Jernejeva 14 , 4000 Kranj

1.starostno obdobje

tel.: 04 25 19 672

2.starostno obdobje
tel.: 04 25 19 677, 04 25 19 672, 031 768 377

zivzav@kranjski-vrtci.si

3 oddelki I. starostnega obdobja
6 oddelkov II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 5.30 do 16.30 ure.

Vrtec ŽIV ŽAV v leži nekoliko odmaknjen od Kranja, v Stražišču. Ob vrtcu imamo veliko in lepo igrišče, za katerega skrbimo vsi. Pogosto pa izkoristimo naravno okolje, bližino travnikov, polj in gozdov za odkrivanje narave z raziskovanjem, doživljanjem sprememb in dogajanj v naravi na neposreden način. Naši najmlajši se medtem varno igrajo in raziskujejo svet na posebej zanje namenjenem igrišču in na urejeni terasi.

Skrbno načrtujemo vsakodnevne dejavnosti, ki otrokom nudijo možnost za razvoj in učenje na različnih področjih razvoja. Za obogatitev le-teh pa pripravimo še druženje otrok v ustvarjalnih delavnicah, prve glasbene korake in petje v zborčku, športne igre za male in velike ter vključitev skupaj s starši v Bralno značko.Posebna doživetja pa so praznovanja rojstnih dni, obiski lutkovnih ali gledaliških predstav in naša srečanja s starši, ki so zabavno-poučna in jih imenujemo “VESELO SKOZI MAVRICO”. Tisti, ki so vključeni v plesne urice ali igralne urice v tujem jeziku, pa se v popoldanskih urah vračajo k nam.
Za dobro in prijetno počutje, ustvarjalno otrokovo bivanje pri nas skrbimo s svojo strokovnostjo, prijaznostjo in odprtim odnosom do družine.

Ne želimo vas nadomestiti, dragi starši. Želimo vam pomagati pri vzgoji, za dopolnitev in obogatitev življenja vaših otrok.

zivzav

Novičke

Izlet na Križno goro

Vabljeni na ogled še dveh novih fotogalerij :

1. Z izleta mladinskega odseka na Križno goro , 3. junija 2021.

Fotogalerija je na naslednji povezavi : http://www.planinskodrustvo-iskra-kranj.si/Galerija/2021/21%20Krizna%20gora/index.html

2. S planinsko-botaničnega izleta na Mrežce,  3. julija 2021.

Fotogalerija je na naslednji povezavi : http://www.planinskodrustvo-iskra-kranj.si/Galerija/2021/20%20Mrezce/index.html

Ostale društvene informacije so dostopne na : http://www.planinskodrustvo-iskra-kranj.si/

Ostanite zdravi in srečno na vseh poteh !

Izlet na Šmarjetno goro
Tole je pa naš izlet na Šmarjetno goro, s tretjo skupino otrok.
Lep pozdrav!
Alenka K.

http://www.planinskodrustvo-iskra-kranj.si/Galerija/2021/09%20Smarjetna/index.html

 

POMLADNI BAZAR

Spoštovani starši

in vsi, ki ste pripomogli k uspešni izvedbi našega bazarja,

en velik HVALA !

Kolektiv enote Živ žav

 

Izlet na Šmarjetno goro
Spoštovani starši
Na tej spletni strani si lahko pogledata tekst in fotografije od naše druge skupine otrok, iz vrtca Živ Žav, ki so šli z menoj na izlet, na Šmarjetno goro.
Lep pozdrav,
Alenka Kavčič
Pomladni bazar

Spoštovani starši,

v priponki je povabilo na Pomladni bazar,

POMLADNI BAZAR

Veselimo se srečanja z vami.

 

Zahvala otrokom in staršem
RES LEPO STE NAS PRESENETILI,
VELIKO OKRASKOV STE USTVARILI.
LE POGLEJTE TO USTVARJALNOST,
KI PRI NAS JE STALNOST …

Naš vrtec je pripravljen

ZAKLJUČNO SREČANJE SKUPINE MALIH ŠOLARJEV

ZAKLJUČNO SREČANJE SKUPINE MALIH ŠOLARJEV

V vrtcu Živ žav smo 18.6.2020 pripravili zaključno srečanje za predšolsko skupino z Alenko in Sabino. Vabilu so se odzvali prav vsi otroci . Manjkala nam je samo deklica, ki se je z starši že odpeljala na počitnice. Obisk je bil ogromen, saj so otroci pripeljali starše, brate in sestre, pa tudi babice in dedke.

Srečanje smo začeli s programom. Najprej je vzgojiteljica Mojca Demšar skupaj z otroci, ki so obiskovali pevski zborček (20 otrok od 24), zapela in zaigrala 4 zanimive pesmice. Program v nadaljevanju so izbirali otroci sam, zato so tudi otroci, ki so že izpisani oziroma po karanteni zaradi korone vrtca niso več obiskovali vrtca- so pesmi in deklamacije še znali brez, da bi jih utrjevali. Med programom smo zaplesali Peričice in Potujemo v Rakitnico. Za zaključek programa smo praznovali rojstne dneve 6 otrok. En deček je praznoval ravno na dan srečanja, nekaj otrok je praznovalo med karanteno, nekaj pa jih bo med počitnicami. Ti slavljenci so dobili darila in vizitke, ki so jih otroci lepo porisali.

Letošnje leto smo projektno izdelovali kamišibaj kot kroniko naših dogodkov med letom. Enega smo predstavili in otroci so sodelovali pri predstavitvi dogodkov.

Na koncu programa so otroci dobili slovo oziroma krila, da poletijo novim dogodivščinam naproti- najprej na počitnice, nato pa v šolo oziroma 4 otroci v drugo predšolsko skupino. Simbolično sem staršem predstavila prvi klekljani izdelek v slepem risu – ptič, ki je bil dokončan danes. To je bila krona našega projekta klekljane zapestnice prijateljstva.

Otroci so dobili poslovilna darila in medalje za oranžni sonček, v sobi pa so jih čakali izdelki, portfolijo, pohvale in priznanja, zvezki, kamišibaj, škorenjčki in blazine.

Starši so pripravili pogostitev in skupaj smo se družili do 20.30. ure- torej 2 uri in pol. Bilo je čudovito in enkratno, vsi bomo imeli lepe spomine na  letošnje leto in ta zaključek.

               

Zapisala vzgojiteljica Alenka Vrhovnik

ZAKLJUČNO SREČANJE MINI MATURANTOV

ZAKLJUČNO SREČANJE MINI MATURANTOV

V juniju smo se uradno poslovili od naših »Mini maturantov«. Na skupnem srečanju s starši so otroci nastopali s programom pesmic: Pomladna, Jesenska, Mavrična ribica, Bolha Dika, Trije korenjaki, bansom Gradimo prijateljstvo in deklamacijama Mačka Murija in Možička Kopitljačka. Otroci so se odlično odrezali in dokazali, da so pripravljeni na šolo.

Srečno in uspešno še naprej želimo našim »Mini maturantom«.

 

Maja Ogris in Sabina Peric

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri