V soboto, 29. 10., dopoldne je bil čudovit sončen dan. Dan, ki naznanja začetek krompirjevih počitnic. Asociacije na uživanje v sprehodih, toplicah, nakupovanju, urejanju grobov, obiskih sorodnikov …

No, v Ježku pa smo se ta dan dobili v naši gozdni igralnici, v želji da jo uredimo, preuredimo, postavimo kako novo igralo in predvsem zato, da se družimo: otroci, starši, strokovne delavke in naredimo nekaj koristnega za našo enoto, in za vse ostale otroke, ki zahajajo v gozdno igralnico …

Delovna akcija je bila zares uspešna. Starši so se spet odlično opremili z orodjem pa tudi slastnimi dobrotami, ki so se jih razveselili predvsem otroci. Obnovili smo obstoječa igrala, določena nadgradili, popravili, naredili pa smo čisto pravo gozdno gledališče (parter z balkonom), gugalnico, nekaj zanimivih kotičkov za simbolno igro in tudi daljši poligon za preizkušanje in razvijanje ravnotežja ter koordinacije.

Štiri ure v gozdu so minile kot bi mignil in ko smo ob »tabornem ognju« zadovoljno kramljali, so najbolj zagreti očki že spraševali, kdaj bo naslednja akcija. »Morda pa naredimo žive jaslice v decembru,« smo se pošalili in zares dobre volje odšli praznikom naproti.

Po navdihu Ježkovih dogodivščin piše Urša Dubravica

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri