Najtežji uvajalni dnevi so za nami in vsi otroci se v vrtcu dobro počutijo. Malčki prihajajo v vrtec že prav korajžno. Otroci se veselijo druženja z vrstniki in sklepajo se prva prijateljstva. Starejši otroci smo lepe septembrske dneve izkoristili za bivanje na igrišču in travniku.

MINI OLIMPIJADA

S starejšo skupino smo se udeležili Mini Olimpijade, ki je potekala na atletskem stadionu v Kranju v organizaciji Zavoda za šport Kranj in pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije. Igre so otvorili z olimpijsko himno in zastavo ter maskoto Foksijem, ki je otroke med vadbo spodbujal. Otroci so se lahko preizkusili v teku, skokih, metu vortexa, kotaljenju velike žoge in drugih štafetnih igrah. Kot pravi športniki so za spodbudo prejeli svoje prve kolajne.

MNOŽIČNI TEK ZA OTROKE

19. septembra smo na nogometnem igrišču za vrtcem organizirali tek na 100 metrov, v katerem so sodelovali vsi otroci našega vrtca. Starejši otroci so navdušeno tekli, najmlajši pa so nas pri teku spodbujali in navijali za svoje prijatelje. V stilu zdravega življenjskega sloga so se teku pridružile tudi vzgojiteljice. Tek smo organizirali na pobudo Atletske zveze Slovenije pod geslom ZAČNI MLAD-TEKMUJ POŠTENO.

TEDEN MOBILNOSTI

Pridružili smo se tudi tednu mobilnosti. Z otroki smo se pogovarjali o možnostih prevoza v vrtec in spodbujali starše in otroke, da občasno pridejo v vrtec peš ali s kolesom.

 

zapisala vzgojiteljica Metka Boncelj

 

 

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri