Glasba otrokom prinese radost in veselje, s pesmijo se sproščajo, čustveno plemenitijo in bogatijo. S ponujanjem različnih oblik glasbene zvrsti otrokom razvijamo glasbene zmožnosti in nenazadnje vplivamo na razvoj otrokovih dispozicij za glasbo.

V petek, 3. oktobra smo v vrtcu Biba gostili glasbenike. Prišli so osnovnošolci, ki že nekaj let obiskujejo glasbeno šolo. Matic je zaigral na električne klaviature, Patrik na kitaro, Lucija na violino in Izak na harmoniko. Otrokom so predstavili vsak svoj inštrument, povedali zakaj so si ga izbrali in zaigrali vsak po dve skladbi. Vsak od njih je pripravil tudi otroško pesem, ob kateri so otroci z vzgojiteljicami lahko zapeli in zaplesali: Šmentana muha, Abraham ima sedem sinov, Mi se imamo radi, Kuža pazi. Poleg veselja in radosti, ki jo pesem in glasba nudita otroku, pri otroku lahko vzgajamo tudi občutek pripadnosti. Petek je bil lep dan. Dan druženja, dobrega počutja, dobre glasbe. Ker so glasbene dejavnosti izvajali otroci, so jih zlahka približali otrokom iz vrtca in kar nekaj od njih se je odločilo, da bodo tudi sami igrali kakšen inštrument, ko bodo »veliki«. Komaj čakamo. Takrat v Bibo povabimo tudi njih.

Zapisala:

Vzgojiteljica Monika Traven

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri