V vrtcu smo že v zadnjih dneh novembra pričeli z novoletnimi ustvarjalnimi delavnicami po skupinah. Praznično smo okrasili hodnike in garderobe.
V igralnicah smo postavili novoletno jelko. Skupaj z otroki smo jih okrasili z barvnimi lučkami in okraski. Ob jelki smo prepevali praznične pesmi in igrali na male ritmične instrumente ter ob svečki poslušali pravljico »Snežno drevo«.
Na obisk je prišla babica Zima in živalim v igrani predstavi prinesla tople kožuščke in gosto perje. Vsaka žival je zaplesala ob pripadajoči glasbi. Babica Zima je otrokom pokazala stare predmete, ki jih je uporabila: mlinček za kavo, star likalnik, šivalni pribor, vremensko hišico in svečnik.
V vrtcu je zadišalo po sveže pečenih piškotih narejenih izpod otroških rok. Z njimi smo se posladkali ob praznično pogrnjeni mizi in ob toplem zeliščnem čaju.
Uživali smo ob izdelovanju novoletnih čestitk, kaširanju novoletnih okraskov, sejanju žita v lončke in izdelovanju snežnih krogel.
Ker smo bili pridni, nas je v vrtcu obiskal dedek Mraz. Prinesel nam je velik koš daril, za katere smo mu bili hvaležni. Razveselili smo ga s petjem otroških in ljudskih pesmic.
Mesec december je hitro minil. Zaključili smo ga z novoletnim plesom v starejši skupini, kjer smo se zabavali ob božično – novoletni glasbi v soju praznične krogle z lučkami.

Strokovne delavke vrtca

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri