Vsi otroci so sodelovali na prireditvi pred Prešernovim praznikom. Naslov prireditve je bil      » Kulturni vrtiljak«. Mlajši otroci so zaplesali in zapeli Pleši medo, sredinčki so se predstavili s plesno točko Ob bistrem potoku je mlin, starejši otroci pa so zaplesali ljudski ples Zibenšrit. Strokovne delavke so recitirale Prešernovo poezijo.

V oddelku sredinčkov so se veliko pogovarjali o Slovenskem kulturnem prazniku. Spoznali so Franceta Prešerna, prisluhnili njegovi poeziji ter si ogledali, kaj vse nas danes spominja nanj. Sprehodili so se skozi Prešernov Gaj, si ogledali Prešernovo in Mestno hišo.

Mesec februar je bil v najstarejšem oddelku v znamenju kulture in ljudskega izročila. Igrali so se gibalne igre Trden most, Gnilo jajce, Abraham ma sedem sinov, Kruh pečen in poslušali slovenske ljudske pesmi za otroke. Zabavali so se ob izštevankah in šaljivkah iz knjige Enci benci na Kamenci.

Obiskali so Mestno knjižnico. Tam jih je pričakala knjižničarka Maja. Otroke je vodila skozi knjižnico, jim predstavila možnosti, ki jih le ta ponuja. Otroci so dobili uvid v knjižnično dejavnost. Ogledali so si tehnični stroj, ki pomaga pri razvrščanju knjig. Na koncu so v pravljični sobi skupaj s knjižničarko prebirali in preštevali pike v zanimivi Čarobni knjigi.

Kultura mora biti del nas. Vzeti si moramo čas za glasbo in pisano besedo, da jo ohranjamo.

Strokovne delavke vrtca

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri