Ulica Nikole Tesle 2 , 4000 Kranj

1. starostno obdobje:
tel.: 04 20 19 215, 031 374 346
mojca-jasli@kranjski-vrtci.si

2. starostno obdobje:
tel.:04 20 19 226, 031 768 416
mojca@kranjski-vrtci.si

RO Mojca:
tel.: 04 20 19 227, 051 611 087
ro-mojca@kranjski-vrtci.si

4 oddelki 1. starostnega obdobja
8 oddelkov II. starostnega obdobja
5 oddelkov RO

Vrtec         od  5.45 do 17.00

RO Mojca   od 6.00 do 16.00

Vrtec MOJCA je prijazna hiša, v kateri najdejo varen dom radovedni in igrivi otroci.
Naša temeljna naloga je kakovostno izvajanje vzgoje, izobraževanja, varstva, nege in prehrane otrok.
V vrtcu boste našli tudi čisto pravo telovadnico, katero otroci s pridom uporabljajo.
Sliko vrtca dopolnjuje še veliko igrišče na katerem ne manjka igral, tako da lahko vsak otrok poišče nekaj zase.
Bili smo prvi vključeni  v EKO projekt vrtcev in šol Slovenije in vse to smo širili po drugih enotah Kranjskih vrtcev.
Zelo težko je na kratko prestaviti vse, kar se pri nas dogaja. Lahko rečemo, da vsak dan posebej poskrbimo, da imajo otroci dovolj možnosti za igro in učenje, za pridobivanje novih izkušenj, za medsebojno druženje in ustvarjanje.
Prav vse strokovne delavke vrtca smo jim na voljo za igro, vprašanja, za pomoč in če je potrebno tudi za tolažbo.
Otroci s posebnimi potrebami v našem vrtcu nas še dodatno bogatijo z izkušnjami, ki jih pridobivamo v vsakdanjih stikih z njimi. Integracija otrok je zato v vrtcu Mojca nekaj vsakdanjega in popolnoma naravnega.

Pri nas se nahaja tudi RAZVOJNI ODDELEK. Za otroke skrbi ekipa specialnih in rehabilitacijskih pedagogov, fizioterapevtka in logopedinja, ki načrtujejo vzgojno in terapevtsko delo za vsakega otroka posebej.
Otroci, ki so vključeni v naše oddelke potrebujejo za optimalni razvoj več spodbud in pomoči. Poudarjen je interdisciplinarni pristop, prepletanje dela vseh članov tima za dosego istega cilja in nadgradnja individualnih terapij v dnevnih dejavnostih otrok (hranjenje, nega, igra, gibanje). Samo s takim pristopom lahko zagotovimo celovitost in kompleksnost vzgoje in izobraževanja.

Vse aktivnosti izvajamo z namenom, da bi čim bolje izkoristili in razvili gibalne in intelektualne sposobnosti otroka.

mojca

Novičke

JESENSKE ISKRICE

 

Jesen je že obarvala svoje liste v tople barve. V vrtcu Mojca smo sledili spremembam narave; veliko smo hodili na opazovalne in utrjevalne sprehode v bližnjo in daljšo okolico, se igrali v gozdu in nabirali plodove za kasnejše ustvarjanje ali poskuse.

Dijaki Srednje vzgojiteljske šole Jesenice so nam odigrali igrico Cvetlični ples, za naše otroke pa smo na igrišču vrtca tudi organizirali kostanjev piknik z delavnicami in druženjem, ki nam je polepšal kar dva jesenska dopoldneva.

     

   

Monika Traven dip. vzgojiteljica

Teden otroka v RO

Za teden otroka, ki je vsako leto v začetku oktobra, smo v razvojnih oddelkih pripravili zanimiva dogajanja. Vsako dopoldne so potekale delavnice za otroke vseh skupin. V torek smo tiskali s krompirjevimi štampiljkami, v sredo smo spoznali zgodbico Prodajamo za gumbe, v četrtek smo se igrali tržnico, na kateri smo nakupovali z gumbi. Petek smo posvetili gibanju na prostem, v ponedeljek pa smo odkrivali svet okoli sebe z vsemi čuti. Bil je zanimiv in pester teden; delavnice bomo pripravljali vsak mesec za vse otroke.

    

SREČANJE Z DEDKI IN BABICAMI

Kot vsako leto smo tudi letos v naš vrtec povabili stare starše in z njimi preživeli lep dopoldan. Pripravili smo stare rajalne igrice in prosto igro na igrišču. Malo nam je ponagajalo slabo vreme, mi pa se nismo vdali takoj, igro smo nadaljevali v pokritem peskovniku. Otroci so z veliki navdušenjem pokazali igrala, igrače, predstavili svoje prijatelje in stare starše tudi povabili k igri. Kako lepo nam je bilo, čeprav kratek čas, si oglejte ob slikah.

 

Cveta, Sunčica, Dragana, Andreja

Policijska postaja

Spoznavanje poklicev smo zaključili s poklicem policista. Obiskali smo PP Kranj kjer so nas lepo sprejeli in z veselje predstavili njihovo delo.

Letovanje na kmetiji Davčen

Pošiljamo pozdrave iz kmetije. Prijazno so nas sprejeli, pogostili, gospodar pa nam je razkazal okolico in nekaj

živali

Imamo se lepo in uživamo.

 

Ksenija, Rok, Anja in otroci.

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri