Jernejeva 14 , 4000 Kranj

1.starostno obdobje

tel.: 04 25 19 672

2.starostno obdobje
tel.: 04 25 19 677, 04 25 19 672, 031 768 377

zivzav@kranjski-vrtci.si

3 oddelki I. starostnega obdobja
6 oddelkov II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 5.30 do 16.30 ure.

Vrtec ŽIV ŽAV v leži nekoliko odmaknjen od Kranja, v Stražišču. Ob vrtcu imamo veliko in lepo igrišče, za katerega skrbimo vsi. Pogosto pa izkoristimo naravno okolje, bližino travnikov, polj in gozdov za odkrivanje narave z raziskovanjem, doživljanjem sprememb in dogajanj v naravi na neposreden način. Naši najmlajši se medtem varno igrajo in raziskujejo svet na posebej zanje namenjenem igrišču in na urejeni terasi.

Skrbno načrtujemo vsakodnevne dejavnosti, ki otrokom nudijo možnost za razvoj in učenje na različnih področjih razvoja. Za obogatitev le-teh pa pripravimo še druženje otrok v ustvarjalnih delavnicah, prve glasbene korake in petje v zborčku, športne igre za male in velike ter vključitev skupaj s starši v Bralno značko.Posebna doživetja pa so praznovanja rojstnih dni, obiski lutkovnih ali gledaliških predstav in naša srečanja s starši, ki so zabavno-poučna in jih imenujemo “VESELO SKOZI MAVRICO”. Tisti, ki so vključeni v plesne urice ali igralne urice v tujem jeziku, pa se v popoldanskih urah vračajo k nam.
Za dobro in prijetno počutje, ustvarjalno otrokovo bivanje pri nas skrbimo s svojo strokovnostjo, prijaznostjo in odprtim odnosom do družine.

Ne želimo vas nadomestiti, dragi starši. Želimo vam pomagati pri vzgoji, za dopolnitev in obogatitev življenja vaših otrok.

zivzav

Novičke

Teden otroka v vrtcu Živ žav

 

Teden otroka je potekal v tednu od 1.10. do 7.10.2018.

Rdeča nit je bil letos PROSTI ČAS.

V vrtcu smo se pogovarjali, kaj pravzaprav je prosti čas. Otroci so imeli na to temo možgansko nevihto.

Moj prosti čas: igram se s kockami, grem na sprehod, pečem kostanj, nabiram rožice, se igram sam, pečem mafine…

Na igrišču pa smo izvedli, gibalno športno dopoldne,

in prosto ustvarjali z naravnimi materiali,

ter se odpravili na sprehod v jesensko obarvan gozd.

 

To so bili utrinki našega “prostega časa” .

 

Živ žavčki iz oddelkov 4-5

Jesenski dnevi

Lepi jesenski dnevi nam omogočajo, da v enoti Živ žav izkoriščamo bližino gozda.

Otroci na naravnih površinah razvijajo naravne oblike gibanja, raziskujejo, gradijo iz naravnega materiala, se igrajo simbolno igro itd. Hkrati nam gozd omogoča, da pozorno  prisluhnemo njegovim zvokom in se na ta način umirimo.

Otroci so veliko veselje doživljali tudi ob nabiranju kostanja, ki smo ga nato v vrtcu kuhanega okušali.

     

 

 

 

  vzg. Renata Stingl

Razstava – Pomladni ples
lepo povabljeni na otvoritev 3. samostojne razstave Naklanskih modrih spominčic na temo POMLADNI ples. Na otvoritvi razstave bodo sodelovali tudi mali 6 letni klekljarji iz vrtca ŽIV ŽAV in prikazali kaj so ustvarili po projektu klekljane zapestnice prijateljstva v dobrem mesecu. Male spominčice in spominček so bili zares pridni, saj smo ustvarjali vsak dan.Razstavo si bo možno ogledati do 21. maja .

Naklanske MODRE SPOMINČICE z mentorico Alenko Vrhovnik

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri