Na dan slovenske hrane, 18. Novembra, je po vrtcih in šolah potekal Tradicionalni slovenski zajtrk. Otroci so ta dan jedli domača jabolka, med, kruh in maslo. Po skupinah so spoznavali pomen zdravega zajtrka, strokovni delavci pa smo jih seznanili tudi s tem, kako do medu sploh pridemo. Ves teden so se v skupinah izvajale dejavnosti na temo čebel, otroci so si ogledali čebelnjake, spoznavali kaj so panjske končnice ter prepevali pesmico Janeza Bitenca »Čebelica«. Za starše smo pripravili degustacijske kotičke, kjer so lahko zdrav slovenski zajtrk okusili tudi sami.

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri