V nedeljo, 17.3.2024 je naša enota Kekec sodelovala na sejmu Altermed v Celju.

Z otroki smo preko celega šolskega leta raziskovali živali na kmetiji in pripravljali jedi iz mleka. Skupaj s starši smo na popoldanskih delavnicah izdelali pravo kmetijo. Seveda smo z otroki kmetijo tudi obiskali. Gospa Damjana iz kmetije Strupi na Rupi nam je prijazno predstavila življenje na kmetiji. Ogledali smo si živali, poskusili grabiti, božali smo kokoške in izvedeli veliko novega. V skupini smo z otroki izdelali maslo, skuto, smuti, kuhali čokoladni puding, pekli skutino pito ter slastne palačinke.

Na sejmu smo naš vrtec predstavljali z naslovom Mleko, jogurt, maslo…vse to je prav slastno. Obiskovalci so lahko poskusili jagodni smuti in drobnjakov namaz, ogledali pa so si vse izdelke, katere so izdelali otroci, starši, bratci in sestrice.

Iz enote Kekec bi se zahvalile vsem staršem, Mestni knjižnici Kranj, okoliškim kmetijam, kuhinji ter sodelavkam iz ostalih vrtcev za sodelovanje, zbiranje lončkov ter pripravo jedi.

Ob tem smo si vsi skupaj prislužili ZLATO priznanje.

Strokovne delavke vrtca

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri