V petek, 26.1.2024 so starši pripeljali svoje otroke, pred vrtec Živ žav. Na izletu je bilo 5 otrok, stari 4 leta. Z menoj je šla spremljevalka Tanja. Najprej smo se na parkirišču fotografirali, potem so se otroci poslovili od staršev in odpravili smo se na pot.
Otroci so s seboj imeli vsak svoj nahrbtnik s prigrizkom, pijačo in naglavno lučko. Glede na mraz so bili otroci primerno oblečeni, pot v gozdu pa je bila precej blatna. Otroke sem opozorila naj ne stopajo na korenine in kamne, ker lahko padejo v blato. Otroci so upoštevali nasvet in ni bilo nobene nesreče. Med potjo so se pogovarjali, opazovali okolico in opazili so znanilca pomladi – trobentico. Po dobri uri hoje smo prispeli na vrh Šmarjetne gore, kjer smo se okrepčali z malico. Kar prehitro je postalo temno, otroci  pa so komaj čakali, da si bodo lahko namestili težko pričakovane naglavne lučke. Dobro smo se oblekli in šli proti dolini. Na poti, proti parkirišču, kjer smo bili dogovorjeni s starši, smo opazovali  in občudovali polno luno, ki je počasi lezla izza Krvavca. Srečali smo tudi veliko pohodnikov, katere smo prav lepo pozdravili. Otroci so vsi veseli in polni vtisov, ob vznožju Šmarjetne gore, skočili v objem staršem .Imeli smo se super.
Slike: Alenka Kavčič
Tekst: Alenka Kavčič in Tanja Vrhunc
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri