Jernejeva 14 , 4000 Kranj

1.starostno obdobje

tel.: 04 25 19 672

2.starostno obdobje
tel.: 04 25 19 677, 04 25 19 672, 031 768 377

zivzav@kranjski-vrtci.si

3 oddelki I. starostnega obdobja
6 oddelkov II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 5.30 do 16.30 ure.

Vrtec ŽIV ŽAV v leži nekoliko odmaknjen od Kranja, v Stražišču. Ob vrtcu imamo veliko in lepo igrišče, za katerega skrbimo vsi. Pogosto pa izkoristimo naravno okolje, bližino travnikov, polj in gozdov za odkrivanje narave z raziskovanjem, doživljanjem sprememb in dogajanj v naravi na neposreden način. Naši najmlajši se medtem varno igrajo in raziskujejo svet na posebej zanje namenjenem igrišču in na urejeni terasi.

Skrbno načrtujemo vsakodnevne dejavnosti, ki otrokom nudijo možnost za razvoj in učenje na različnih področjih razvoja. Za obogatitev le-teh pa pripravimo še druženje otrok v ustvarjalnih delavnicah, prve glasbene korake in petje v zborčku, športne igre za male in velike ter vključitev skupaj s starši v Bralno značko.Posebna doživetja pa so praznovanja rojstnih dni, obiski lutkovnih ali gledaliških predstav in naša srečanja s starši, ki so zabavno-poučna in jih imenujemo “VESELO SKOZI MAVRICO”. Tisti, ki so vključeni v plesne urice ali igralne urice v tujem jeziku, pa se v popoldanskih urah vračajo k nam.
Za dobro in prijetno počutje, ustvarjalno otrokovo bivanje pri nas skrbimo s svojo strokovnostjo, prijaznostjo in odprtim odnosom do družine.

Ne želimo vas nadomestiti, dragi starši. Želimo vam pomagati pri vzgoji, za dopolnitev in obogatitev življenja vaših otrok.

Novičke

VESELO SKOZI MAVRICO

V četrtek 5. maja 2022 smo v vrtcu Živ žav v Stražišču zopet uspešno izvedli prireditev za starše in otroke našega vrtca Veselo skozi mavrico. Orientacijski pohod smo izvedli po skupinah izpred vrtca do cilja , kjer nas je čakal skriti zaklad.  Vrtčevski otroci so imeli svojo progo in naloge, zaklad jih je čakal v gozdu.

Malčki iz naših jaslic, pa smo jo ubrali po svoje in na koncu našli Bibin zaklad ob sitarski leseni hiški. Sledili smo puščicam in hodili naravnost ali pa zavijali kot so nam pokazale. Hodili smo tudi nazaj, vneto smo piskali. Na poti so nam bibice dale sedem nalog, ki smo jih uspešno rešili. Večkrat smo se na poti tudi ustavili pri stop znaku. Ogledali smo si vrt s palčki, sovico, želvo in polžkom. Zapeli smo pesmico o mravlji in polžku in eno o skoćni zeleni žabici. Na poti skozi gozdiček smo si ogledali bolno drevo. Po klančku navzdol smo hopsali kot konjički.  Ogledali smo si čebelnjak in se spomnili zakaj so čebele koristne in kaj delajo. Vonjali smo cvetke iz grma španskega bezga. Na koncu smo ob novi sitarski hiški odkrili bibin zaklad in se z njim posladkali. Malčki so tudi zaslužili medaljo za premagovanje vseh ovir na poti in izpolnjene naloge.  Za nagrado pa smo si lahko ogledali tudi notranjost lesene sitarske hiše. Vedno smo mislili, da tu živi Muca Copatarica. Ne boste verjeli, kdo živi v njej – mali črni netopir. A žal je spal in ker smo bili tihi, ga nismo zbudili.

Skupaj smo se vrnili pred vrtec in se zadovoljni razšli. Vsem, ki so bili z nami, kličemo NA SNIDENJE.  Veseli smo bili, da smo lahko po dolgem času preživeli skupaj prijetno popoldne.

zapisala vzgojiteljica Alenka Vrhovnik

Predstavitev hokeja
Pred kratkim so nas obiskali hokejisti Hokejskega kluba Triglav Kranj.
Za uvod so povedali svoje zgodbe, kako so sami pričeli igrati hokej.
Predstavili so nam opremo, ki jo potrebuje mali hokejist, začetnik. Pri tem jim je pomagal deček, ki že obiskuje treninge hokeja.
Otroci so z zanimanjem spremljali, saj je oprema namenjana zaščiti in varnosti pred udarci res večplastna. Čisto na koncu so nam pokazali drsalke, palico in pak.
Ko nam je eden od hokejistov predstavil opremo za vratarja (“golmana”), so bili otroci začudeni.
Na koncu so otroci preizkusili vodenje paka med stožci in tako preskusili rokovanje s hokejsko palico. Bilo jim je všeč.
Za predstavitev se zahvaljujemo očku otroka iz naše skupine, ki je dogodek organiziral in fantom iz HK Triglav Kranj, ki so si vzeli čas in se potrudili za mlade športne nadobudneže.

Lep pozdrav

Vzg. Ana Šušteršič

Potep po Stražišču

Na lep sončen dan smo se z najmlajšimi otroki odpravili na potep po Stražišču. Najprej smo si obuli škornje in jakno in že smo odhiteli na pot. Med potjo otroke opozoriva, da se vsi držimo skupaj, ker se lahko drugače izgubimo.

Med potjo večkrat zaslišimo različne zvoke iz okolice (avto, ptički, otroci iz igrišča …)

Še čisto malo, pa bomo prispeli na naš cilj…

      

Raziskovanje narave ( tipanje mahu in debla).

Ker v naši skupini zelo radi prepevamo, smo na pot vzeli inštrument po imenu »ukulele« in ga ob deblih dreves še zaigrali. Otroci so med poslušanjem doživljali glasbo in razvijali zaznave glasbenih vsebin in prvin. Na koncu smo se odpravili domov v naš vrtec, kjer nas je čakalo kosilo.

Anja Potočnik

Izlet na Križno goro

Vabljeni na ogled še dveh novih fotogalerij :

1. Z izleta mladinskega odseka na Križno goro , 3. junija 2021.

Fotogalerija je na naslednji povezavi : http://www.planinskodrustvo-iskra-kranj.si/Galerija/2021/21%20Krizna%20gora/index.html

2. S planinsko-botaničnega izleta na Mrežce,  3. julija 2021.

Fotogalerija je na naslednji povezavi : http://www.planinskodrustvo-iskra-kranj.si/Galerija/2021/20%20Mrezce/index.html

Ostale društvene informacije so dostopne na : http://www.planinskodrustvo-iskra-kranj.si/

Ostanite zdravi in srečno na vseh poteh !

Izlet na Šmarjetno goro
Tole je pa naš izlet na Šmarjetno goro, s tretjo skupino otrok.
Lep pozdrav!
Alenka K.

http://www.planinskodrustvo-iskra-kranj.si/Galerija/2021/09%20Smarjetna/index.html

 

POMLADNI BAZAR

Spoštovani starši

in vsi, ki ste pripomogli k uspešni izvedbi našega bazarja,

en velik HVALA !

Kolektiv enote Živ žav

 

Izlet na Šmarjetno goro
Spoštovani starši
Na tej spletni strani si lahko pogledata tekst in fotografije od naše druge skupine otrok, iz vrtca Živ Žav, ki so šli z menoj na izlet, na Šmarjetno goro.
Lep pozdrav,
Alenka Kavčič
Pomladni bazar

Spoštovani starši,

v priponki je povabilo na Pomladni bazar,

POMLADNI BAZAR

Veselimo se srečanja z vami.

 

zivzav
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri