Zgornje Bitnje so se v petek, 8. 3. 2024, obarvale v rdečo.

  1. februarja poteka Svetovni dan redkih bolezni, ki ga Zavod 13 obeležuje s pohod z rdečimi baloni.

Z namenom ozaveščanje o redkih boleznih, sprejemanju drugačnosti in v podporo otrokom z redkimi blaznimi smo se vsi iz enote Biba odpravili na pohod z rdečimi baloni, ki simbolizirajo ljubezen in upanje. S pohodom smo se poklonili vsem malim borcem in njihovim družinam. S tem smo želeli širiti spoznanje o junakih in borcih, ki jih je življenje postavilo pred zahtevno preizkušnjo in se s pogumom spopadajo z njimi.

Letošnje sporočilo nosi naslov Pomagam družini in ker pogosto v mesecu marcu namenimo dejavnostim na temo družina, smo tudi mi, v vrtcu Biba, odtisnili svojo dlan, pobarvali rdeč papir, ga izrezali in oblikovali balonček. Z njimi, rdečimi baloni ter z nekaterimi družinski člani smo se sprehodili po Bitnjah.

Dež ni bil naša ovira, tako kot starševska ljubezen do otrok ne pozna meja. Ne glede na to, ali sije sonce ali pada dež, družina je tista, ki povezuje in zmaguje. Naj vsi mali – veliki borci začutijo našo podporo, ki smo jim jo namenili z izdelavo balončkov in pohodom.

Veronika

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri