Nikole Tesle 4, 4000 Kranj

I. starostno obdobje:
tel.: 04 20 19 229, 031 374 311
naja1-najdihojca@kranjski-vrtci.si

II. starostno obdobje:
tel.: 04 20 19 228, 031 799 451
najdihojca@kranjski-vrtci.si

7 oddelkov I. starostnega obdobja
9 oddelkov II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 5.15 do 17.00 ure.

V vsakdanje življenje v vrtcu NAJDIHOJCA je vtkana skrb za dobro počutje otrok, staršev in vseh zaposlenih.

Vstop v našo »veliko hišo« namiguje na velike in majhne skrivnosti. Vrtec in jasli Najdihojca najdemo sredi naselja Planina. Ko hodite mimo, vam morda kdaj prav prijetno zadiši, to pa zato, ker je v našem vrtcu centralna kuhinja.
V notranjosti se skriva veliko igralnic v katerih otroci in odrasli raziskujejo, ustvarjajo, animirajo, se smejejo in včasih tudi malce »pojokajo«. Okrog vrtca je veliko zagrajeno in pregrajeno igrišče, kjer se otroci sproščeno gibljejo.

Vsi majhni in veliki smo medsebojno povezani, se družimo, obiskujemo, hodimo na skupne sprehode… in se vključujemo v različne projekte. Raziskujemo živo in neživo naravo ter iščemo njene skrivnosti. ” Ta veliki ” radi kaj povejo mlajšim in s tem gojimo prijateljske odnose. Otroci igrajo otrokom v obeh starostnih obdobjih.

V vrtcu se mesečno veselijo ob projektu PALČEK BRALČEK. V trgovini Spar razstavljamo likovne umetnine otrok in ob njegovem rojstnem dnevu   z otroki izvedemo kulturni program.
Otroci mlajših oddelkov si vsako leto ogledajo igrano ali lutkovno predstavo v izvedbi strokovnih delavk – kar je že postalo tradicija.

Organiziramo srečanja s starši na nivoju samega oddelka kot celotnega vrtca. Otrokom nudimo bogato spodbudno učno okolje.
Za pestrost življenja, strpnost, drugačnost poskrbimo kar sami – saj v vrtec prihajamo iz različnih domačih okolij, različnih kultur in skoraj bi lahko rekli iz celega sveta.

Predvsem pa si želimo, da vsi, ki vstopajo v naš vrtec začutijo radost življenja!

Novičke

Rajanje ob prvem jesenskem dnevu

V razvojnem oddelku smo skupaj proslavili prvi jesenski dan. Začeli smo s petjem jesenskih pesmih. Nato smo skupaj se igrali na igrišču, opazovali in pokali smo velike milne mehurčke. Za zaključek smo jedli okusne palačinke in pili topel kompot. Vsekakor komaj čakamo na preostale jesenske dobrote in zabavne jesenske dni.   

Poročilo projekta Zdravje v vrtcu

V priponki si lahko preberete poročilo projekta Zdravje v vrtcu.

Priponki:
Najdihojca jasli
Najdihojca

IGRE BREZ MEJA – srečanje s starši in otroki

V sredo, 11. 5. 2022 je končno prišel čas, ko se je tudi v našem vrtcu slišalo veselje in smeh razigranih otrok in staršev, ki so prišli na popoldansko srečanje »igre brez meja«. Razigrani otroci so se na osmih postajah preizkusili v gibalnih dejavnostih, na koncu pa so se okrepčali s sokom in piškoti, starši pa so se med tem družili med seboj. Srečanje je minilo v prijetnem vzdušju.

Zapisali: Jana Š. in Karmen

Pomlad
V našem vrtcu smo praznovali prihod pomladi. Vsaka skupina je izdelala  skupinsko sliko z lepo mislijo o pomladi, s katerimi smo okrasili našo ograjo. Otroci so si ta dan nadeli pomladno okrasje in raziskovali naravo v gozdovih, na travnikih, na igrišču… Tam so tudi prepevali pesmi o pomladi, zaplesali pomladanski ples in  iskali znanilce pomladi ter reševali uganke na temo pomladi in živali.
Lep  pozdrav,

Nina Sekovanič

ČAROBNI DECEMBER

Mesec december je čas, ko se prepustimo prazničnemu vzdušju in se veselimo vsega lepega, kar nam le ta pokloni.

Igralnice in hodnike vrtca Najdihojca so otroci s svojimi spretnimi prsti polepšali z likovnimi izdelki in tako poskrbeli, da smo se počutili prijetno. Ustvarili so čudovite novoletne smrečice in jih okrasili z unikatnimi okraski, slikali so in risali, strigli in lepili, gradili praznične vasice ter uporabili tudi druge zanimive likovne tehnike, v katerih so otroci še posebej uživali. Ob ogledovanju vseh teh čudovitih kreacij so bili ponosni nase.

Seznanjali smo se s tradicionalnimi običaji, kot je sajenje žita in peka piškotov. Mmmmm, kako lepo je zadišalo po hodnikih vrtca…In kako odgovorni so bili otroci , ko so vsakodnevno zalivali žito in opazovali rast.

Manjkalo ni niti dobre praznične glasbe, ob kateri smo poplesavali, niti veselih glasov, ki so se slišali iz igralnic ob prepevanju pesmi. Ti so zveneli najlepše, ko nas je obiskal dedek Mraz. Ni samo on poskrbel za obdarovanje. Tudi otroci so ga razveselili, ko so mu podarili kar cel paket risbic.

Ob tako pestrem dogajanju nas je še zima razveselila s snegom. Zabave in gibanja na prostem nismo zamudili, sprehod v praznično mesto pa je bil še toliko bolj čaroben.

Radi smo tudi sedeli eden ob drugem, poslušali branje pravljic, si kaj lepega povedali in uživali ob dramski predstavi in kamišibaju.

Čeprav smo na različne načine odštevali dni do praznikov, se seznanjali s števili in časom, kakšen dodaten dan v tako prijetnem vzdušju ne bi bil odveč

Pa srečno!

           

zapisala: vzg. Lidija Stenovec Makarič

Teden otroka

Letošnji teden otroka je potekal od 4. do 8. oktobra z naslovom RAZIGRAN UŽIVAJ DAN!

 

Z naše »najdihojčke« smo pripravile zanimive delavnice in pogovore. Pogovarjali smo se npr: Kdaj sem v razigran? Kdaj mi je lepo? Moj najboljši dan v vrtcu…… Moja najljubša igra  Moja najljubša igrača Moja najljubša knjiga.

 

    

Otroci so obrisovali svoja stopala, jih izrezali in pobarvali ter nalepili na okna, oglasne deske in/ali stene.

 

Najdihojčki so bili zelo aktivni na hodnikih in v igralnicah, kjer so si sami postavili poligone in gibalne izzive ter se razgibali na njih.

 

 

Otroci so konstruirali iz lesenih, plutovinastih ali plastičnih kock, sodelovali v čutnih delavnicah v igralnicah ali na sprehodu v naravo, brali in prebirali slikanice ter revije, pripovedovali ob knjigah, slikah, rajali, peli in gibalno spremljali pete pesmi v igralnicah ali na prostem.

 

Otroci so v tednu otroka ustvarjali v delavnicah  z nestrukturiranim naravnim ali odpadnim materialom v igralnicah ali na prostem.

     

 

kolektiv vrtca Najdihojca

 

 

 

Kolektiv vrtca Najdihojca

JESEeeeeN

NAŠLI SMO TE, VIDIMO TE, VOHAMO TE, OKUŠAMO TE!

V vrtcu Najdihojca smo ulovili jesen. Nismo čakali, da se nam pokaže sama, opazujemo jo že več dni in uživamo v njeni barvitosti. Povabili smo jo v igralnico, obiskali smo jo na igrišču, se z njo spoznavali v gozdu ali pa jo iskali v slikanicah, knjigah in revijah. V vsakem oddelku so otroci ustvarjali iz jesenskih materialov in prepevali jesenske pesmi. Letos pa smo še posebej izkoristili sadje in zelenjavo, s katero so se otroci igrali trgovino, se učili prirejati, menjati pridelke, jih vagati in preštevati.

           

KOLEKTIV VRTCA NAJDIHOJCA

najdihojca
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri