Mesec december je čarobni mesec, mesec radosti in veselja. Za še bolj praznično vzdušje smo v vrtcu Najdihojca vzgojiteljice poskrbele s pestrimi dejavnostmi.

V začetku decembra smo izdelovali okraske in okrasili naše igralnice in hodnike vrtca. Vsak dan smo odpirali naloge iz skupnega adventnega koledarja in odštevali dni do božiča in počitnic. Ob prihodu v vrtec je otroke in starše  vedno dočakala praznična glasba, ki se je širila po naših hodnikih čez dan in nam pričarala toplo vzdušje. Iz slanega testa so otroci izdelali, oblikovali in barvali okraske za našo skupno, vrtčevsko smreko. Otroci so si ogledali predstavo “Dobri snežak”, ki so jo odigrale vzgojiteljice iz jasličnih oddelkov našega vrtca. Obiskal nas je Dedek Mraz, ki je otroke še posebej razveselil s skupnim fotografiranjem in kupom novih igrač. Otroci so poslušali branje in pripovedovanje pravljic, prepevali pesmice, plesali, sejali pšenico, ustvarjali in se igrali. Ogledali smo si okrašeno mesto Kranj. Otroci so raziskovali, preizkušali in se igrali z moko ter gnetli testo. Po igralnicah se je širil vonj po piškotkih, ki smo jih pekli. Izvedli smo srečanje s starši in otroki ob praznični čajanki. Druženja so potekala v sproščenem vzdušju, ki je privabljal veselje in nasmeh na obraz tako pri otrocih, kot tudi pri odraslih. Mesec december smo zaključili s kinom in pokovko v skupnem prostoru našega vrtca.

Kolektiv vrtca Najdihojca

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri