V mesecu maju smo se z otroki starejšega oddelka  vrtca za tri dni preselili na kmetijo Davčen v Poljane nad Škofjo Loko.

Otroci so se seznanjali z življenjem na kmetiji, spoznavali in jedli domačo hrano, spoznavali živali – kokoši, koze, krave, mucke, zajčke, konja. Lovec jim je predstavil divje živali. Jahali so konja, molzli kravo. Skupaj z gospodinjo Jernejo so otroci zamesili testo, oblikovali hlebčke in spekli kruh v krušni peči, ki so ga potem odnesli domov.

Klub deževnim dnem, so otroci uživali. Preizkušali so svoje zmožnosti s pohodom na Stari vrh v dežju in vetru, s hojo v hrib in se zadovoljni vračali. Dokazali sebi, da zmorejo hoditi tudi v bolj zahtevnih razmerah. Ob vrnitvi so bili hvaležni za toplo kmečko peč, ob kateri so se pogreli in igrali. Na kmetiji imajo tudi veliko zanimivih zunanjih igral za otroke, ki so jih otroci z veseljem uporabili.

Otrokom je bilo kmečko življenje všeč.

 

Strokovne delavke vrtca

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri