Seveda vemo, da to ni slovenski praznik. A v vrtcu Biba si znamo vzeti tisto, kar je »fino« in narediti tako, da je za vse prav.
Včasih so stara ljudstva v tem času praznovala novo leto. Pred začetkom novembra se je sonce skrilo, in prikazala se je tema. Ljudje so se zbirali ob lučkah in se družili. To smo Bibice vzeli za svoje. V petek, 27. oktobra se smo se družili vsi otroci in vzgojiteljice vrtca Bibe.
Otroci iz igralnice 2 z Moniko in Ildo so pripravili in dramatizirali lutkovno igrico Razbita buča.
Vzgojiteljica Polonca nam je prebrala pravljico Prestrašeni Cofek (R. Scotton) in nam z duhcem pokazala, da je strašljivka lahko tudi zabavna. Otroci iz igralnice 3 s Polonco in Renato so skuhali najbolj okusno bučno juho. In veste kaj? Letos so otroci prinesli buče od doma… ampak smo skrbno smo spravili bučna semena, ki jih bomo spomladi posadili na našem igrišču in še kje v bližini vrtca. Boste videli, kakšne buče bomo imeli v vrtcu Biba! Veeeeeliiiiiiiiikanske!!!

Zapisala:

Vzgojiteljica Monika Traven

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri