ERASMUS+ ZGODBA KRANJSKIH VRTCEV!

Erasmus+ je program Evropske unije, ki naslavlja mednarodno sodelovanje na področju izobraževanja, usposabljanja, mladih in športa.
Namen programa Erasmus+ je dvig kakovosti izobraževanja in usposabljanja ter s tem krepitev socialne kohezije in konkurenčnosti gospodarstva Unije.
Erasmus+ želi omogočiti sodelovanje čim večjemu številu posameznikov, še posebej tistim iz okolij z manj priložnostmi, ter kot ključne izpostavlja vsebine in aktivnosti vključevanja, ohranjanja okolja (zeleni Erasmus+) in prehoda na digitalno družbo.
Kranjski vrtci smo se na razpis projekta uspešno prijavili in pridobili akreditacijo za obdobje 2021 do 2027. Erasmus akreditacija daje organizacijam dostop do priložnosti za učno mobilnost.
Sodelovali bomo v okviru programskega ključnega ukrepa 1, ki organizacijam zagotavlja sodelovanje, krepitev zmogljivosti, izmenjave, mreženje in podporo politikam ter omogoča reforme na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa.
V sedemletnem obdobju bomo s sredstvi EU omogočili delovnemu timu Kranjskih vrtcev mobilnosti z namenom sledenja na delovnem mestu, usposabljanja in udeležbo na tečajih, ter poučevanjem, prenašanju dobre prakse.
Z novimi znanji in dobro prakso EU držav bomo dopolnili vzgojni načrt vrtca in razvili ter posodobili programe za večjo vključenost ranljivih skupin. Zadali smo si naslednje cilje:

  • CILJ 1:

Preko profesionalnega izpopolnjevanja strokovnih delavcev spodbujati in omogočati optimalne dosežke otrok v razvoju in učenju ob spoštovanju in upoštevanju individualnih potreb otroka.

  • CILJ 2:

Vzpostaviti klimo, ki vsem deležnikom znotraj in zunaj zavoda zagotavlja varen in spodbuden prostor za konstruktivno komunikacijo in dobre odnose, ki rastejo ob uspešno rešenih konfliktih.

Ob tem pa bomo sledili tudi generalnemu projektnemu cilju:
Omogočiti zaposlenim v vzgoji in izobraževanju, da preko mednarodnih izmenjav pridobijo nova znanja in izkušnje, ki vodijo k osebni rasti in k dvigu kvalitete strokovnega dela.
Po izpeljanih mobilnostih bodo zaposleni svoje znanje na različne načine implementirali v svoje delo in delovno okolje ter s primeri dobre prakse dvigali kvaliteto usposobljenosti ter zadovoljstva  strokovnega kadra zaposlenih in otrok v Kranjskih vrtcih.

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri