Ulica Nikole Tesle 2 , 4000 Kranj

1. starostno obdobje:
tel.: 04 20 19 215, 031 374 346
mojca-jasli@kranjski-vrtci.si

2. starostno obdobje:
tel.:04 20 19 226, 031 768 416
mojca@kranjski-vrtci.si

RO Mojca:
tel.: 04 20 19 227, 051 611 087
ro-mojca@kranjski-vrtci.si

4 oddelki 1. starostnega obdobja
7 oddelkov II. starostnega obdobja
5 oddelkov RO

Vrtec         od  5.45 do 17.00

RO Mojca   od 6.00 do 16.00

Vrtec MOJCA je prijazna hiša, v kateri najdejo varen dom radovedni in igrivi otroci.
Naša temeljna naloga je kakovostno izvajanje vzgoje, izobraževanja, varstva, nege in prehrane otrok.
V vrtcu boste našli tudi čisto pravo telovadnico, katero otroci s pridom uporabljajo.
Sliko vrtca dopolnjuje še veliko igrišče na katerem ne manjka igral, tako da lahko vsak otrok poišče nekaj zase.
Bili smo prvi vključeni  v EKO projekt vrtcev in šol Slovenije in vse to smo širili po drugih enotah Kranjskih vrtcev.
Zelo težko je na kratko prestaviti vse, kar se pri nas dogaja. Lahko rečemo, da vsak dan posebej poskrbimo, da imajo otroci dovolj možnosti za igro in učenje, za pridobivanje novih izkušenj, za medsebojno druženje in ustvarjanje.
Prav vse strokovne delavke vrtca smo jim na voljo za igro, vprašanja, za pomoč in če je potrebno tudi za tolažbo.
Otroci s posebnimi potrebami v našem vrtcu nas še dodatno bogatijo z izkušnjami, ki jih pridobivamo v vsakdanjih stikih z njimi. Integracija otrok je zato v vrtcu Mojca nekaj vsakdanjega in popolnoma naravnega.

Pri nas se nahaja tudi RAZVOJNI ODDELEK. Za otroke skrbi ekipa specialnih in rehabilitacijskih pedagogov, fizioterapevtka in logopedinja, ki načrtujejo vzgojno in terapevtsko delo za vsakega otroka posebej.
Otroci, ki so vključeni v naše oddelke potrebujejo za optimalni razvoj več spodbud in pomoči. Poudarjen je interdisciplinarni pristop, prepletanje dela vseh članov tima za dosego istega cilja in nadgradnja individualnih terapij v dnevnih dejavnostih otrok (hranjenje, nega, igra, gibanje). Samo s takim pristopom lahko zagotovimo celovitost in kompleksnost vzgoje in izobraževanja.

Vse aktivnosti izvajamo z namenom, da bi čim bolje izkoristili in razvili gibalne in intelektualne sposobnosti otroka.

mojca

Novičke

Barvali smo z naravnimi barvami

 

V okviru eko dejavnosti smo se v oddelkih s prilagojenim programom odločili, da poskusimo ustvarjati z naravnimi barvami. Skuhali smo rdečo peso, z vodo zmešali kurkumo, namočili čebulne lupine in s temi barvami potem pobarvali sliko iz zmečkanega papirja. Delo je bilo zanimivo in zabavno. Kozarce, v katerih je bila barva, pa bomo očistili s peskom, tako kot so to delali nekoč.

                                                                                                                                                                                                  Zapisala Darja Žnidaršič

Obiskali smo Brdo 

 

Za naše zaključno druženje staršev, otrok in strokovnih delavk smo izbrali park na Brdu. V sončnem poletnem dnevu nas je pričakala gosta senca dreves, čudoviti jezeri, labodi, obiskali pa smo tudi ogrado s konji. Bilo je zanimivo in poučno, saj nas je vodička seznanila z mnogimi zanimivostmi iz preteklosti in sedanjosti.  

   

IGRE BREZ MEJA

 

V četrtek, 13. 6. 2019 smo v dopoldanskem času izvedli obljubljene IGRE BREZ MEJA, ki smo jih sprva načrtovali kot srečanje s starši, a nam v maju žal vreme ni bilo naklonjeno. Izvedli smo jih po starostnih skupinah, in sicer jasli, sredinčki in najstarejši oddelki. Otroci so se preizkušali v skakanju v vrečah, se plazili skozi tunel, skakali iz obroča v obroč, skakali z žogo med nogami in zadeli koš, brcali žogo v gol, preskakovali ovire, hodili s hoduljami, prevažali vodo v samokolnici, skakali s Hop žogami, prenašali žogice med stožci in hodili po vrvi. Pri vsaki izvedeni igri so dobili žig in ko so zapolnili cel krog, se je le ta spremenil v medaljo, ki so si jo s trudom prislužili in ponosno odnesli domov. Okrepčali so se z napitkom in sadjem ter preostanek dopoldneva uživali v senci na igrišču.

                         

Zapisala: Tadeja Ferlež

ZDRAVJE V VRTCU 2018/19

 

V letu 2018/19 smo bili v projektu Zdravje v vrtcu. Naša enota Mojca se je posvetila predvsem zdravi prehrani ih gibanju. Na temo zdrave prehrane, smo se veliko pogovarjali, poizkušali različne jedi, predvsem lokalno sadje in zelenjavo.

V naši skupini so otroci stari 2 – 3 let, zato potrebujejo konkretne primere in ravno zato smo izdelali plakat, kjer smo razdelili sadje in zelenjavo, zaradi lažje predstave. Otroci so z veseljem sodelovali. Najprej smo sadje in zelenjavo poimenovali, potem pa smo jih razdelili.

Zelo prav pa nam je prišla tudi igrica Od semena do župce, ki zelo lepo prikaže, kako je potrebno z zelenjavo ravnati, kako jo posadimo, zalivamo in kako lahko na koncu skuhamo okusno juho.

    

EKO DAN V VRTCU MOJCA

 

V četrtek, 23. maja smo se otroci in strokovne delavke obeh starostnih obdobij zbrali na igrišču. Najprej smo zamenjali staro EKO zastavo z novo in ob dvigu slednje zapeli EKO himno Kranjskih vrtcev. Spremljala nas je Tjaša z igranjem na flavto in melodija na zvočniku.

Po skupinah smo se razšli in nadaljevali z EKO delavnicami čez celo dopoldne. Najmlajši otroci so s pomočjo strokovnih delavk posadili cvetlice in jih obesili na ograjo, da krasijo jaslični vhod v vrtec. V gredice so posadili paradižnike in zelišča. Prav tako so ”sredinčki” zasadili cvetoča korita za na balkone igralnic ter nekaj dišavnic in zelišč na igrišču v že skoraj pozabljeni, neuporabni pnevmatiki. Najstarejši otroci pa so na svojem delu igrišča uredili vrt tako, da so ga prekopali, posadili nove paradižnike, odstranili plevela okoli jagod in že obstoječih zelišč ter vse skupaj dobro zalili.

Ob dejavnostih smo se z otroki pogovarjali kako je potrebno skrbeti za rastline in kaj bomo od njih dobili, če jih bomo skrbno negovali. Komaj čakamo, da zrastejo in dozorijo, saj se bomo z njimi sladkali in si pripravljali osvežilne zelenjavne prigrizke. Vi pa se le ozrite na naše balkone in ograje, da vsa cvetoče zasaditve obdajo s pozitivno energijo.

              

Kolektiv vrtca Mojca

Zapisala: Tadeja Ferlež

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri