V vrtcu Janina smo se odzvali povabilu Ekošole in 19. 10. 22 izvedli podnebni tek (Running out of time). Preko tega dogodka želijo opozoriti na podnebne spremembe, ki jih povzroča človek (onesnaževanje zraka, neustrezno ravnanje z odpadki, pretirana uporaba dobrin-oblačila, plastika…) in tudi predšolske otroke na ustrezen način seznaniti s okoljsko problematiko in ustreznim preventivnim ravnanjem. V našem vrtcu smo se z otroki pogovarjali o teh temah in jim pojasnili, da lahko s tekom »pomagajo« našemu planetu Zemlji. Vsi otroci so bili navdušeni in odločeni, da bodo v štafetni tek vložili vse svoje moči.

Skupaj z otroki smo izdelali štafetno palico iz naravnih in odpadnih materialov ter ugotovili, da nam bo služila tudi v drug namen (otroci so predlagali: daljnogled, čarobna palica, palica pripovedovalka, športni rekvizit…). Štafetni tek smo izvedli v kanjonu reke Kokre, kjer sta tekli dve skupini otrok (5-6let), na mostu pa so nas spodbujali otroci mlajših skupin našega vrtca. Otroci so se najprej temeljito ogreli, nato pa po odsekih s prenašanjem palice pretekli krožno pot dolgo 1km. Po pretečenem prvem krogu so se otroci soglasno odločili, da bodo za planet Zemljo tekli še en krog. Tako smo pretekli 2 km in se prijetno utrudili. Otroci so povedali, da bodo še tekli za boljše zdravje Zemlje.

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri