepo vreme in uredili naš vrt, najbolj pridni pa so pograbili listje na igrišču. V sredo smo delali lepljenke z listi, v četrtek pa smo spekli najboljšo jabolčno pito in se pogovarjali o jesenskih dnevih . V petek pa smo se igrali zabavno pesmico Moj klobuk. Teden je res prijetno potekal in vsak dan nam je prinesel nekaj novega. Tako zabavnih dogodkov si še želimo.

 

Darja Žnidaršič

 

   

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri