Zavod Kranjski vrtci smo javni vzgojno izobraževalni zavod za potrebe vzgoje in varstva predšolskih otrok od 11. meseca otrokove starosti pa do vstopa v šolo. Ustanoviteljica zavoda je Mestna občina Kranj.

Zaposleni v Kranjskih vrtcih se trudimo zagotoviti otrokom varno, spodbudno in prijetno vzdušje. Pozitivna klima v vrtcu, pa tudi primeren odziv staršev pripomoreta, da se otroci v skupini počutijo dobro. Predšolsko obdobje je izredno pomembno za razvoj otrokovih sposobnosti.

S skrbno organiziranimi in usmerjenimi dejavnostmi v našem zavodu spodbujamo celostni razvoj otroka na najrazličnejših področjih. Z igro in raziskovanjem okolja na igriščih ali v naravi v bližnji okolici otroci razvijajo motorične sposobnosti. Učijo se spoštovati dogovore in pravila. V vsakodnevno rutino vključujemo veliko dejavnosti, ki stimulirajo razvoj, spodbujajo razvijanje samostojnosti in mišljenja. Za otrokov osebnostni razvoj je pomembno tudi, da jim postavljamo okvire in meje, čeprav jih včasih ne sprejemajo z lahkoto. Otrokova samostojnost z leti narašča in skupaj z njim se veselimo njihovega napredka. Spodbujanje samostojnosti je pomembno za razvoj otrokove motivacije, lastne vrednosti, samospoštovanja, pozitivne naravnanosti do učenja, znanja in življenja.

Življenje nas preizkuša na različnih področjih in tudi odraščanje nemalokrat ni lahko. Ovire premagujemo tako odrasli kot otroci. Zavedajmo se, da mladi ljudje odrasle učijo potrpežljivosti, svobode, drugačnega načina razmišljanja … in v njihovih očeh se zrcali neizmerna hvaležnost za vsak trenutek, ki ga podarimo samo njim. Z razumevanjem, medsebojno pomočjo, strpnostjo in sprejemanjem drug drugega se na življenjskih poteh počutimo varnejše in pot do cilja postane lažja.

mag. Tea Dolinar, ravnateljica

Vsi otroci so naši otroci,
je rekel prijazni glas,
vse frklje in smrklje in froci,
vsi svetlih in temnih in kodrastih las,
vsi naši! Tudi tisti drugačni,
drugačne usode in vere in ras,
vsi beli in črni,
vsi bolni in lačni,
so taki kot kdo izmed nas.
Skupaj na tem svetu živimo,
svet nam je skupna velika vas,
kjer na srečo iščemo rimo
in poslušamo Božji glas,
ki živeti in rasti veleva
in biti odprtih rok
za hudo, ki prizadeva vsak čas na milijone otrok!
Vsi otroci na svet so rojeni
za srečo in dober prid,
vsak je podoben tebi in meni
in vsak je sonce in vsak je svit.

(Tone Pavček: VSI NAŠI OTROCI)

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri