Staneta Žagarja 6, 4000 Kranj
04 20 19 233

ciracara@kranjski-vrtci.si

1 oddelek I. starostnega obdobja
6 oddelkov II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 5.30 do 17.00 ure,
popoldanski oddelek do 20.00 ure

Vrtec ČIRA ČARA leži ob prometni Cesti Staneta Žagarja. Mogočno sivo vilo že na zunaj obdaja nekaj skrivnostno pravljičnega. V njej namreč od zgodnjih jutranjih ur pa vse do noči prebivajo otroci, na las podobni Piki Nogavički: prav tako navihani in enkratni.

Obiskujejo ga otroci od blizu in daleč; mestni in tisti, ki so doma na podeželju. Za šest oddelkov jih je. Razlog za tako pisano druščino je prav gotovo obratovalni čas vrtca, ki staršem, zaposlenim v Ljubljani, dopušča prevzem otrok tudi po 17.uri.

Osnovno potrebo po gibanju otroci lahko zadovoljijo kar na dveh prostranih igriščih, od katerih je eno prava oaza miru in zelenja sredi mestnega vrveža. V njem se do sitega najemo domačih češenj, jeseni pa se veje šibijo pod težo sliv, jabolk, hrušk. Otroci v našem sadovnjaku lahko nabirajo tudi lešnike in orehe, staro sadno drevje pa nudi odlično zaščito pred žgočim poletnim soncem.

Jeseni z otroki in starši organiziramo prireditev, ki smo jo poimenovali “BUČARIJA”. Prikupni izrezljani »strahci« kar nekaj dni pritegujejo poglede mimoidočih in marsikateri si jih ogleda čisto od blizu.

December je v našem vrtcu čas za popoldansko druženje in ustvarjanje v toplih igralnicah. Takrat se stkejo med družinami nevidne nitke, ki jih dostikrat povezujejo tudi v kasnejših obdobjih.

Maj je mesec za pravi mali festival, ki ga imenujemo “PIKIN DAN”. Na njem se razveselimo tudi otrok iz bližnje okolice, ki ne obiskujejo vrtca.

Sicer sta pa v našem vrtcu poleg Pike Nogavičke doma tudi glasba in šport. Občasno se vsi zberemo skupaj in takrat se iz grl zasliši pesem daleč naokoli, da še mimoidoči postanejo in prisluhnejo. Ob petju radi zaigramo na preprosta glasbila, ga podkrepimo s preprostimi gibi ali plesom.

Ob prireditvah, ki so že tradicionalne, se ves čas dogaja še veliko zanimivega. O tem vas bomo, seveda, pridno obveščali.

Pa še o nečem bi vam vedeli pripovedovati naši otroci:

ponoči, ko je vrtec tih in prazen, se po njem sprehaja, kdo drug, kot Pika Nogavička

ciracara

Novičke

Dejavnosti v septembru
September je za nami, navadili smo se eni na druge, solze so se posušile. Ob raznoterih aktivnostih otrok, hitro mine tudi čas in pridejo starši. Nekaj utrinkov, da se imamo lepo in bo tako tudi naprej.
 Udeležili smo se olimpiade.
   
Tekli smo v okviru Atletske zveze Slovenije in vsi dobili priznanja,
cel teden smo praznovali jesen,
plesali smo, pripravili čežano iz jabolk, ki smo jih nabrali na vrtu. Iz naravnega materiala in gline smo izdelovali umetnije …
                                                                                                                                                                                                Za  vrtec: Mojca M. Zadnikar

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri