V mesecu februarju smo se sladkali s črkolado. Katera čokolada pa je? To je tista, ki jo potrebuješ za celo življenje. Izkazalo se je, da je bila otrokom  zelo všeč.

Vsak dan je bil drugačen, saj vemo, da si črke niso enake. Tako se je zgodilo, da smo vsak dan počeli nekaj, kar je pasalo na prvi glas. Pričeli smo s K kot koledar, saj smo si morali zastaviti vse cilje. Vse kar je sledilo, pa je bila ena velika zabava. B kot balon s tem pa balonaste aktivnosti v telovadnici. S-ju kot sadje so sledila slastna sadna nabodala. P kot papir je bil zabaven, kaj vse je nastalo ta dan J.  L kot letala, ja prstki so bili zelo aktivni pri njihovi izdelavi. Da pa nismo bili le v sobi, ampak s črkami kar na potepu, smo se po eni črki, odpravili na določen naslov. Tako so se otroci tudi mimo grede naučili njihovega naslova ter z vodenjem poti, vadili smeri. Kako so bili srečni in ponosni ob tem početju. Juhu za Z kot zdravje smo vsekakor poskrbeli. Seveda pa nismo mogli biti brez plesa, zato smo kokodakali čez D kot dvorišče in mimo grede vadili izgovorjavo K-ja in P-ja J.

Najdlje smo se ustavili na črki E kot eksperimenti. Trije dnevi so bili za otroke zelo zanimivi, predvsem pa zelo drugačni. Ponujene so jim bile dejavnosti, ki niso na sporedu kar tako, vsak dan. Predvsem pa, zelo sem bila vesela, ko sem videla, da so otroci postali zelo radovedni. Tako so se tri dni premikali od mize do mize ter si ogledovali, gnetili, oblikovali, sestavljali, se spoznavali ter se učili in na koncu pridobili novo znanje, spoznanje.

Zelo zabaven sklop s pridobljenim znanjem kar mimo grede, saj za to gre, a ne J.

Lep pozdrav, Mateja Kržišnik

 

 

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri