V mesecu oktobru je naša skupina sodelovala z lovcem.

V sadovnjaku smo pridno pobirali sadje, katerega je lovec odnesel v gozd za lačne gozdne živali. Poleg hrane je lovec postavil tudi kamero, ki je poslikala živali, katere so se hranile z našim sadjem. Kamera je na fotografije ujela medveda, jazbeca, volka, jelene in divjega prašiča.

Poleg fotografij nam je lovec v ogled prinesel tudi nekaj svoje opreme (klobuk, nahrbtnik, daljnogled …), rogove, revije  in igralne karte (spomin in Črni Peter).

Z otroki smo si z zanimanjem ogledali vse njegove predmete, posebej  nas je fasciniralo koliko lačnih živali je nahranilo naše sadje. S pomočjo revij in fotografij smo izdelali tudi plakat.

Sodelovanje je otrokom prineslo nov pogled na delo lovcev. Če so pred tem lovce povezovali le s streljanjem, so sedaj spoznali, da delo lovcev zajema veliko več. Opravljajo namreč različno delo v gozdu, v korist živalim. Gozd redno obiskujejo, ga opazujejo in sporočajo o nastali škodi v njem, da se le ta odpravi. V zimskem času skrbijo za živali tudi tako, da jih hranijo, pri čemer pa smo jim sedaj pomagali tudi mi.

Zapisala Nika Likar

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri