Vrtec Kekec je v mesecu marcu obiskala gospodična Pomlad. Po pusti, hladni zimi, ko smo vsi skupaj že komaj pričakovali toplejše dni, smo se odločili, da pomlad pozdravimo v vsem svojem sijaju. Vzgojitelji smo načrtovali in z otroki zasnovali prav posebno kulturno obarvano presenečenje, pravo umetniško stvaritev, kjer ni manjkala niti glasba, niti ples. Najprej je skupina igralcev, oblečenih v čudovite kostume, ki so ponazarjali rožice, začarala občinstvo s svojim sporočilom o novem začetku. Naslednja skupina igralcev je zablestela kot cvetoči vrt, z ljudsko gibalno-rajalno igro Bela, bela lilija. Najstarejša skupina otrok je zapela pesmico Mali zvonček in odlično zaigrala zaključni del.
Gospodična Pomlad nam je za konec zaigrala na pihalne inštrumente, ki so čudovito pobožali naša ušesa in srca. Prečudovit dogodek nas je vse popeljal v čas pomladi, čas, ko se vse prebuja, ko se vse na novo rojeva. Čas novih začetkov.

POMLAD

                                                                         Čas za igro in raziskovanje

Odkrivanje narave:
Opazovanje razcvetenih cvetlic. Iskanje metuljev, poslušanje ter spoznavanje živali in njihovih navad v naravnem okolju.

Ustvarjanje :
Pomlad je čas ustvarjalnih projektov, kot so: risanje cvetlic, izdelava ptic in gnezd.

Vrtičkarje:
Otroci sodelujejo pri sejanju, skrbi za vrtne rastline, ter spoznavajo naravne procese.

Piknik v naravi:
Sprehod po gozdu, vožnja s kolesom, igranje na igrišču.

Športne dejavnosti:
Pomlad ponuja priložnosti za športne aktivnosti na prostem, kot je nogomet , košarka in, družinski pohodniški izleti.

SKUPAJ USTVARJAMO NEPOZABNE SPOMINE!

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri