Mesec december je čas, ko se prepustimo prazničnemu vzdušju in se veselimo vsega lepega, kar nam le ta pokloni.

Igralnice in hodnike vrtca Najdihojca so otroci s svojimi spretnimi prsti polepšali z likovnimi izdelki in tako poskrbeli, da smo se počutili prijetno. Ustvarili so čudovite novoletne smrečice in jih okrasili z unikatnimi okraski, slikali so in risali, strigli in lepili, gradili praznične vasice ter uporabili tudi druge zanimive likovne tehnike, v katerih so otroci še posebej uživali. Ob ogledovanju vseh teh čudovitih kreacij so bili ponosni nase.

Seznanjali smo se s tradicionalnimi običaji, kot je sajenje žita in peka piškotov. Mmmmm, kako lepo je zadišalo po hodnikih vrtca…In kako odgovorni so bili otroci , ko so vsakodnevno zalivali žito in opazovali rast.

Manjkalo ni niti dobre praznične glasbe, ob kateri smo poplesavali, niti veselih glasov, ki so se slišali iz igralnic ob prepevanju pesmi. Ti so zveneli najlepše, ko nas je obiskal dedek Mraz. Ni samo on poskrbel za obdarovanje. Tudi otroci so ga razveselili, ko so mu podarili kar cel paket risbic.

Ob tako pestrem dogajanju nas je še zima razveselila s snegom. Zabave in gibanja na prostem nismo zamudili, sprehod v praznično mesto pa je bil še toliko bolj čaroben.

Radi smo tudi sedeli eden ob drugem, poslušali branje pravljic, si kaj lepega povedali in uživali ob dramski predstavi in kamišibaju.

Čeprav smo na različne načine odštevali dni do praznikov, se seznanjali s števili in časom, kakšen dodaten dan v tako prijetnem vzdušju ne bi bil odveč

Pa srečno!

           

zapisala: vzg. Lidija Stenovec Makarič

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri