Teden mobilnosti je potekal od 16.09. – 22.09.2018, pod geslom » Multimodalnost potovanj ». Na hišnem aktivu enote, smo se dogovorili o programu, ki ga bomo v tem tednu izvajali skupaj z otroki. Starejši sredinci so oblikovali izviren plakat za starše.

Od ponedeljka do četrtka, so otroci prihajali v vrtec s svojimi vozili. Imeli so tudi nalogo, da vozilo doma očistijo. Na poganjalcih, na trikolesnikih in štirikolesnikih, na skirojih in na kolesih, so se vozili po igrišču, vsak dan ena skupina otrok.

V petek so starejši otroci odpeljali mlajše otroke na daljši izlet do stadiona, kjer smo se vsi ob vodenju vzgojiteljice Milene, razgibali pod drevesom lipe, zapeli in s kamni ustvarjali različne zvoke. V oddelkih smo na sprehode v bližnjo okolico odhajali večkrat v tednu.

V igralnicah smo v igrah potovali na izlete z avtobusi, vlaki in letali. Didaktične igre so otrokom omogočale prepoznavanje in poimenovanje različnih prometnih poti. Otroci so sestavljali vozila iz geometrijskih likov v obroče, oblikovali vozila s sestavljanjem in lepljenjem papirja na podlago, ustvarjali kolesa z lepljenjem in risanjem in se aktivno igrali v prometnih kotičkih.

        

                                                                                                                                                                                                                                     Nada Faganel

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri