V letošnjem letu smo 3 skupine sodelovale v projektu PASAVČEK.
Celotno šolsko leto smo se z otroki pogovarjali o varnosti v prometu.
V mesecu marcu/aprilu smo znanje poglobili preko različnih dejavnosti. Spoznavali smo avto sedeže in pomen varnostnega pasu v avtu.
V sklopu projekta smo obiskali policijsko postajo, gasilski dom in reševalno službo Kranj.
Na policijski postaji nas je sprejel policist, ki nam je predstavil svoj poklic. Ogledali smo si policijske prostore, med drugim tudi prostor za pridržane osebe – zapor. Spoznali smo policijsko opremo (oblačila, lisice,..). Na koncu pa smo občudovali in si ogledovali policijska vozila (avto, kombi, kolesa ter motor).
V gasilskem domu so nam prijazni gasilci predstavili svoj poklic. Spoznavali smo gasilsko opremo ter jo preizkušali. Prikazali so nam spust po cevi in kako hitro se pripravijo na gašenje. Ogledali smo si različna gasilska vozila in njihovo opremo. Popeljali smo se z gasilskim vozilom. Najpogumnejši pa smo se lahko dvignili z dvigalko in opazovali gasilski dom iz višine.
Obiskali smo tudi reševalno službo Kranj, kjer so nam reševalci pokazali reševalna vozila ter opremo. Ogledali smo si njihove prostore. Spoznali smo postopek klica na pomoč. Ter opazovali in se seznanili s postopkom oživljanja.

Zapisala Teja Kert

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri