• V tem mesecu smo se seznanjali s knjigami in slovensko otroško literaturo. Predvsem smo veliko brali, poslušali pravljice in pripovedke ter pesmice. Spoznavali smo dele knjige, kako nastane knjiga, kdo jo napiše in kdo ilustrira. Ob Prešernovem dnevu smo se seznanjali tudi z njegovim življenjem in delom. V obliki kamišibaja smo predstavili njegovo delo Urška in povodni mož.
  • Seznanjali smo se s knjigami povezanimi z ekološkimi vsebinami (Eko branje).
  • Vzgojiteljica Oxana nam je v mesecu kulture prebrala rusko pravljico in nas seznanila z rusko kulturo.
  • V mesecu kulture smo se z veseljem pripravljali na pustovanje. Spoznavali smo našo pustno tradicijo, naučili smo se pustno pesmico in okrasili naš vrtec z izdelki, ki smo jih naredili čisto sami. Na pustni torek je bilo tudi v našem vrtcu zelo veselo. Skoraj vsi otroci so bili pustno našemljeni.  Pustovanja se niso bali niti najmlajši otroci. Ob skupnem druženju so se predstavile vse maske, potem pa smo plesali in rajali ob zabavnih otroških pesmicah. Ker je bilo lepo vreme, smo šli tudi na sprehod po vasi.
  • V vrtcu sta nas obiskala policista iz Policijske postaje Kranj, ki sta nam predstavila svoj poklic in razkazala policijsko vozilo. Srečanje je potekalo v vseh treh skupinah. Pogovor je tekel tudi o varnosti v prometu in upoštevanju pravil, o katerih otroci že zelo veliko vedo. Vsi otroci so za boljšo vidnost prejeli kresničke in odbojne trakove.

 

Zapisala vzg. Metka Boncelj

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri