Mesec oktober je mesec požarne varnosti in rdeča nit tega meseca so bili gasilci. Tekom meseca smo se v manjših skupinah otrok našega vrtca v dopoldanskem času odpravili na Gasilsko postajo v Kranju. Tam nas je sprejel poklicni gasilec, kateri nam je predstavil njihovo postajo ter njihovo delo. Pokazal nam je trenutna vozila za različne intervencije( požar, poplave, prometne nesreče,…), gasilsko opremo in obleko. Otroci so imeli možnost obleči se v njihovo obleko. Tako so se za kratek čas vživeli v vlogo gasilcev. Bili so zelo navdušeni, saj so lahko sami preizkusili nekatere gasilske rekvizite in se tako prepričali, kako močni, spretni, pogumni morajo biti naši možje v gasilskih uniformah, da lahko opravljajo tako nevarno in plemenito delo.

Za zaključek ogleda nas je gasilec popeljal še en krog z gasilskim vozilom in seveda z vklopljeno sireno. Doživetje je bilo nadvse zanimivo ,nepozabno in je pustilo velik vtis, dogajanje se je nadaljevalo še cel mesec v vrtcu. Otroci, predvsem fantje, so se preko simbolne igre vživljali v lik gasilca.

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri