Ob koncu maja in v začetku meseca junija smo imeli v vrtcu pestro dogajanje.

IZLET V PREDDVOR

V okviru zaključka akcije Mali sonček smo odšli v Preddvor po  tematski poti Skrivnost preddvorskih štorkelj. Pri opravljanju zanimivih nalog nas vreme sploh ni oviralo. Potem smo si v grajskem muzeju ogledali razstavo starih predmetov, ki so nam pomagali razumeti življenje v starih časih.

 

LETOVANJE NA KMETIJI OŽBET

Z otroki smo tri dni letovali na kmetiji Ožbet, ki leži v Poljanski dolini v vasi Četena Ravan. Na kmetiji smo spoznavali živali, pekli kruh, jezdili konja, kosili travo, kurili kres, spoznavali življenje čebel, nabirali zdravilna zelišča, plesali in se nasploh zabavali. Spoznavali smo lepo okolico in šli na pohod na Stari vrh. Nepozabna je bila vožnja s traktorjem in jahanje konja.  Najbolj so nas navdušile krave s telički, pujski, kobila Miša, koze z mladički, kokoši in druge  domače živali. Vsi smo tri dni zdržali brez mamic in očkov. Na kmetiji je za nas prijazno skrbela vsa Kržišnikova družina  z gospodinjo Mileno  in gospodarjem Janezom.

 

ZAKLJUČILI SMO BRALNO ZNAČKO

V juniju smo zaključili s projektom Cici bralčki, ki je potekal celo šolsko leto. Knjige  so skupaj s starši brali vsi otroci srednje in starejše skupine. Ob zaključku smo jih nagradili s kamišibajem o prijateljstvu.

 

KOLESARSKI POLIGON

Na igrišču KS Čirče smo naredili kolesarski poligon z ovirami in prometnimi znaki. Otroci so se preverili v spretnostni vožnji in osnovnih prometnih pravilih.

 

zapisala Metka Bpncelj

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri