Nikole Tesle 4, 4000 Kranj

I. starostno obdobje:
tel.: 04 20 19 229, 031 374 311
naja1-najdihojca@kranjski-vrtci.si

II. starostno obdobje:
tel.: 04 20 19 228, 031 768 405
najdihojca@kranjski-vrtci.si

8 oddelkov I. starostnega obdobja
8 oddelkov II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 5.15 do 17.00 ure.

V vsakdanje življenje v vrtcu NAJDIHOJCA je vtkana skrb za dobro počutje otrok, staršev in vseh zaposlenih.

Vstop v našo »veliko hišo« namiguje na velike in majhne skrivnosti. Vrtec in jasli Najdihojca najdemo sredi naselja Planina. Ko hodite mimo, vam morda kdaj prav prijetno zadiši, to pa zato, ker je v našem vrtcu centralna kuhinja.
V notranjosti se skriva veliko igralnic v katerih otroci in odrasli raziskujejo, ustvarjajo, animirajo, se smejejo in včasih tudi malce »pojokajo«. Okrog vrtca je veliko zagrajeno in pregrajeno igrišče, kjer se otroci sproščeno gibljejo.

Vsi majhni in veliki smo medsebojno povezani, se družimo, obiskujemo, hodimo na skupne sprehode… in se vključujemo v različne projekte. Raziskujemo živo in neživo naravo ter iščemo njene skrivnosti. ” Ta veliki ” radi kaj povejo mlajšim in s tem gojimo prijateljske odnose. Otroci igrajo otrokom v obeh starostnih obdobjih.

V vrtcu se mesečno veselijo ob projektu PALČEK BRALČEK. V trgovini Spar razstavljamo likovne umetnine otrok in ob njegovem rojstnem dnevu   z otroki izvedemo kulturni program.
Otroci mlajših oddelkov si vsako leto ogledajo igrano ali lutkovno predstavo v izvedbi strokovnih delavk – kar je že postalo tradicija.

Organiziramo srečanja s starši na nivoju samega oddelka kot celotnega vrtca. Otrokom nudimo bogato spodbudno učno okolje.
Za pestrost življenja, strpnost, drugačnost poskrbimo kar sami – saj v vrtec prihajamo iz različnih domačih okolij, različnih kultur in skoraj bi lahko rekli iz celega sveta.

Predvsem pa si želimo, da vsi, ki vstopajo v naš vrtec začutijo radost življenja!

najdihojca

Novičke

Teden otroka

Letošnji Teden otroka je potekal od 1. do 7. oktobra. Osrednja tema je bila »PROSTI ČAS«.

V ponedeljek smo pripravili zanimive ustvarjalne delavnice (lutkovne, gradbene, jezikovne, plesne) za naše »najdihojčke«.

Otroci so se igrali z ročnimi in prstnimi lutkami ter jih animirali.

Drugi so konstruirali iz lesenih, plutovinastih ali plastičnih kock. Tretji so sodelovali v čutnih delavnicah v igralnicah ali v naravi.

Četrti so brali, prebirali slikanice, revije, pripovedovali ob knjigah, obiskali knjižnico. Peti so rajali, peli in gibalno spremljali pete pesmi v igralnicah ali na prostem.

V torek smo strokovne delavke vrtca pripravile ustvarjalne delavnice za igro z nestrukturiranim naravnim ali odpadnim materialom v igralnicah ali na prostem.

      

V sredo smo pripravili športno dopoldne – Cicibaniado na asfaltiranih igriščih ob vrtcu Najdihojca, kjer so se otroci preizkušali v različnih gibalnih spretnostih:

hoja s hoduljami,

preskakovanje različnih ovir,

igra s padalom,

razgibavanje na plezalih,

hoja po vrvi,

met obročev na palice,

met žogic skozi obroč,

V četrtek so se vsi otroci od 3 let starosti naprej odpravili na jesenski pohod v kanjon reke Kokre, kjer smo imeli piknik v naravi.

  

 

V petek so otroci težko pričakovali začetek množičnega teka ob ograji vrtca, kjer so sodelovali otroci stari od 2-6 let. Množični tek so otvorili otroci iz prvega starostnega obdobja.

Starejši otroci so potrpežljivo čakali na štartu, saj so ob progi navijali številni navijači.

  

Po končanem teku so otroci prejeli zaslužene diplome in medalje, ki so jih ponosno nosili okoli vratu.

 

Kolektiv vrtca Najdihojca

BOTRA JESEN NAS OBIŠČE …

 

V ponedeljek, 24. 9. 2018, nas je obiskala Botra Jesen. Na asfaltiranem igrišču, takoj za ograjo vrtca, smo jo pričakali prav vsi otroci vrtca Najdihojca – tudi tisti najmlajši. Sklenili smo velik krog in kar naenkrat je prišla odeta v prave jesenske barve. Ugibali smo, kaj ima v košarah in ji zapeli pesmici, ki ju vsi dobro znamo: Živali pozimi (M. Voglar) in Kostanjček zaspanček (M. Voglar). Ker smo tako ubrano zapeli, nas je Botra Jesen pogostila s sladkimi jesenskimi sadeži. Mmmm, kako sladko, okusno in zdravo nas je obdarila, da smo lahko s polno energijo stekli v barvito jesen.

      

Botri Jesen se za obisk in dobrote zahvaljujemo vzgojiteljice in otroci vrtca Najdihojca

Miniolimpiada

V torek, 11. 9. 2018, na lep sončen dan,

so se tri starejše skupine udeležile otroških olimpijskih iger,

na atletskem stadionu Kranj.

Vsaka skupina je dobila svojega spremljevalca, ki jo je vodil pri gibalnih aktivnostih, od ene do druge postaje iger.

  

Ob poslušanju himne smo pričakali mimohod olimpijske zastave.

    

Otroci so sledili navodilom in se veselili vsakega uspeha.

Pri vseh igrah smo navijali za sovrstnike.

      

Ko smo se o odpočili, smo nadaljevali z igrami in vedno smo bili vsi zmagovalci.

Na koncu so si vsi otroci prislužili priznanje.

Naslednji dan smo v vrtcu ta dan podoživljali in nastale so zanimive risbe otrok.

 

Starejše skupine – Najdihojčki

1. SREVOD MINI MATURANTOV V STAREM DELU KRANJA 8.6.2018

 

Z otroki predšolskih oddelkov vrtca Najdihojca, Mojca in Matije Čop smo se odpravili do mesta Kranj, kjer smo se ob 10.00 uri zbrali pred vodnjakom. Sprevoda so se udeležili tudi predšolski otroci z drugih enot Kranjskih vrtcev (Čebelica, Janina, Čira Čara, Čirče).

Z malimi ritmičnimi inštrumetni, petjem in razvidnimi plakati s katerih enot prihajajo otroci, smo pozdravili starše, sorodnike, prijatelje in mimoidoče. Le-ti so otroke bučno pozdravljali s ploskanjem in fotografiranjem.

Sprevod otrok je zaokrožil do Prešernovega gledališča, kjer so otroci še enkrat zapeli znani pesmici Mali maturant in Mini maturant ter nadaljevali pot skozi mesto in do enot iz katerih so prihajali.

Slovo od vrtca je bilo za večino otrok in staršev ganljivo in prijetno. V dogovoru s kuhinjo pa so se mini maturanti posladkali s sadnim sladoledom.

 

VSEŽIVLJENSKO UČENJE IN SPOZNAVANJE MATEMATIKE SKOZI PROGRAM BRAINOBRAIN

 

Našo enoto je obiskala ga. Korošak Maja, ki je otrokom predstavila matematiko malo drugače. Otroci so razvijali miselne veščine, koncentracijo, fokus, spomin, hitrost, natančnost, vizualizacijo, kreativnost in matematične veščine. Ob ponujenih dejavnostih se je opazilo, kako imajo določeni otroci razvite tudi vodstvene veščine in vztrajnost ter kateri pri tem potrebujejo še pomoč. Vsi so se zabavali in želeli še več. Gospa jih je seznanila z uporabo abakusa – računalnika, s katerim so vizualno, kinestetično in aditivno razvijali kognitivne veščine.                  

                


VZGOJITELJICI: Tjaša in Magda

Igre brez meja

V četrtek,10.5.2018 smo za starše in otroke pripravile že 7 športno srečanje na našem igrišču, kjer so potekale igre brez meja. Tokrat so se nam pri izvedbi pridružile tudi sodelavke iz jasli….

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri