VRTEC V VODI

V mesecu januarju smo kljub zimi že začeli z vodnimi dejavnostmi.  Plavalni tečaj  organizira Zavod za šport iz Kranja.  Pod vodstvom plavalnih učiteljev so v vodi potekale različne zabavne dejavnosti, ki so otroke navdušile, hkrati pa tudi veliko naučile. Važno je, da smo premagali strah pred vodo, najboljši plavalci so prejeli celo  srebrnega ali bronastega morskega konjička.

OBISK V MESTNI KNJIŽNICI KRANJ

S starejšo skupino smo bili povabljeni v Mestno knjižnico Kranj, kjer nam je prijazna knjižničarka Maja razkazala prostore knjižnice. Posebej podrobno smo si ogledali otroški oddelek, s številnimi knjigami, pravljično sobo in prostori za delavnice.  Otroke je še posebej  zanimal avtomat za vračilo knjig, seznanili pa smo se tudi s postopkom izposoje.

VESELO PUSTOVANJE

Na pustni torek je bilo v vrtcu še posebej veselo. Z rajanjem smo začeli že zjutraj.  Našemljeni so bili skoraj vsi otroci in vzgojiteljice. Dečke še vedno najbolj privlačijo maske bojevnikov, policistov in vojakov, deklice pa so bile princeske, morske deklice ter Elze. Veliko otrok je bilo našemljenih v maske živali, zelo redke pa so maske  klovnov ali kakšnih drugih  pravljičnih junakov, ki jih kar pogrešamo.  Vse skupine smo se zbrale na skupnem rajanju  v sobi starejše skupine.

Upamo, da smo s tem pregnali zimo in priklicali pomlad, čeprav   se letos nismo ravno naužili zimskih radosti.

Zapisala Metka Boncelj

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri