Mesec maj je bil v našem vrtcu naklonjen Soncu, svetlobi in Kranjskim čebelam.

Otroci so preko dejavnosti skozi jogo pozdravljali Sonce, peli in plesali na pesem Čebelice – Ribič Pepe. Obiskali Mestno knjižnico in si ogledali razstavo o čebelah. S kredami risali sence na asfaltnem igrišču, se igrali s senčnimi lutkami. Ogledali so si kratek film o Soncu; Lepši svet – Uporabimo sonce, ter se igrali gibalne igre senc preko kartic. S sodelavko sva izdelali svetlobno škatlo, ki je potovala po oddelkih. Na svetlobni škatli je bil droben pesek po katerem so otroci risali s prsti.

20. maj je svetovni dan čebel, zato smo velik del meseca posvetili Kranjskim čebelam. V našem oddelku smo izdelali čebelnjak na katerem je bilo petnajst panjskih končnic. Panjske končnice so izdelali, narisali otroci vseh oddelkov. Čebelnjak je krasil oglasno desko v prostorih vrtca.  Na vsakem panju je bil pripet listek z različnimi nalogami in vprašanji, katere je vsak oddelek uresničeval po svojih zmožnostih. V naravi so otroci šteli čebelice in druge travniške živalice ter si ogledali pravi čebelnjak. Po oddelkih je potovala tudi knjiga z naslovom Čebelčnjaček (U. Vinder). Ogledali so si kratek film o Čebelah – Firbcologi in Čebelici Klari – Kranjski čebeli. Ob koncu meseca pa so si otroci ogledali predstavo z naslovom, Pikapolonica in pike, ki smo jo zaigrale vzgojiteljice vrtčevskih oddelkov.

Zapisala vzg. Urška

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri