Za otroke, ki potrebujejo dietno prehrano, se ločeno pripravi jedi, ki so najbolj podobne z jedmi, ki jih zaužijejo ostali otroci.

Priprava dietne prehrane se organizira za otroke, za katere starši prinesejo zdravniško potrdilo z navedbo dietne prehrane ali priporočila (potrdila) dietne posvetovalnice na Pediatrični kliniki KC (diabetes, itd).

KAKO NAJ RAVNAJO STARŠI:

1.      Izpolnijo vlogo za zagotovitev dietne prehrane*. Starši so dolžni zagotoviti zdravniško potrdilo specialista ali potrdilo dietne posvetovalnice na Pediatrični kliniki ali potrdilo otrokovega osebnega zdravnika. Popolno izpolnjeno Vlogo s potrdilom starši prinesejo v vrtec še pred vstopom otroka. Oddajo ga vzgojiteljici ali organizatorju prehrane. Sledi skupni sestanek s starši, vzgojiteljico in dietno kuharico.

2.      Za vsako novo šolsko leto starši prinesejo novo zdravniško potrdilo.

3.      SPREMEMBO ALI ODJAVO DIETE  lahko opravijo starši samo pri organizatorju prehrane  Nataši Kuzmič – Kuralt (natasa.kuzmic-kuralt@kranjski-vrtci.si).

4.      Dosledno javljajo odsotnost otroka (web vrtec).

Za vsa dodatna pojasnila in sodelovanje glede dietne prehrane otroka se lahko obrnete na organizatorko prehrane (enota Najdihojca, tel.: 04 20 19 216, mob. 031 768 123

e-pošta: natasa.kuzmic-kuralt@kranjski-vrtci.si ).

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri