Ulica Nikole Tesle 2 , 4000 Kranj

1. starostno obdobje:
tel.: 04 20 19 215, 031 374 346
mojca-jasli@kranjski-vrtci.si

2. starostno obdobje:
tel.:04 20 19 226, 031 768 416
mojca@kranjski-vrtci.si

RO Mojca:
tel.: 04 20 19 227, 051 611 087
ro-mojca@kranjski-vrtci.si

4 oddelki 1. starostnega obdobja
7 oddelkov II. starostnega obdobja
5 oddelkov RO

Vrtec         od  5.45 do 17.00

RO Mojca   od 6.00 do 16.00

Vrtec MOJCA je prijazna hiša, v kateri najdejo varen dom radovedni in igrivi otroci.
Naša temeljna naloga je kakovostno izvajanje vzgoje, izobraževanja, varstva, nege in prehrane otrok.
V vrtcu boste našli tudi čisto pravo telovadnico, katero otroci s pridom uporabljajo.
Sliko vrtca dopolnjuje še veliko igrišče na katerem ne manjka igral, tako da lahko vsak otrok poišče nekaj zase.
Bili smo prvi vključeni  v EKO projekt vrtcev in šol Slovenije in vse to smo širili po drugih enotah Kranjskih vrtcev.
Zelo težko je na kratko prestaviti vse, kar se pri nas dogaja. Lahko rečemo, da vsak dan posebej poskrbimo, da imajo otroci dovolj možnosti za igro in učenje, za pridobivanje novih izkušenj, za medsebojno druženje in ustvarjanje.
Prav vse strokovne delavke vrtca smo jim na voljo za igro, vprašanja, za pomoč in če je potrebno tudi za tolažbo.
Otroci s posebnimi potrebami v našem vrtcu nas še dodatno bogatijo z izkušnjami, ki jih pridobivamo v vsakdanjih stikih z njimi. Integracija otrok je zato v vrtcu Mojca nekaj vsakdanjega in popolnoma naravnega.

Pri nas se nahaja tudi RAZVOJNI ODDELEK. Za otroke skrbi ekipa specialnih in rehabilitacijskih pedagogov, fizioterapevtka in logopedinja, ki načrtujejo vzgojno in terapevtsko delo za vsakega otroka posebej.
Otroci, ki so vključeni v naše oddelke potrebujejo za optimalni razvoj več spodbud in pomoči. Poudarjen je interdisciplinarni pristop, prepletanje dela vseh članov tima za dosego istega cilja in nadgradnja individualnih terapij v dnevnih dejavnostih otrok (hranjenje, nega, igra, gibanje). Samo s takim pristopom lahko zagotovimo celovitost in kompleksnost vzgoje in izobraževanja.

Vse aktivnosti izvajamo z namenom, da bi čim bolje izkoristili in razvili gibalne in intelektualne sposobnosti otroka.

mojca

Novičke

Teden otroka je v vrtcu vedno nekaj posebnega

Letošnji teden otroka je nosil naslov »Naše pravice », potekal pa je od 07.10 do 11.10 2019. V našem vrtcu smo pripravili različne dejavnosti za otroke. In sicer od ustvarjalnih delavnic, kjer so otroci imeli možnost samostojnega ustvarjanja,ter veliko gibalnih dejavnosti na prostem.

Začeli smo ga v bližnjem gozdičku,kjer smo iskali jesen. Ogledali smo si gozd v jesenskem letnem času, vse njegove spremembe,barve, nabrali jesenske plodove ( želod, listje, storže, veje..),ter tekli po gozdičku. Prisluhnili smo zgodbi o domišljavem želodu, ustvarjali iz naravnega materiala, se igrali z naravnim materialom. Pripravili smo tudi športno dopoldne na igrišču, kjer smo skupaj z otroki sestavili poligone. Igrali smo se tudi male kuharje pekli smo buče in jabolka,ter se na igrišču vsi skupaj posladkali.

Pred » krompirjevimi počitnicami » pa smo se še posladkali s pečenim kostanjem.

Nekaj utrinkov iz posameznih dejavnostih.

                                                                                                                                                                                                      Cveta Karoly

Teden otroka v vrtcu s prilagojenim programom

 

V tednu od 7. do 11. 10. smo vsak dan popestrili s kupnimi dejavnostmi. V ponedeljek smo se igrali rajalne in gibalne igre, v torek smo izkoristili lepo vreme in uredili naš vrt, najbolj pridni pa so pograbili listje na igrišču. V sredo smo delali lepljenke z listi, v četrtek pa smo spekli najboljšo jabolčno pito in se pogovarjali o jesenskih dnevih . V petek pa smo se igrali zabavno pesmico Moj klobuk. Teden je res prijetno potekal in vsak dan nam je prinesel nekaj novega. Tako zabavnih dogodkov si še želimo.

 

Darja Žnidaršič

 

   

Praznovali smo prihod jeseni

Na prvi jesenski dan smo pripravili praznovanje prihoda jeseni, ki nam je prinesla polno košaro dobrot z vrta in iz sadovnjaka. Pokukali smo v to njeno košaro in našli raznovrstno zelenjavo in sadje , ki smo ga z veseljem poskusili. Posladkali smo se z domačim grozdjem, slivami, jabolki, hruškami. Zapeli smo tudi nekaj pesmic o jeseni.

Barvali smo z naravnimi barvami

 

V okviru eko dejavnosti smo se v oddelkih s prilagojenim programom odločili, da poskusimo ustvarjati z naravnimi barvami. Skuhali smo rdečo peso, z vodo zmešali kurkumo, namočili čebulne lupine in s temi barvami potem pobarvali sliko iz zmečkanega papirja. Delo je bilo zanimivo in zabavno. Kozarce, v katerih je bila barva, pa bomo očistili s peskom, tako kot so to delali nekoč.

                                                                                                                                                                                                  Zapisala Darja Žnidaršič

Obiskali smo Brdo 

 

Za naše zaključno druženje staršev, otrok in strokovnih delavk smo izbrali park na Brdu. V sončnem poletnem dnevu nas je pričakala gosta senca dreves, čudoviti jezeri, labodi, obiskali pa smo tudi ogrado s konji. Bilo je zanimivo in poučno, saj nas je vodička seznanila z mnogimi zanimivostmi iz preteklosti in sedanjosti.  

   

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri