Vsako leto se trudimo, da z obujanjem, spodbujanjem in nadaljevanjem čudovitega običaja Pust v otrocih zanetimo iskrico navdušenja in spoštovanja tradicije. V ta namen smo v našem vrtcu namenili teden dni za izvajanje različnih pustnih dejavnosti. Otroci so spoznavali pomen pusta, izdelovali lastne maske, prepevali pustne pesmice in plesali. Vsaka skupina otrok si je izdelala maske ali dekoracijo, ki krasijo njihove igralnice in hodnik. Najbolj nestrpno pa smo se veselili glavnega dogodka, pustnega torka in pustne povorke.

Na pustni torek smo se vsi skupaj spremenili v kralje, astronavte, ježe, vile, princese, hobotnice, čebele, policiste, palčke, gusarje, miške, vojake itd. Pustno povorko smo začeli s pohodom po Kranju in nadaljevali s pravim pustnim rajanjem na igrišču, kjer ni manjkalo dobre volje in prijetne glasbe, ob kateri smo prav vsi zaplesali.

Zapisala Ana Kasunič

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri