Jernejeva 14 , 4000 Kranj

1.starostno obdobje

tel.: 04 25 19 672

2.starostno obdobje
tel.: 04 25 19 677, 04 25 19 672, 031 768 377

zivzav@kranjski-vrtci.si

3 oddelki I. starostnega obdobja
6 oddelkov II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 5.30 do 16.30 ure.

Vrtec ŽIV ŽAV v leži nekoliko odmaknjen od Kranja, v Stražišču. Ob vrtcu imamo veliko in lepo igrišče, za katerega skrbimo vsi. Pogosto pa izkoristimo naravno okolje, bližino travnikov, polj in gozdov za odkrivanje narave z raziskovanjem, doživljanjem sprememb in dogajanj v naravi na neposreden način. Naši najmlajši se medtem varno igrajo in raziskujejo svet na posebej zanje namenjenem igrišču in na urejeni terasi.

Skrbno načrtujemo vsakodnevne dejavnosti, ki otrokom nudijo možnost za razvoj in učenje na različnih področjih razvoja. Za obogatitev le-teh pa pripravimo še druženje otrok v ustvarjalnih delavnicah, prve glasbene korake in petje v zborčku, športne igre za male in velike ter vključitev skupaj s starši v Bralno značko.Posebna doživetja pa so praznovanja rojstnih dni, obiski lutkovnih ali gledaliških predstav in naša srečanja s starši, ki so zabavno-poučna in jih imenujemo “VESELO SKOZI MAVRICO”. Tisti, ki so vključeni v plesne urice ali igralne urice v tujem jeziku, pa se v popoldanskih urah vračajo k nam.
Za dobro in prijetno počutje, ustvarjalno otrokovo bivanje pri nas skrbimo s svojo strokovnostjo, prijaznostjo in odprtim odnosom do družine.

Ne želimo vas nadomestiti, dragi starši. Želimo vam pomagati pri vzgoji, za dopolnitev in obogatitev življenja vaših otrok.

zivzav

Novičke

V ŽIV ŽAVU SE DOGAJA …

 

 

V mesecu oktobru, ko je vreme že bolj kislo, v našem vrtcu večkrat pripravimo gibalni poligon v garderobi.

Obiskali smo tudi stolp Pungart, kjer smo izdelovali lučke in sodelovali v glasbeni delavnici.

V knjižnici v Stražišču nam je knjižničarka prebrala zgodbo Lev v knjižnici.

 

 

Skupaj ustvarjamo in zmoremo več.

 

TEDEN OTROKA

 

V vrtcu Živ žav smo teden otroka tradicionalno obeležili z našim skupnim srečanjem Veselo skozi mavrico. Otroci in starši so se lahko pomerili in preizkusili na devetih gibalnih delavnicah na našem igrišču. Obisk je bil zelo velik in z igrišča nas je lahko pregnal le večerni hlad.

     

BILI SMO NA SV. OŽBOLTU

 

V soboto, 23. 3. 2019, smo bili na Sv. Ožboltu nad Škofjo Loko.

JU JU JUHUHU, smo vriskali na vrhu hriba. Malo utrujeni, ampak na to smo kmalu pozabili.

Za hojo smo si vzeli čas in vso pot nas je grelo toplo sonce. Hojo nam je popestril gorski škrat, ki nam je na poti pripravil dva presenečenja. Za moč in energijo, nam je skril čudežne bombončke. Korak je bil takoj hitrejši. Med samo hojo smo spoznavali rožice, se pogovarjali, jedli trobentice, hodili po hlodih, se slikali zraven bagra, iskali markacije,… Na vrhu pa nas je čakal skriti zaklad. Pa ne samo to. Na vrhu smo bili nagrajeni s krasnimi razgledi vse naokoli. Pojedli smo zasluženo malico, se odpočili, prebrali pravljico o Niki, ki je imela »gojzarje z motorčki« in se odpravili nazaj v dolino, kjer nas je čakalo še eno posebno presenečenje, od gorskega škrata. Pri avtobusu si je vsak od nas zaslužil velik aplavz, čestitke za hojo in mehkega plišastega medvedka, kot obesek za na nahrbtnik, ki nas bo čuval na vseh naslednjih poteh, ko si bomo na rame nadeli nahrbtnik in se podali v hribe.

Planinski pozdrav, se vidimo naslednjič.

                        

 

 

 

 

 

 

Neja, Alenka in Miha

Pust

Pust je čas, ko oživijo različne pustne maske, je čas za zabavo, ples in odganjanje zime.

Tudi v našem vrtcu je bilo veselo. Na ta dogodek smo se vsi skupaj, od najmlajših do najstarejših, pripravili že nekaj dni prej in naredili pustno dekoracijo.

Na pustni torek pa so se maškare v vrtcu predale pustnim norčijam.

 

             
Sonja Kert

Praznični december
V vrtcu Živ žav smo v prazničnem decembru pripravili tudi glasbeni koncert, na katerem se nam je z nekaj pesmicami predstavil otroški pevski zbor pod mentorstvom vzg. Mojce Demšar, s svojim petjem pa sta nas počastili tudi strokovni delavki Eva Krampl in Ana Kavčič, ki sta nam zapeli pesem Med iskrenimi ljudmi (M. Sepe).
  
Vzg. Renata Stingl
Šmarjetna gora,1 december 2018

Novembra nam je zaradi dežja kar dvakrat odpadel izlet na Uskovnico. Tokrat smo se odločili za izlet na lokalni hrib Šmarjetno goro.

Pred vrtcem Živ-žav v Stražišču se nas je zbralo: otroci z vrtca, ena šolarka, njihovi starši, Miha iz PD Iskra Kranj in jaz kot mentorica planinske skupine.

Jutro je bilo hladno, nekoliko megleno .Ko smo se pozdravili in se drug drugemu predstavili,smo kar strumno odkorakali proti cilju. Otroci so se večinoma poznali. Po Cicibanovi ulici- kako primerno ime- in mimo stare graščine. Med hojo po gozdu nam je čas popestrila veverica s plezanjem po drevesnih deblih in s skoki iz veje na vejo.

Vsi smo jo videli, a pred fotoaparati se je skrivala. Na nekaterih delih je bila pot malo blatna, vendar ni bila naporna, Večkrat smo se ustavili zato, da so otroci pili, dobili priboljšek iz čarobne škatlice in se malo spočili. Bili so ves čas sproščeni, pogovarjali so se med sabo in z odraslimi in polni energije so z lahkoto prišli do vrha Šmarjetne gore. Razgledi na vrhu so bili zaradi oblačnosti okrnjeni, pa vendar smo videli nekaj višje ležečih gora že pobeljenih s snegom. Še na dvorišču Šmarjetne je bil ostanek prvič zapadlega.
V prostoru,kjer smo se okrepčali je bilo prijetno toplo. V otroškem kotičku so se otroci malo poigrali, največ pozornosti pa smo vsi namenili raznovrstnim pisanim okraskom,ki so krasili veliko novoletno jelko.

Pri povratku je skozi oblake posijalo sonce in kar prehitro nam je minilo prijetno druženje. Zaželeli smo si še naprej lep dan in se veseli in z lepimi vtisi poslovili.

 

                    

 

Programe naslednjih izletov najdete na:
http://www.planinskodrustvo-iskra-kranj.si/izleti/PD%20Iskra%20Kranj%20-%20Program%202018.pdf

 

Ostale društvene informacije so dostopne na
http://www.planinskodrustvo-iskra-kranj.si/

Srečno na vseh poteh !

Alenka Kavčič

OD SEMENA DO ŽUPCE – OD ŽUPCE DO SEMENA

V začetku novembra smo se posvetili temi zdrava prehrane. Tema je bila logično nadaljevanje prve lutkovna predstava za abonma – z naslovom: Od semena do župce.

S ciljem priprave in uživanja zdrave hrane smo se lotili prave bučne župe. Kuharsko delavnico smo poimenovali Od župce do semena.

 

 

Recept za našo bučno župco:

·         1/2 kg buče hokaido,

·         1/4 kg krompirja,

·         1 večji korenček,

·         pol čebule,

·         en strok česna,

·         olje, sol, poper, mešanica začimb,

po želji postrežemo z žličko kisle smetane.

V buči smo našli semena, ki smo jih kasneje zasadili v star odslužen škorenj.

Čez nekaj tednov…

Teden otroka v vrtcu Živ žav

 

Teden otroka je potekal v tednu od 1.10. do 7.10.2018.

Rdeča nit je bil letos PROSTI ČAS.

V vrtcu smo se pogovarjali, kaj pravzaprav je prosti čas. Otroci so imeli na to temo možgansko nevihto.

Moj prosti čas: igram se s kockami, grem na sprehod, pečem kostanj, nabiram rožice, se igram sam, pečem mafine…

Na igrišču pa smo izvedli, gibalno športno dopoldne,

in prosto ustvarjali z naravnimi materiali,

ter se odpravili na sprehod v jesensko obarvan gozd.

 

To so bili utrinki našega “prostega časa” .

 

Živ žavčki iz oddelkov 4-5

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri