Decembrsko dogajanje v naši enoti se najbrž ni veliko razlikovalo od doživetij po ostalih vrtcih. Veliko smo plesali, peli, krasili in se predvsem imeli fino ob druženjih vseh treh oddelkov. Dedka Mraza smo presenetili s predstavo Ježkovega abonmaja, v kateri sta nas ponovno zabavala ježek Jožek in zajec Žorž. Ubrano večglasno petje naših strokovnih delavk pa je tokrat priklicalo dedka Mraza in skupaj smo se prav fino pogovarjali, smejali, fotografirali in seveda objemali.

 

Objemali pa smo se tudi s starši po premieri predstave Zrcalce, v četrtek, 22. 12. Tetaer sva od meseca novembra vodili vzgojiteljici Lejla in Urša. Željo po sodelovanju je izrazilo 9 staršev. Enkrat do dvakrat tedensko smo si večere popestrili na vajah v kulturnem domu KS Trstenik. Vedno smo se na začetku dobro ogreli, potem pa so ideje kar letele in oder je bil poln intuziastičnih, pogumnih, domiselnih odraslih, ki so se zlahka prelevili v živalske like v predstavi Zrcalce.

Da smo res pravi umetniki, je govorila predstava sama zase. Oder je bil tistega decembrskega večera res svetlo ožarjen – z najlepšimi nasmehi, pokloni, besedami ponosa, objemi radosti. Bučen aplavz ob zadnjih plesnih korakih vseh nastopajočih nas je pospremil na krasno popremiersko druženje v spodnjo dvorano KS Trstenik. Vse prisotne je v prav posebno svečani atmosferi presenetila torta. Druženja kar ni hotelo biti konec. Igralci so premiero in zabavo resno vzeli, zato se prav nikomur ni mudilo domov.

Ni pa le predstava tista, ki nam je dala čudovite občutke. Največje veselje je vez, ki se je spletla med vsemi sodelujočimi in zavedanje, da lahko z dobrim sodelovanjem naredimo zares lepe, močne in čarobne stvaritve. Veselimo se vseh novih druženj, ki sledijo.

 

Po navdihu Ježkovih dogodivščin piše Urša Dubravica

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri