KAJ JE E-TWINNING?

Virtualna večjezična skupnost šol in vrtcev, ki omogoča hitro in varno vzpostavitev mednarodnih, virtualnih stikov z Evropo in širše.
Otrokom v skupini v celoti omogoča avtentično, mednarodno izobraževalno izkušnjo, kar jih motivira za učenje v realnih ter različnih življenjskih situacijah, obenem pa jim omogoča krepitev medkulturnih kompetenc kar iz domače igralnice.

Sodelujoči partnerji v projektih eTwinning si medsebojno delijo primere dobre prakse, izmenjujejo izkušnje in ideje. Tako pripomorejo k večji kvaliteti ter raznolikosti v vzgojno izobraževalnem procesu. Svoje delo delijo v spletni igralnici, ki je kreirana na portalu eTwinning, hkrati pa dobijo vpogled v delo ostalih projektnih partnerjev. Projektno sodelovanje je v eTwinningu lahko nagrajeno z nacionalnimi in evropskimi priznanji ter nagradami, ki dokazujejo, da je bilo poskrbljeno za kakovost izvedbe
sodelovalnega projekta.

Za strokovni kader, eTwinning predstavlja pomemben uvod in prvi korak h kompleksnejšemu mednarodnemu sodelovanju v programu Erasmus+ s splošnega VIZ področja. Obenem, pa krepijo poklicne in strokovne kompetence, saj ponuja izhodišče za razširitev preprostih in začetniških projektnih zasnov v zahtevnejše mednarodno VIZ partnerstvo ali projekt mobilnosti.

V Kranjskih vrtcih se že tretje leto zapored priključujemo eTwinning projektom in ob tem smo tako prejemamo in predajamo kvalitetne pedagoške prakse. V šolskem letu 20/21 smo sodelovali na projektu »Lets know each other with music«. Ob
tem so otroci spoznavali večjezičnost, kulturne raznolikosti, geografske značilnosti, multikulturnost. Leto za tem smo se kljub vsem koronskim ukrepom pridružili projektu »The best season is… all of them«.
V letošnjem šolskem letu smo del projekta »Magic dot in wonderland«.

Knjiga moja najboljša prijateljica

Knjiga moja najboljša prijateljica – 1

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri