V mesecu novembru so k nam prišli reševalec, zdravnica in medicinska sestra za zobno preventivo.

Reševalec Matjaž je na hudomušen in zabaven način predstavil svoje delo in opremo katero uporablja reševalec pri svojem delu. S pomočjo otrok je pokazal kako imobilizira nogo, lahko smo poslušali kako bije srce. Na koncu nas je naučil še pesem, s katero si pomagamo ko kličemo 112. Seveda pa ni manjkal tudi prikaz signalnih lučk in zvočne sirene na reševalnem vozilu.

Zdravnica Ana Marija je prišla na obisk z medvedom Štefanom in na šaljiv način prikazala pregled pri zdravniku. Povabila je tudi otroke, ki so pogumno sodelovali, pri prikazu zdravniških pripomočkov. Povedala nam je, kdaj je potrebno obiskati zdravnika in kako se lahko izognemo bolezni.

Medicinska sestra za zobno preventivo je otroke seznanila z pravilnim umivanjem zob s pomočjo velikega dinozavra in zobne ščetke. Otroci so pogumno ščetkali zobe dinozavru. Pogovarjali smo se, kdaj in kolikokrat na dan si umijemo zobe, katera hrana je zdrava za zobe in katere se je dobro izogibati. Obljubila nam je, da pride v mesecu januarju zopet na obisk.

Otroci so z zanimanjem poslušali in sodelovali . Spoznali so, da so prav vsi zdravstveni delavci prijazni in nam pomagajo,ko rabimo njihovo pomoč.

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri