Staneta Žagarja 6, 4000 Kranj
04 20 19 233

ciracara@kranjski-vrtci.si

1 oddelek I. starostnega obdobja
6 oddelkov II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 5.30 do 17.00 ure,
popoldanski oddelek do 20.00 ure

Vrtec ČIRA ČARA leži ob prometni Cesti Staneta Žagarja. Mogočno sivo vilo že na zunaj obdaja nekaj skrivnostno pravljičnega. V njej namreč od zgodnjih jutranjih ur pa vse do noči prebivajo otroci, na las podobni Piki Nogavički: prav tako navihani in enkratni.

Obiskujejo ga otroci od blizu in daleč; mestni in tisti, ki so doma na podeželju. Za šest oddelkov jih je. Razlog za tako pisano druščino je prav gotovo obratovalni čas vrtca, ki staršem, zaposlenim v Ljubljani, dopušča prevzem otrok tudi po 17.uri.

Osnovno potrebo po gibanju otroci lahko zadovoljijo kar na dveh prostranih igriščih, od katerih je eno prava oaza miru in zelenja sredi mestnega vrveža. V njem se do sitega najemo domačih češenj, jeseni pa se veje šibijo pod težo sliv, jabolk, hrušk. Otroci v našem sadovnjaku lahko nabirajo tudi lešnike in orehe, staro sadno drevje pa nudi odlično zaščito pred žgočim poletnim soncem.

Jeseni z otroki in starši organiziramo prireditev, ki smo jo poimenovali “BUČARIJA”. Prikupni izrezljani »strahci« kar nekaj dni pritegujejo poglede mimoidočih in marsikateri si jih ogleda čisto od blizu.

December je v našem vrtcu čas za popoldansko druženje in ustvarjanje v toplih igralnicah. Takrat se stkejo med družinami nevidne nitke, ki jih dostikrat povezujejo tudi v kasnejših obdobjih.

Maj je mesec za pravi mali festival, ki ga imenujemo “PIKIN DAN”. Na njem se razveselimo tudi otrok iz bližnje okolice, ki ne obiskujejo vrtca.

Sicer sta pa v našem vrtcu poleg Pike Nogavičke doma tudi glasba in šport. Občasno se vsi zberemo skupaj in takrat se iz grl zasliši pesem daleč naokoli, da še mimoidoči postanejo in prisluhnejo. Ob petju radi zaigramo na preprosta glasbila, ga podkrepimo s preprostimi gibi ali plesom.

Ob prireditvah, ki so že tradicionalne, se ves čas dogaja še veliko zanimivega. O tem vas bomo, seveda, pridno obveščali.

Pa še o nečem bi vam vedeli pripovedovati naši otroci:

ponoči, ko je vrtec tih in prazen, se po njem sprehaja, kdo drug, kot Pika Nogavička

ciracara

Novičke

Pikine gibalnice

 

26.11.2019 je Pika vse igralnice spremenila v gibalnice. Če pa zunaj nebi bilo mokro, bi gotovo tudi naše igrišče spremenila v gibališče.

Otroci so prehajali iz sobe v sobo in preizkušali različne gibalne dejavnosti:

– premagovali so poligon in urili svoje ravnotežje,

– se gibali z baloni,

– metali žoge v koš,

– z žlicami prenašali frnikole,

– kotalili žoge po narisanih linijah,

– skakali z žogo med nogami.

Otroci so na prijeten način preko igre spoznavali in se zabavali v različnih gibalnih nalogah.

         

Prispevek pripravila: Maruša Rozman

BUČARIJA Z DEDKI IN BABICAMI

 

Oh, kaj bi brez dedkov in babic? Danes so nam polepšali in obogatili naš dan v vrtcu!

Z nami so ustvarjali bučne strahove, se posladkali z bučno juho ter pokusili čaj pridelan v našem vrtcu.

Medgeneracijsko sodelovanje pa ni veliko pomenilo le nam, ki bivamo v vrtcu ampak tudi dedkom in babicam, da so lahko bogatili naš dan, pri tem sodelovali in skupaj z vnučki preživeli dopoldne.

Prispevek napisala: vzg. Maruša Rozman

PIKINA TELOVADBA V NAŠEM VRTCU

V tednu otroka nas je obiskala Pika Nogavička. Pa je nismo videli. Pripravila nam je gibalne naloge, pri katerih se sama najbolj zabava. Pa ne le to, ob tem razvija govorne organe, predopismenjevalne spretnosti ter motoriko celega telesa. Seveda, saj imamo pravico do take zabave, hkrati pa razvijamo vse te veščine.

V galeriji si pa le oglejte, kakšne zabavne izzive nam je pripravila:

 

                     Prispevek pripravila: vzg. Maruša Rozman

JESENSKE AKTIVNOSTI NA IGRIŠČU

 

V naši enoti se veselimo skupaj z naravo, ki nam ponuja veliko sredstev za igro in sladkih dobrot. Otroci upravljajo z naravnim materialom, ga razvrščajo s pincetami, zajemalkami in različnim priborom. Vse skupine smo se zbrale in praznovale prihod letnega časa, ki so ga (in ga bodo še v prihodnje) otroci doživljali z vsemi čuti.

               

Prispevek pripravila: vzg. Maruša Rozman

MINIOLIMPIADA

 

Danes, 10.9.2019 smo se z otroki odpravili na Miniolimpiado na atletski stadion v Kranju.

Otroci so premagovali gibalne izzive in naloge, ter se na koncu zasluženo veselili svoje prve medalje.

Svoje gibalne spretnosti so razvijali s tekom, hojo kleče, vodenjem žoge, skokom v daljino, skakanjem iz obroča v obroč, hitrim tekom z vetrnicami, metom leteče žoge itn.

Fotografije današnjega športnega dogajanja:

       

Prispevek pripravila: vzg. Maruša Rozman

EKO DAN V VRTCU ČIRA ČARA IN VADBA PO POSTAJAH

 

Danes, 23.5.2019 smo v vrtcu praznovali Eko dan. Otroci so sodelovali v pogovoru, kako poskrbimo za čisto in zdravo okolje in kako ohranjamo dobrine, ki nam jih ponuja. Otroci so pripevali eko himni Zdravke Klančnik Posadimo drevo.

     

Da pa smo poskrbeli tudi za naše zdravje, smo vzgojiteljice pripravile vadbo po postajah, kjer so otroci preko različnih nalog in z različnimi pripomočki doživljali gibalne izzive. Otroci so razvijali preciznost z metanjem žogic v stojalo, se vozili s poganjalci, hodili po lestvi na različne načine in tako razvijali ravnotežje, vodili veliko žogo, hodili po vrvi naprej, bočno in vzvratno, preskakovali ovire in jih premagovali po vseh štirih.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vzg. Maruša Rozman

Medgeneracijsko druženje v vrtcu
Skupaj z upokojenkami smo v ponedeljek 6.5.2019  izvedli jutranje razgibavanje na igrišču vrtca. Gospe so vodile vadbo tako, da smo vsi celostno razgibali telo. Bilo je zanimivo nam in njim.
Sodelovali bomo z njimi tudi na prireditvi 15.5. 2019.
      
Za vrtec: Mojca M. Zadnikar
Zajčkov zaklad
V petek 19. 4 smo vsi otroci iz vrtca iskali Zajčkov zaklad. Vsaka skupina je opravila 9 nalog. Otroci v takih dejavnostih uživajo in aktivno sodelujejo. Posebej so se ustavljali ob 8 nalogi in opazovali družino 4 zajcev. Naloge izberemo iz gibanja, umetnosti, narave, jezika.
              
Za vrtec: Mojca M. Zadnikar

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri