Pomladni meseci so že v razcvetu in brezskrbno vrtčevsko obdobje se vse bolj približuje koncu. Starejši otroci so vrstnikom zaigrali igrano predstavo z naslovom »Zrcalce«. Otroci so slikovito in gibalno ponazorili različne živali, ki so v gozdu našle zrcalce. Njihov nastop nas je navdušil.

Nato so otroci s Kekcem zapeli Kekčevo pesem. Kranjski Janez pa je odšel v planine po svojo Micko. Za zaključek prireditve so ponosno zapeli in zaplesali na  pesem »Mi smo mini maturantje« in se z njo poslovili. Z navdušenjem so vrgli v zrak lično izdelane maturantske kape.

Vsako leto obeležujemo svetovni dan sonca. Letos smo ga praznovali v torek, 28.5.2024. Brez sonca si življenja na Zemlji ne moremo predstavljati. Glede na starostno stopnjo otrok smo se v vsaki skupini pogovarjali o Soncu, ustvarjali z različnim materialom, peli pesmi in poslušali pravljice na to tematiko. Otroci so ob slikah odgovarjali na tri zanimiva vprašanja: Kako veliko je Sonce?, Zakaj je Sonce rumeno? in Zakaj je Sonce tako vroče?

Odgovore smo zapisali in jih razstavili na hodniku.

Strokovne delavke vrtca

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri