V marcu smo se v vseh treh skupinah posvečali temi o družini. O družinah smo se pogovarjali,  risali, peli, deklamirali, ustvarjali darila za mamice… V okviru družine smo se igrali  igre vlog – družina in poklici.
Starejši smo imeli   medgeneracijsko srečanje z babicami, ki je bilo izredno prijetno. Najprej smo se družili ob ljudskem petju, potem pa smo še skupaj ustvarjali izdelke na pomladansko tematiko.   V starejši skupini smo zaključili s temo HRANA NI ZA TJAVENDAN, ki smo jo obravnavali v okviru projekta Ekošole. Najmlajša skupina pa se je v marcu posvetila raziskovanju vode – nepogrešljive življenjske  tekočine.  Vodo so raziskovali, prepevali pesmice o vodi in ob dnevu vode naredili plakat.

ČISTILNA AKCIJA

Tudi letos smo se vse tri skupine priključile čistilni akciji Očistimo Kranj- Kranj ni več usran, ki je potekala 22. 3. 2024 in jo organizirata  Zveza tabornikov v sodelovanju z Mestno občino Kranj.  Vzeli smo vreče in si nataknili rokavice ter odšli v okolico vrtca in gozdiček v katerem se pogosto igramo. Imeli smo občutek, da je letos odpadkov malo manj, ampak še vedno preveč.

NASTOP PLESNE SKUPINE ČIPKA

V torek, 19. 3. so nas obiskale  plesalke plesne skupine Čipka iz Železnikov, ki delujejo pod okriljem KUD-a France Koblar. Plesalke so nam predstavile različne plese v vrsti,  kot so narodno-zabavni, kantri, latino in otroški. Ena izmed plesalk nam je zaigrala  na orglice.  Čeprav so že vse upokojene so nas presenetile s svojo energijo in nam polepšale dopoldne. Najbolj veseli smo bili, ko smo zaplesali skupaj.

zapisala  vzg. Metka Boncelj

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri