TEK ZA ZDRAVJE IN PODNEBNI TEK

V mesecu aprilu smo v našem vrtcu izvedli kar dva teka. Ob dnevu Zdravja smo  izvedli tek za zdravje in  19. 4. smo v okviru Ekošole  in projekta Podnebne spremembe organizirali štafetni podnebni tek. S tekom smo želeli otroke ozavestiti o globalnem segrevanju našega planeta. Posledice podnebnih sprememb nas opozarjajo, da moramo začeti živeti drugače.
Rezervnega planeta NIMAMO!

 OBISK REŠEVALCA

V okviru programa Krepimo zdravje nas je v aprilu obiskal reševalec Matjaž. Otrokom je predstavil delo voznika reševalnega vozila in nam demonstriral izvedbo prve pomoči na otroku s tujkom v grlu. Naučil nas je številko 112, ki jo pokličemo, ko potrebujemo nujno medicinsko pomoč.

 DAN ZA SPREMEMBE

Vrtec Čirče stoji v vaškem okolju, ki nam nudi stalne stike z naravo. Zelo radi se zadržujemo v bližnjih gozdičkih in  travnikih, vendar nas zelo moti, da ob bivanju na prostem pogosto naletimo na »pasje bombice«, ki znajo biti zelo neprijetne in se jim kar naprej izogibamo. Ob Dnevu za spremembe, 15. 4. smo se zato odločili, da po gozdu obesimo napise in s tem lastnike psov opozorili na pobiranje pasjih kakcev.  Otroci so narisali  opozorilne letake, ki smo jih skupaj obesili po bližnjem gozdu.

 DAN ZEMLJE

Dan zemlje smo v starejši skupini preživeli zelo delovno, saj smo s skupnimi močmi  uredili našo visoko gredo in korita pred vrtcem. Gredo smo prekopali in opleli rastline, ki so prezimile, nato smo dodali svežo zemljo in posadili nove rastline. Letos smo se odločili za dišavnice kot so: bazilika, pehtran, luštrek, različne mete, meliso, rožmarin, sivko… Vsa zelišča bomo negovali in kasneje uporabili za napitke, čaje, zeliščno sol in druge izdelke.

 vzg. Metka Boncelj

 

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri