Enota Biba sodeluje v Etwininng projektu »Floyd’s colourful adventures«.  Vse starostne skupine izvajamo dejavnosti iz različnih področij v povezavi z barvami. Skupaj s projektnimi partnerji iz vrtca iz Malte in vrtca iz Romunije bomo izdelali skupni projekt-lutko, ki nas bo spremljala skozi dogodivščine barv in nas učila novih stvari.

V ponedeljek, 26. februarja smo otroci iz druge Bibine igralnice, z vzgojiteljicama Moniko in Ildo obiskali lokalno trgovino Krpanke z namenom, da izdelamo glavo za lutko in spoznamo poklic ustvarjalke-šivilije. Prijazna lastnica Zdenka nam je razkazala trgovino, pripomočke in izdelke, potem pa sedla za šivalni stroj in pričela ustvarjati zgodbo iz različnih kosov blaga, ki smo ga prinesli v vrtec. Bil je barvit obisk, poln novega znanja. Telo nastajajoče lutke so prijatelji iz vrtca na Malti že oddali na pošto in komaj čakamo, da prispe do nas. Do takrat bo dokončana tudi glava, potem pa bomo vse skupaj poslali v Romunijo.

Sodelovanje s partnerji iz različnih koncev sveta nam odpira nova obzorja, povezuje in predstavlja primere dobre pedagoške prakse in idej za delo in dejavnosti z otroki.

 

Zapisala:

Vzgojiteljica Monika Traven

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri