V sredo, 12. 4. 2023, smo se otroci in vzgojiteljici iz oddelka 5 odpravili na tridnevno letovanje na kmetijo Pr’ Ožbet v Poljane nad Škofjo Loko.

Prvi dan bivanja na kmetiji smo preživeli v objemu čudovite narave, kjer smo se sprehajali skozi gozdove, travnike in pašnike, se srečali z domačimi živalmi kmetije, jahali konja ter se igrali na igralih. Povzpeli smo se na Stari vrh, kjer smo se tudi okrepčali. Med potjo smo se ustavili v adrenalinskem parku, kjer smo preizkusili svoje gibalne spretnosti in se seveda veliko zabavali. Po okusni večerji pa smo se odpravili na delo, kjer so otroci zlagali drva za kres in prižgali ogenj.

Čeprav nam je drugi dan zagodel dež, nas to ni oviralo. Dopoldne smo preživeli v hlevu, kjer smo hranili in božali krave, konja, koze, pujse, zajca, kokoško. Seznanili smo se tudi z orodjem in sestavinami, ki ga potrebujemo za peko kruha v krušni peči. Popoldne pa nas je obiskal lovec in nam predstavil živali v gozdovih. Po obisku lovca nas je tudi razveselil sneg. Po večerji pa smo zabavo nadaljevali s Pižama zabavo.

Naslednji dan smo pekli kruh, si ogledali, kako pridobivamo moko in seznanili smo se s čebelarsko opremo in delo čebelarja. Po kosilu pa je prišel čas, ko smo se zahvalili našim gostiteljem za čudovito doživetje in se poslovili.

 

Zapisala Ana Kasunič

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri