Staneta Žagarja 6, 4000 Kranj
04 20 19 233

040 807 576

ciracara@kranjski-vrtci.si

1 oddelek I. starostnega obdobja
6 oddelkov II. starostnega obdobja, 
od tega 1 oddelek popoldanski

Vrtec je odprt od 5.30 do 17.00 ure,
popoldanski oddelek do 20.00 ure

Vrtec ČIRA ČARA leži ob prometni Cesti Staneta Žagarja. Mogočno sivo vilo že na zunaj obdaja nekaj skrivnostno pravljičnega. V njej namreč od zgodnjih jutranjih ur pa vse do noči prebivajo otroci, na las podobni Piki Nogavički: prav tako navihani in enkratni.

Obiskujejo ga otroci od blizu in daleč; mestni in tisti, ki so doma na podeželju. Za šest oddelkov jih je. Razlog za tako pisano druščino je prav gotovo obratovalni čas vrtca, ki staršem, zaposlenim v Ljubljani, dopušča prevzem otrok tudi po 17.uri.

Popoldanski oddelek nudi varstvo otrokom, katerih starši so zaposleni v popoldanskem času. Vključuje izmenske in popoldanske otroke. Otroci so lahko v vrtcu do 20. ure. Včasih celo Piki preberejo pravljico za lahko noč.

Vzgojiteljici, ki sta v tem času z otroki, poskrbita, da delo poteka usklajeno z dopoldanskim programom in da se otroci kljub poznim popoldanskim uram prijetno počutijo. Otroci imajo možnost sodelovati v rednih dopoldanskih dejavnostih (drsanje, plavanje, mini olimpijada). Ob 17. uri otrokom pripada popoldanska malica ki je po jedilniku enaka dopoldanskemu zajtrku, seveda pa vzgojiteljici vseskozi skrbita, da niso lačni ali žejni. Otroci pa malicajo tudi od 14.00 popoldansko malico enako kot dopoldanski otroci.

Osnovno potrebo po gibanju otroci lahko zadovoljijo kar na treh prostranih igriščih, od katerih je eno prava oaza miru in zelenja sredi mestnega vrveža. V njem se do sitega najemo domačih češenj, jeseni pa se veje šibijo pod težo sliv, jabolk, hrušk. Otroci v našem sadovnjaku lahko nabirajo tudi lešnike in orehe, staro sadno drevje pa nudi odlično zaščito pred žgočim poletnim soncem. Od pomladi do jeseni skrbimo za naš zeliščno zelenjavni vrt, ki nas razveseljuje z bogatim pridelkom.

Ob različnih tradicionalnih prireditvah, ki potekajo preko celega leta, se ves čas dogaja veliko zanimivega. Eden najbolj odmevnih dogodkov je pravi mali festival, ki ga imenujemo “PIKIN DAN”. Na njem se razveselimo tudi otrok iz bližnje okolice, ki ne obiskujejo vrtca. Sicer sta pa v našem vrtcu poleg Pike Nogavičke doma tudi glasba in šport. Vse o našem delu in zabavi boste našli v naših e-igralnicah in spletni strani Kranjskih vrtcev.

Pika Nogavička je edinstvena, svobodna in pogumna. Vse to se skriva tudi v otrocih in odraslih, ki bivajo v tej stari hiši. Pika nas uči kako barvito je življenje, če nikoli ne pozabimo, kako je biti otrok.

In ne pozabite pogledati proti strehi hiše, če se ponoči sprehodite mimo, mogoče boste videli Piko Nogavičko, kako opazuje zvezde in snuje nove dogodivščine.

ciracara

Novičke

PIKIN DAN
4.6.2021 se je v naši Čira čari, zgodilo nekaj prav posebnega.
Po zajtrku je na vrata vseh igralnic potrkala Pika Nogavička. Navdušeni otroci so ji sledili ven, kjer je bilo za njih pripravljeno veliko zanimivih in zabavnih aktivnosti.
V sadovnjaku so otroci premagovali gibalni poligon, ki ga je za njih pripravila atletska šola Rožle Prezelj.
Zabave željni otroci so plesali ob otroški glasbi in pokali milne mehurčke.
Na igrišču je otroke z lajno pričakala tudi gospa Alja. Ne samo, da jim je predstavila zelo zanimiv inštrument, za njih je tudi čarala in ustvarjala živali iz balonov.
Seveda je bilo poskrbljeno tudi za okrepčilo. Pika je za otroke pripravila čalapinke in lahko rečemo, da tako slastnih palačink še nismo poskusili.
Čira čara band je za otroke zaigral in zapel nekaj njihovih najljubših pesmic. Za konec so vzgojiteljice skupaj s Piko, za otroke odplesale še posebno plesno točko.
Vsi smo preživeli čudovit dan in komaj čakamo, da nas naslednje leto Pika zopet obišče.
           
Zapisala Nika Likar
TEK ZA ZDRAVJE
V aprilu smo z otroki obeležili Svetovni dan zdravja. Strokovni delavci smo želeli ozavestit otroke, da vsakodnevno gibanje ohranja zdravje in pripomore k boljšemu počutju. Zato smo za otroke pripravili tek na 100 m.
Vsi otroci so se pred tekom dobro ogreli z vodenimi vajami. Nato je vsaka skupina odtekla 100 m. Ostali otroci so svoje prijatelje spodbujali z glasnim navijanjem. Ob koncu teka, so vsi udeleženci prejeli medaljo.
       
Zapisala: Nika Likar
ZAJČKOV ZAKLAD

 

31.3.2021 so se otroci odpravili na lov za zajčkovim zakladom. Po igrišču in sadovnjaku so iskali zajčke. Pri vsakem je bilo potrebno opraviti določeno nalogo: zapeti pesem, delati počepe, poimenovati znanilce pomladi … Ker so otroci uspešno opravili vse naloge, jih je pot vodila do zaklada. Skozi ves lov je otroke najbolj zanimalo, kakšen zaklad bodo našli. Navdušeni so bili, ko je koncu vsak prejel zlat čokoladni cekin.

       

Zapisala: Nika Likar

MAŠKARE
Otroci so komaj čakali na najbolj zabaven in norčav dan v letu, na pust.
Na ta dan, smo se z otroki kar dolgo pripravljali. Okrasili smo si igralnice, izdelovali maske, brali pravljice in spoznavali nove pesmi.
Na pustni torek so Čira čaro zavzele maškare. S petjem in plesom so odganjale zimo. Upajmo, da uspešno. Na koncu smo se posladkali tudi s slastnimi krofi.
         
Zapisala Nika Likar
KDO JE BIL, FRANCE PREŠEREN? 

Teden pred slovenskim kulturnim praznikom, so se iz naših igralnic slišali verzi Povodnega moža in Zdravljice. Otroci so preko različnih dejavnosti spoznavali življenje in delo največjega slovenskega pesnika, Franceta Prešerna.

Kaj vse so počeli? Ogledali so si nekaj njegovih slik; s tehniko trganke so izdelovali slovensko zastavo; ogledali so si njegov kip in kje je njegov spominski muzej; ustvarjali so s črnilom; ogledali so si video animacijo, Povodni mož; spoznavali so slovensko himno.

Lahko rečemo, da je ob koncu dejavnosti vsak otrok znal povedati nekaj o Francetu Prešernu. Pred tem pa smo na vprašanje: »Kdo je to?« dobili zelo zanimive odgovore. Lahko jih poiščete med spodnjimi fotografijami. Verjamemo, da vas bodo nasmejali.

                 Zapisala: Nika Likar

VRNILI SMO SE V VRTEC!

Zdravi, veseli in razigrani, smo se 26.1.2021, zopet vrnili v našo Čira čaro.

Končno so otroci zopet videli svoje prijatelje in vzgojitelje, ki so jih zelo pogrešali. Zato so bili prvi dnevi namenjeni predvsem prosti igri in ponovnemu navajanju na dnevno rutino.

Kljub mrazu, smo veliko časa preživeli tudi na našem igrišču, ali na sprehodih po mestu.

V teh dneh se zadržujemo vsak v svojem mehurčku. Vseeno, pa ostajamo povezani. Med drugimi nas povezuje tudi pravljica, Pingvinčkova pošta (Debi Gliori), katero prebirajo vse skupine v vrtcu. Iz nje črpamo ideje za ustvarjanje, igro, učenje, gibalne dejavnosti …

Seveda pa nismo pozabili tudi na praznovanje rojstnih dni otrok, ki so praznovali v času zaprtja vrtcev. Rojstni dan v vrtcu je namreč posebno doživetje, ki ga ne sme zamuditi noben otrok.

                 

Zapisala: Nika Likar

Teden otroka

V tednu otroka se je v naši Čira čari dogajalo marsikaj zanimivega.

Poleg jesenskih delavnic nam je deževen ponedeljek polepšal gospod violinist, ki nas je s svojim igranjem zelo očaral.

Vzgojiteljice smo za otroke pripravile lutkovno predstavo z naslovom Hrčkova hruška. Po predstavi smo se posladkali s čežano, ki smo jo skupaj z otroki, pripravili iz jabolk in hrušk, ki so zrasle v našem sadovnjaku.

Glasbene delavnice so poskrbele, da je v enoti odmevalo od petja in igranja na inštrumente.

Teden smo zaključili z gibalnim poligonom, po katerem smo se okrepčali s kuhanim kostanjem.

               

Zapisala: Nika Lika

DAN ŠPORTA IN PRVI JESENSKI DAN
Prvi jesenski dan smo  pozdravili 23. septembra. Ta dan  smo praznovali tudi Dan športa oziroma mi mu pravimo Miniolimpijada.
Pripravili smo delavnice iz naravnega materiala, ki so ga otroci sami nabrali skupaj s svojimi starši in ga prinesli v vrtec. Imeli smo ga ogromno na voljo. Iz njega smo ustvarjali, ga razvrščali, klasificirali.
Za veliko presenečenje pa je letos poskrbela gospa Nika iz Atletske šole Prezelj, ki nam je pripravila poligon in gibalne igrice. Nismo se niti pozabili posladkati s sadjem, ki smo ga nabrali v našem sadovnjaku.
                      
Zapisala: Apolonija Papler
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri