Staneta Žagarja 6, 4000 Kranj
04 20 19 233

ciracara@kranjski-vrtci.si

1 oddelek I. starostnega obdobja
6 oddelkov II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 5.30 do 17.00 ure,
popoldanski oddelek do 20.00 ure

Vrtec ČIRA ČARA leži ob prometni Cesti Staneta Žagarja. Mogočno sivo vilo že na zunaj obdaja nekaj skrivnostno pravljičnega. V njej namreč od zgodnjih jutranjih ur pa vse do noči prebivajo otroci, na las podobni Piki Nogavički: prav tako navihani in enkratni.

Obiskujejo ga otroci od blizu in daleč; mestni in tisti, ki so doma na podeželju. Za šest oddelkov jih je. Razlog za tako pisano druščino je prav gotovo obratovalni čas vrtca, ki staršem, zaposlenim v Ljubljani, dopušča prevzem otrok tudi po 17.uri.

Osnovno potrebo po gibanju otroci lahko zadovoljijo kar na dveh prostranih igriščih, od katerih je eno prava oaza miru in zelenja sredi mestnega vrveža. V njem se do sitega najemo domačih češenj, jeseni pa se veje šibijo pod težo sliv, jabolk, hrušk. Otroci v našem sadovnjaku lahko nabirajo tudi lešnike in orehe, staro sadno drevje pa nudi odlično zaščito pred žgočim poletnim soncem.

Jeseni z otroki in starši organiziramo prireditev, ki smo jo poimenovali “BUČARIJA”. Prikupni izrezljani »strahci« kar nekaj dni pritegujejo poglede mimoidočih in marsikateri si jih ogleda čisto od blizu.

December je v našem vrtcu čas za popoldansko druženje in ustvarjanje v toplih igralnicah. Takrat se stkejo med družinami nevidne nitke, ki jih dostikrat povezujejo tudi v kasnejših obdobjih.

Maj je mesec za pravi mali festival, ki ga imenujemo “PIKIN DAN”. Na njem se razveselimo tudi otrok iz bližnje okolice, ki ne obiskujejo vrtca.

Sicer sta pa v našem vrtcu poleg Pike Nogavičke doma tudi glasba in šport. Občasno se vsi zberemo skupaj in takrat se iz grl zasliši pesem daleč naokoli, da še mimoidoči postanejo in prisluhnejo. Ob petju radi zaigramo na preprosta glasbila, ga podkrepimo s preprostimi gibi ali plesom.

Ob prireditvah, ki so že tradicionalne, se ves čas dogaja še veliko zanimivega. O tem vas bomo, seveda, pridno obveščali.

Pa še o nečem bi vam vedeli pripovedovati naši otroci:

ponoči, ko je vrtec tih in prazen, se po njem sprehaja, kdo drug, kot Pika Nogavička

ciracara

Novičke

MINIOLIMPIADA

 

Danes, 10.9.2019 smo se z otroki odpravili na Miniolimpiado na atletski stadion v Kranju.

Otroci so premagovali gibalne izzive in naloge, ter se na koncu zasluženo veselili svoje prve medalje.

Svoje gibalne spretnosti so razvijali s tekom, hojo kleče, vodenjem žoge, skokom v daljino, skakanjem iz obroča v obroč, hitrim tekom z vetrnicami, metom leteče žoge itn.

Fotografije današnjega športnega dogajanja:

       

Prispevek pripravila: vzg. Maruša Rozman

EKO DAN V VRTCU ČIRA ČARA IN VADBA PO POSTAJAH

 

Danes, 23.5.2019 smo v vrtcu praznovali Eko dan. Otroci so sodelovali v pogovoru, kako poskrbimo za čisto in zdravo okolje in kako ohranjamo dobrine, ki nam jih ponuja. Otroci so pripevali eko himni Zdravke Klančnik Posadimo drevo.

     

Da pa smo poskrbeli tudi za naše zdravje, smo vzgojiteljice pripravile vadbo po postajah, kjer so otroci preko različnih nalog in z različnimi pripomočki doživljali gibalne izzive. Otroci so razvijali preciznost z metanjem žogic v stojalo, se vozili s poganjalci, hodili po lestvi na različne načine in tako razvijali ravnotežje, vodili veliko žogo, hodili po vrvi naprej, bočno in vzvratno, preskakovali ovire in jih premagovali po vseh štirih.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vzg. Maruša Rozman

Medgeneracijsko druženje v vrtcu
Skupaj z upokojenkami smo v ponedeljek 6.5.2019  izvedli jutranje razgibavanje na igrišču vrtca. Gospe so vodile vadbo tako, da smo vsi celostno razgibali telo. Bilo je zanimivo nam in njim.
Sodelovali bomo z njimi tudi na prireditvi 15.5. 2019.
      
Za vrtec: Mojca M. Zadnikar
Zajčkov zaklad
V petek 19. 4 smo vsi otroci iz vrtca iskali Zajčkov zaklad. Vsaka skupina je opravila 9 nalog. Otroci v takih dejavnostih uživajo in aktivno sodelujejo. Posebej so se ustavljali ob 8 nalogi in opazovali družino 4 zajcev. Naloge izberemo iz gibanja, umetnosti, narave, jezika.
              
Za vrtec: Mojca M. Zadnikar
Izlet na Mengeško kočo
V četrtek, 18.4.2019 smo se popoldan skupaj s starši odpravili na planinski izlet na Mengeško kočo. Kar veliko se nas je zbralo iz vseh skupin. Nekateri s starši, drugi z dedki in babicami, s seboj so pripeljali bratce in sestrice, tudi kužke.
Pot so zmogli, vmes so nekateri delali vaje na trim stezi. Na vrhu so dobili žig na roko. Odžejali so se in si privoščili kakšno sladko dobroto. Na vrhu so si ogledali  živali – konj,osel pujs,puran koze, kokoši in se igrali na igralih.
Izlet je bil lep.
      
Za vrtec : Mojca M. Zadnikar

TEK NA 100M

 

 

07.04.2019 JE BIL SVETOVNI DAN ZDRAVJA

BODIMO FIT, BODIMO ZDRAVI, PREPUSTIMO SE GIBANJU IN NARAVI

SMO POD SLOGANOM :

GIBANJE  = ZDRAVJE = ŽIVLJENJE

 V VRTCU ČIRA ČARA SMO 09.04.2019 ORGANIZIRALI TEK NA 100 m IN DRUGE GIBALNE AKTIVNOSTI PREKO CELEGA DNE.

ŽE NEKAJ DNI PREJ SMO IZMERILI DOLŽINO 100M NA IGRIŠČU IN PRIDNO VADILI.

V TOREK OB 10.OO SMO VSE OTROKE VRTCA POVABILI NAJPREJ K OGREVANJU, KI GA JE VODILA MAMICA KATARINA (učiteljica telovadbe), POTEM PA SMO ORGANIZIRALI TEK NA 100 METROV ZA VSE SKUPINE VRTCA. PRVI SO TEKLI MALČKI, NATO VSE OSTALE SKUPINE.

PO TEKU SO VSI OTROCI DOBILI MEDALJE ZA UDELEŽBO, NATO PA SE IGRALI RAZNE ŠPORTNE IGRE Z ŽOGO.

VSI SO GLASNO NAVIJALI, SPODBUJALI VRSTNIKE V SKUPINAH IN BILO JIM JE ZELO VŠEČ.

        

 

      Zapisale: Jolanda, Mojca, Teja, Barbara

Spoznamo perilnik in star način pranja …

 

V okviru meseca marca, ko smo se še posebej zahvalili našim mamicam za vso skrb, ki nam jo posvečajo, smo tudi ugotavljali kako se je vsakodnevno delo, ki ga vse mame opravljajo, spremenilo. Danes perilo opere pralni stroj, včasih so naše babice prale ob reki s pomočjo perilnika.

Tudi mi smo ga preizkusili in se ob tem zelo zabavali.

      

Vzg. Apolonija Papler

Maškare

»Zaplešite nam, maškare,
da zima se prestraši,
prinesemo vam flancate
in krofi bodo vaši.«
(A. Štefan)

Pa smo ga dočakali … dan ko se naš vrtec Čira čara spremeni v hišo norčij, plesa, zanimivih kostumov in mask. Ko v vrtcu ni otrok, so le princese, policaji, gasilci, spajdermeni, betmeni, in še veliko drugih …

Opremili smo se z vsemi mogočimi ropotuljami, piščavkami in se v dolgem sprevodu odpravili v mesto Kranj.

Poglejte si nekaj utrinkov našega pustnega rajanja …

            
Zapisala A. Papler

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri