V mesecu januarju so otroci nestrpno čakali sneg in zimske radosti. Željo po snegu so izkazovali skozi lastno igro priprave umetnega snega, igro z zamrznjenimi obarvanimi lučkami, itd. Kmalu pa se je le oglasila Babica Zima in otrokom izpolnila željo po veliki količini snega.

V vrtcu Biba smo zimske radosti izkusili na vrtčevskem igrišču. Otroci so gradili snežake, polnili kanglice s snegom, največje veselje pa je bilo spuščanje z lopatkami po Bibinem vrtčevskem hribčku. Veselje je bilo nepopisno. Ob vsem tem so se izpopolnjevali v spretnosti samostojnega  oblačenja, slačenja in obuvanja.

Konec meseca, ko je sneg že skopnel, sta nas vzgojiteljici Veronika in Anka razveselili z lutkovno predstavo Babica Zima in vse popeljali v pravljični svet mehkih snežink in zimskih doživetij. Skozi igro sta otroke spodbudili k  pripevanju, razmišljanju o prijateljstvu, prijaznosti in dobroti.

Zapisala
Veronika Hribar

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri